Vyprážané syrové guľky ako pochúťka či jednohubka na oslavy

Vyprážané syrové guľky ako pochúťka či jednohubka na oslavy

Kto by nemiloval klasický vyprážaný syr s hranolkami a nejakou tou tatárskou omáčkou. No dobre, možno je to tá najväčšia nezdravá pochúťka, no z času na čas každého z nás prepadnú hriešne myšlienky a takýmto obedom jednoducho neodoláme. Rovnako fantastické sú aj mozzarellové guľky, ktoré sú dokonalým predjedlom alebo skvelou jednohubkou na rôznych oslavách či večierkoch.

Ste milovníkmi mozzarelly? Neviete si bez nej predstaviť žiaden šalát alebo si ju vždy doprajete ako prílohu k omelete či k nejakému inému jedlu? Tak v tom prípade veríme, že si zamilujete aj tieto vyprážané syrové guľky. Stačí ich len obaliť a pustiť sa do vyprážania. Samozrejme, nejde o najzdravšiu maškrtu, ale treba si vedieť dopriať. No nie?

Vyskúšaj aj: Videorecept: Rýchly 5-minútový krabí šalát zo 4 ingrediencií

Na vyprážané syrové guľky potrebujete:

  • 2 balenia mini mozzarelliek
  • 1 šálku rastlinného oleja vhodného na vyprážanie
  • ½ šálky hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 1½ šálky strúhanky
  • soľ
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Guľôčky mozzarelly poriadne osušte bavlnenou utierkou alebo kuchynskými utierkami.
  2. Do jednej misky nasypte múky, do druhej vajíčko a rozšľahajte ho, do tretej misky nasypte strúhanku.
  3. Každú mozzarellu postupne obaľujeme ako rezeň v trojobale. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Takto si obalíme každú jednu mini mozzarellu.
  4. Medzitým si dáme rozpáliť olej – ideálne na teplotu 180 °C. Pri tejto teplote docielite to, že mozzarelly budú z vonkajšej strany krásne chrumkavé, no vo vnútri sa nebudú rozlievať.
  5. Obalené mozzarelly postupne vyprážame v oleji. Vyprážame dovtedy, kým nebudú krásne zlatohnedé. Následne ich vyberieme a preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, ktorá nasaje prebytočný olej. Vypražené mozzarelly na záver osolíme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.   

TIP: K takto vypraženej mozzarelle sa skvelo hodí dresing. Voliť môžete dresing s kečupom, resp. s paradajkovým pyré alebo s bielym jogurtom. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Hrtúsová 24.01.23 20:33

KH
karma
79.00

Tento recept určite vyskúšam. Výborný nápad. Chlebíčky a jednohubky nahradím vyprážanými syrovými guľkami.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 25.01.23 21:23

karma
109.00

Máme radi vyprážaný syr. Už som vyprážala Eidam, Encián, Camembert, Pareničky a určite vyskúšam aj Mozzarellky. Už teraz sa teším.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní