Babičkine rady na nezaplatenie: Na čo sú dobré octové ponožky?

Babičkine rady na nezaplatenie: Na čo sú dobré octové ponožky?

Ocot má viacero možností, ako ho využiť pre svoje zdravie, krásu, ale aj v domácnosti. Jedným trikom je jeho použitie na vyčistenie rýchlovarnej kanvice. Stačí do nej naliať vodu, ocot a nechať ju zovrieť. Takýmto spôsobom sa zbavíte vodného kameňa, ktorý sa v kanvici usadil. Následne touto octovou vodou môžete prečistiť vodovodné potrubie a to tak, že ju jednoducho vylejete do odtoku.

Ocot sa však začína čoraz viac spájať s podkolienkami a rôznymi zdravotnými problémami, pri ktorých vám dokáže pomôcť. Octové podkolienky dokážu byť skutočne nápomocné a dokonca sú účinnejšie než akékoľvek analgetiká, antibiotiká, antipyretiká, ktoré sa nachádzajú vo vašej domácej lekárničke. Naše babičky žiadne podobné lieky nepoznali. V ich lekárničke sa nachádzali predovšetkým bylinky, z ktorých si robievali čaje, tinktúry či domáce maste. Okrem toho však poznali aj účinky octu, preto sa v poslednej dobe šíri povedomie o octových ponožkách.

Odporúčame: Plnená a zapekaná cuketa 5-krát inak: Na ktorej si pochutíš ty?

ako znížiť horúčku

Zdroj: Shutterstock®

S čím všetkým vám dokážu pomôcť octové podkolienky?

Ocot využívame v kuchyni pri varení, v domácnosti pri čistení, v kúpeľni pri skrášľovaní svojej koruny krásy, no teraz ich využijete aj pre zdravie. Ocot má mnoho superschopností a jednou z nich je znižovanie horúčky. O horúčke môžeme hovoriť vtedy, keď teplota ľudského tela stúpne nad 38 °C. Vtedy je najlepšie začať s jej znižovaním, a to buď prostredníctvom liekov alebo studených zábalov, no podľa našich babičiek prostredníctvom octových podkolienok, respektíve ponožiek. Prečo práve ocot? Ten totižto pôsobí ako antiseptikum a tiež dokáže ochladiť celý organizmus.

ako si spraviť octové ponožky

Zdroj: pinterest.com

Ako si pripraviť octové ponožky?

Zmiešajte 1 diel octu a 5 dielov vody (tá by mala byť studená alebo by mala mať izbovú teplotu). Do vytvorenej octovej zmesi následne namočte ponožky, vyžmýkajte a obujte si ich. Odporúčame následne na nohy natiahnuť sáčky a ďalší pár bavlnených ponožiek. Nohy si následne prekryte dekou a nechajte ocot pôsobiť 30 až 60 minút. Zábal sa odporúča opakovať aspoň 2 až 3-krát, kým teplota neklesne.

Avšak pozor! Octové ponožky je vhodné využiť len v prípade, že máte vysokú horúčku bez zimnice. Ak teda máte horúce končatiny, tak octové podkolienky môžete využiť. V prípade, že máte zimnicu a vaše končatiny sú studené, tak sa neodporúča tento babský trik praktizovať. Octové ponožky totižto pohlcujú teplo, čo pri zimnici nie je žiadané.

Zaujme ťa: Najtrendovejšie letné šaty tohto roka: Musíš si ich zaobstarať aj ty!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní