Madonna pobúrila kresťanskú verejnosť! Pozri, čo predviedla na nedávnom fotení

Madonna pobúrila kresťanskú verejnosť! Pozri, čo predviedla na nedávnom fotení
  • 23.01.2023
  • Michaela Kožáková

Legendárna speváčka a popová kráľovná Madonna opäť vyvoláva rozruch. Objavila sa na obálke časopisu Vanity Fair v Taliansku, Španielsku a Francúzsku. Na tom by nebolo nič zvláštne. 

Talentovaná speváčka nedávno oznámila svoje dlho očakávané svetové turné pri príležitosti oslavy svojich neuveriteľných 40 rokov v hudobnom priemysle, a to vo veľkom štýle, ktorým  pobúrila mnohých veriacich. Jej najnovšie fotenie s Vanity Fair je plné náboženskej alegórie – zobrazuje totižto druhú Madonnu a tiež Ježiša Krista ženského pohlavia na Poslednej večeri s čisto ženským obsadením učeníkov.

Neprehliadni: Najvyhľadávanejšie módne ikony za rok 2022: V zozname sa objavila aj Billie Eilish, Zendaya tromfla Kim Kardashian

Speváčka

Zdroj: INSTAGRAM/madonnaliteral

Nebolo to prvýkrát

Speváčka, ktorá má na Instagrame takmer 19 miliónov sledovateľov, sa nikdy nevyhýbala používaniu náboženskej ikonografie, najmä Panny Márie, ako súčasti svojej umeleckej vízie. Nepretržité odkazy na jej katolícku výchovu v nej v minulosti pravdepodobne vyvolali odpor. Súvisí to s jej videoklipom „Like A Prayer“ z roku 1989, ktorý obsahoval horiace kríže. Madonna v ňom bozkávala Ježiša čiernej farby pleti. Katolícka cirkev to považovala za kacírstvo.

Hudobné video odsúdili katolíci vrátane Vatikánu a pápež Ján Pavol II. vyzval na bojkot jej nasledujúceho turné Blond Ambition.

Ešte väčšiu vlnu odporu vyvolala v roku 2006, keď počas svojho vystúpenia v Ríme predstierala falošné ukrižovanie. Madonna, ktorá bola pokrstená a vychovaná ako katolíčka, bolo dokonca trikrát exkomunikovaná z katolíckej cirkvi.

Madonna

Zdroj: INSTAGRAM/madonnaliteral

Panna Mária a Posledná večera

Pre nové vydanie časopisu Vanity Fair sa ikonická speváčka premenila na Pannu Máriu a na prsia si nasadila srdce prebodnuté mečom. Po tvári jej stekali slzy.

Speváčka, ktorá naspievala množstvo hitov, mala pre tento projekt na sebe extravagantnú čelenku Dolce & Gabbana v kombinácii s tmavým závojom.

Časopis tiež uverejnil reprodukovanú scénu z Poslednej večere, v ktorej známa speváčka vstúpila do úlohy Ježiša stojaceho na prestretom stole s jej vernými, sporo odetými nasledovníčkami, ktoré jej padajú k nohám. Pre portrét Poslednej večere mala speváčka oblečené krémové plisované šaty pod jasne červenou róbou. 

Dvojdňové fotenie obálky režírovali fotografi Luigi & Iango a zahŕňalo tím viac ako 80 ľudí.

Pobúrené kresťanské spoločenstvo

Reakcie kresťanskej komunity na seba nenechali dlho čakať. „Nech ide do pekla," znel jeden komentár. Ďalšia osoba si neodpustila svoj príspevok: „Prečo táto biela čarodejnica nemôže nechať kresťanstvo na pokoji?" Mnohí ďalší uverejnené fotografie nepovažovali za umenie, ale skôr za niečo neúctivé a nechutné. 

64-ročná speváčka reagovala na celú situáciu okolo jej fotenia so slovami: „Ak katolícka cirkev nevníma moju prácu umelca ako niečo dobré, potom je to ich problém. Ich úzkoprsé myslenie im nedáva priestor vidieť, že moja práca spája ľudí, dáva im slobodu prejavu a pocit jednoty."

Madonna

Zdroj: INSTAGRAM/madonnaliteral

Madonna

Zdroj: INSTAGRAM/madonnaliteral

Madonna

Zdroj: INSTAGRAM/madonnaliteral

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM/shangaycom

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Sivová 23.01.23 07:41

MS
karma
100.00

Táto popová diva ma čím dalej tým viac rozosmieva.

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 23.01.23 20:28

karma
109.00

Madonna už nevie čím zaujať, pretože už ukázala všetko, vrátane svojej nahoty (viackrát). Kedysi som ju mala aj celkom rada, ved pesničky má dobré, ale pomaly mi odpadáva od chuti.

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 24.01.23 09:15

KK
karma
109.00

Veľmi dávno mala krásne pesničky, ale v poslednej dobe sa to už nedá počúvať. Mám pocit, že asi už stratila hlas, tak to nahrádza takýmto predvádzaním sa.

  • 2
Odpovedať

Katarína Hrtúsová 24.01.23 22:02

KH
karma
79.00

Úbohý spôsob upútania pozornosti.

  • 2
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 10:46

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 10:46

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní