Ako servírovať lievance? Kráľovské raňajky, pri ktorých oči jedia

Ako servírovať lievance? Kráľovské raňajky, pri ktorých oči jedia

Nie je nič lepšie ako horúca hromada lievancov, na ktorých si pochutnáva celá rodina. Pekne pokope za jedným stolom. Lievance sú pomerne jednoduché na prípravu, no čo je najdôležitejšie, to je ich servírovanie. Prekvapiť nimi môžete svojho partnera, ktorý ocení takéto chutné jedlo na raňajky a hlavne v posteli. Aj keď si možno poviete, že klasickým palacinkám od babičky sa nič nevyrovná, domáce lievance si zamilujete rovnako.

V prípade lievancov platí, že existuje viacero receptov, pričom každý si vyžaduje iné ingrediencie. Na niektoré vám bude postačovať mlieko, múka, cukor a kypriaci prášok, iné budú doplnené o droždie, jogurt, banán, ovsené vločky... Výber receptu je teda na vás. Záleží na tom, čo máte a naopak, čo nemáte radi. Ale taktiež to závisí od toho, čo môžete a naopak, čo zo zdravotných dôvodov nemôžete konzumovať. Ak si nájdete recept, ktorý vám bude vyhovovať, tak sa pustite do samotnej prípravy. A keďže platí, že láska ide cez žalúdok, tak nezabudnite lievance dozdobiť.

Zdobenie lievancov – hotová veda

Niekto si vystačí s lekvárom, jogurtom alebo javorovým či iným sirupom a lievance sú hotové. Žiadne prekombinované zdobenie, ktoré môže byť hotovým gastronomickým umením. Ak však chcete skutočne prekvapiť, tak si dajte záležať aj na servírovaní ako Daniela, ktorá je na Instagrame známa ako @danistrailcooking.

Keď uvidíte tie hotové diela, budete sa zalizovať za ušami. Takže dámy, pozor, pripravte si vreckovky, pretože slinky vám už pri pohľade na našu chutnú galériu budú tiecť potokom. Pri týchto lievancoch sa oplatí cez víkend privstať a prekvapiť nimi rodinu.

A mimochodom, nezabúdajte, že základom tých najlepších lievancov je ovocie – vééééľa ovocia, roztopená čokoláda, jedlé kvety a iné jedlé ingrediencie, ktoré lievancom dodajú nezabudnuteľnú chuť!

Pozri aj: Ospalé deti sú dôkazom toho, že spať sa dá kdekoľvek a kedykoľvek!

1 z 32

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 13.09.19 07:42

ĽŠ
karma
100.00

Pastva pre oči a nielen...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní