Zväčšenie pŕs: Zabudni na strach s našimi radami!

Zväčšenie pŕs: Zabudni na strach s našimi radami!

Zväčšovanie prsníkov silikónovými implantátmi sa stáva medzi slovenskými ženami stále populárnejším. Samozrejme sa nájdu medzi nami také, ktoré tento zákrok podstúpili alebo podstúpia z kozmetického dôvodu, no stále prevládajú tie, ktoré si svoje prednosti nechajú zväčšiť z osobných dôvodov.

Chcú sa cítiť krajšie, atraktívnejšie a sebavedomejšie. Spoločnosť, v ktorej žijeme, venuje v posledných rokoch neustále väčšiu pozornosť práve vonkajšiemu vzhľadu žien, o čom svedčí aj množstvo štatistík a štúdií. Počet žien s implantátmi jednoducho nekompromisne rastie. Otázkou však je, ktoré implantáty sú tie pravé. Ktorý odborník je naozaj tým chirurgom, ktorý nám ich urobí dokonalé? Aké sú riziká pri takejto operácii? Na všetky najčastejšie otázky nám v tomto prípade odpovedal skúsený plastický chirurg s viac než 25-ročnou praxou MUDr. Martin Dziuban.

Odporúčame: Vyskúšali sme: Dracula terapia – vlasové ošetrenie

operácia pŕs

Zdroj: Shutterstock®

Či už vás trápi kojenie, ktoré vaše prsia nechcene poznačilo, narodili ste sa s menšími prednosťami a obdivujete ženy, ktoré dostali do vienka ich väčšiu verziu alebo ich máte nesúmerné a už na prvý pohľad je rozdiel viditeľný, riešenie sa nájde vždy.

Augmentácia, rekonštrukcia, silikón, implantát. Výrazov je v tomto prípade veľké množstvo a zorientovať sa pred podstúpením operácie môže byť naozaj náročné. Silikónové prsné implantáty sú len akousi pomôckou, ktorá zväčšuje veľkosť prsníkov. V tomto prípade hrá okrem výberu správneho implantátu dôležitú úlohu aj samotný chirurg a najmä vaše telo, ktoré sa s cudzím „predmetom“ musí popasovať.

Pozri aj: Správna starostlivosť o pokožku na krku a hrudi: Skús tieto triky!

Ako prebieha konzultácia?

V Inštitúte zdravia a krásy FRAIS si na osobnej konzultácii s jedným z odborníkov pozorne vypočujú vašu predstavu a navrhnú spôsob riešenia. Je to preto, aby ste sa samy mohli rozhodnúť pre najvhodnejší implantát na základe anatomických predpokladov, ale aj na základe kvalitatívnych parametrov a v neposlednom rade aj cenovej dostupnosti. Ukážkové vyšetrenie sme v tomto prípade absolvovali rýchlo a navyše aj veľmi príjemne v spoločnosti milého a veselého pána doktora Dziubana, vďaka ktorému z vás opadne akýkoľvek stres.

Samotná operácia pŕs sa vykonáva použitím špeciálnych zdravotne nezávadných silikónových implantátov, ktorých tvar a veľkosť si vyberiete po konzultácii a odbornom doporučení konzultujúceho doktora.

K dispozícii máte na výber guľaté implantáty, ktoré sa vkladajú pod prsnú žľazu alebo pod prsný sval alebo anatomické implantáty, ktoré majú tvar kvapky alebo slzičky a sledujú prirodzený tvar prsníka. Nájdete tam napríklad aj implantáty Motiva, ktoré sú veľmi elastické a aj tie väčšie je možné vložiť z veľmi malého rezu. Vďaka tomu pacientke po operácii ostanú iba nepatrné jazvy. Ergonomické implantáty Motiva po implantácii docielia prirodzený vzhľad anatomických implantátov bez toho, aby hrozila rotácia alebo „tvrdosť“ prsníkov a aj na dotyk pôsobia veľmi prirodzene.

Pozri aj: Na čo použiť vazelínu? O tomto využití si určite nevedela!

Ako tvrdí aj pán doktor Dziuban, typ silikónových implantátov je však plne na želaní klientky. Najčastejšie sa však rozhodujú pre ergonomické. Sám nám dal za pravdu, že počet žien, ktoré majú záujem o nové prsia, stále stúpa. Dokonca ich k takýmto zákrokom často navedie partner, prípadne vidina kariéry modelky. Čo poviete, aký by bol váš dôvod pre zväčšenie prsníkov? Podujali by ste sa na takýto zákrok?

„Dôležité je povedať, že nie je možné dať každej žene každý implantát. Zohľadňujú sa jednak jej anatomické predpoklady, ale zároveň aj predstava o želanej veľkosti prsníkov. Dáme resp. slečne, ktorá nosí podprsenku veľkosti A, nemôžete dať implantát veľkosti D. Ak po ňom ale vyslovene túži, je možné dopracovať sa k nemu postupne. Napríklad, ak sa žene vložia pri prvej operácii implantáty veľkosti 400 ml, po 1 roku sa môžu implantáty vymeniť za nové – väčšie. Počas roka totiž tkanivá povolia a žena môže uvažovať o prípadnom zväčšení. Optimálne zväčšenie je ale podľa mňa o jednu veľkosť,“ vysvetľuje MUDr. Martin Dziuban.

Odporúčame: Druhy deodorantov: Prečo si nevieme vybrať ten správny? Ktorý je naj?

Kroky pred operáciou sú teda jednoduché. Stačí si byť istá svojím rozhodnutím, zvoliť si ten správny typ implantátu, absolvovať predoperačné vyšetrenia a hor sa na to. Metóda vloženia a umiestnenia vášho implantátu bude závisieť na vašich anatomických dispozíciách. Spôsob uloženia implantátov určí plastický chirurg.

Augmentácia prsníkov sa vykonáva pri celkovej anestézii. Veľmi príjemnou informáciou je využívanie najnovších postupov a prípravkov v anestézii, vďaka ktorým môžete odkráčať domov už v priebehu niekoľkých hodín po ukončení operácie, samozrejme s doprovodom. V niektorých prípadoch sa môže odporúčiť 1 deň hospitalizácie. Pooperačné komplikácie sú veľmi zriedkavé. Väčšinou ide len o menšie pooperačné bolesti, podliatiny, opuch alebo zníženú citlivosť bradavky, ktorá sa však po niekoľkých dňoch vráti. Silikónové implantáty počas tehotenstva neohrozujú plod a nemajú negatívny vplyv na kojenie.

Na vloženie sa vykonáva 4-6 cm dlhý rez vedený buď v podprsnej ryhe, cez tmavú kožu okolo bradavky alebo v podpazuší. Každý rez je vykonávaný starostlivo, takže výsledná jazva bude minimálne nápadná. Tupou preparáciou tkaniva je vytvorená kapsička, do ktorej je vložený implantát.

Dôležitejšie je však v tomto prípade obdobie po operácii. Nebudeme vám klamať. Ako pri každom cudzom „predmete“ vo vašom tele, aj v tomto prípade sa môže stať, že sa vaše telo rozhodne nepodporiť vaše rozhodnutie. Šance sú však úplne minimálne a po svete kráča stále viac spokojných žien s krásnym poprsím.

Odporúčame: Suchý peeling: Čo to je a aké má účinky? Vyskúšaj, neoľutuješ!

Po operačnom výkone sú prsia vo dne aj v noci fixované špeciálnou podprsenkou, ktorej nosenie sa odporúča 6-8 týždňov po operácii. Nesmieme však zabúdať aj na pravidlá, ktoré je potrebné dodržiavať. Jeden až dva mesiace po operácii musí pacientka rešpektovať a dodržiavať niekoľké obmedzenia. Ide o to, aby sa prsný sval nenapínal. Nemala by plávať, cvičiť a dvíhať ťažké predmety.

Ak teda máte chuť splniť si sen, načerpali ste dostatok odvahy, zastavte sa v Inštitúte zdravia a krásy FRAIS. Nás totiž presvedčil už len samotný vstup na kliniku. Pacienti a klienti totiž odchádzali s úsmevom na tvári a po chodbách sa pravidelne ozýval smiech a dobrá nálada.

Viac informácií o zväčšení prsníkov silikónovými implantátmi nájdete aj na webe Inštitútu zdravia a krásy FRAIS.

Odporúčame: Trápia ťa suché lakte a kolená? Toto ti pomôže!

Prajeme Vám krásne ráno z FRAIS #frais #klinika #rano #dobrerano #pondelok

Príspevok, ktorý zdieľa Institut Zdravia a Krasy Frais (@institut_zdravia_krasy_frais),


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Kusá 05.03.18 10:19

KK
karma
90.00

niečo je zlé ak sa má žena cítiť sebavedomejšie v závislosti od veľkosti poprsia...to akože tie čo majú od prírody veľké prsia sú automaticky sebavedomejšie?

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 05.03.18 17:39

MM
karma
100.00

i ja som mala v istom období komplexy, ale som to hodila za hlavu, dospela som a zistila, že sebavedomie spočíva v iných hodnotách, všetky plastické operácie uznávam iba zo zdravotných dôvodov

  • 1
Odpovedať

Lenka Meravá 05.03.18 20:26

LM
karma
82.00

Ja by som mensiu upravu privitala. Ziadne zvacsovanie. Bohuzial je to draha zalezitost

  • 1
Odpovedať

Milka Damašková 06.03.18 17:11

MD
karma
132.00

Našťastie v tomto ma komplexy obišli, hoci som mala veľmi malé prsia. Tak malé, že keď som si pod tenké svadobné šaty kúpila svoju prvú podprsenku nulku, ešte aj tú som si musela zmenšiť, lebo mi nesedela. Všetko sa zmenilo po prvom pôrode, odvtedy mám košík veľkosti B-príroda to vyriešila po svojom. Neviem si vôbec predstaviť, že by som to bola riešila operáciou, proste som sa naučila mať sa rada takú, aká som..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní