Maliny v čokoláde podľa Ivany Gáborík – rýchla zdravá maškrta

Maliny v čokoláde podľa Ivany Gáborík – rýchla zdravá maškrta

Aj vy patríte k tým, ktorí si začiatkom roka vždy hovoria, že začnú zdravšie jesť, možno cvičiť a zhodia nejaké to prebytočné kilo? Mnoho z nás si začiatkom roka dáva predsavzatia práve podobného druhu. Možno sa ani nedá čudovať tomu, že po vianočných sviatkoch, ktoré sa obvykle spájajú so stolom prehýbajúcim sa pod najrozmanitejšími maškrtami, zatúžime svojmu telu trochu uľaviť a odbremeniť ho od sladkých, tučných či mastných pokrmov. 

Ak máte chuť na niečo sladké, no nechcete si dopriať nejaký klasický múčnik či kysnutý koláč a stále vás drží vidina zdravšieho stravovania, máme dnes pre vás jeden tip. Tú jednoduchú sladkú rýchlovku ocenia bezpochyby viacerí z vás, bez ohľadu na to, či ste si dali predsavzatie o zdravšom stravovaní, alebo sa tak bežne stravujete, alebo prípadne túto otázku stravovania ani vôbec neriešite.

Vyskúšajte lahodné maliny v čokoláde s kešu orieškami a arašidovým maslom podľa tanečnice Ivany Gáborik. Tá sa s týmto jednoduchým receptom na fantastické raw čokoládovo-orieškovo-ovocné bonbóny, ktoré by sme mohli prirovnať napríklad aj k známym šuhajdám, podelila na svojom Instagrame. Čo poviete na jej výtvor? Zamaškrtili by ste si na ňom?

Na maliny v čokoláde podľa Ivany Gáborik potrebujeme:

  • čokoládu na varenie
  • čerstvé maliny (prípadne mrazené)
  • kešu orechy
  • arašidové maslo
  • väčšiu formičku na ľad

Postup: Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maliny v miske roztlačíme vidličkou. Mrazené maliny necháme najskôr chvíľu rozpustiť a tiež ich popučíme na kašu. Kešu oriešky nasekáme nadrobno. Podľa chuti a preferencií môžete vyskúšať použiť aj iné druhy orechov.

Následne si pripravíme formičku na ľad. Do nej dáme prvú vrstvu čokolády, na ktorú navrstvíme dostatočné množstvo malín. Potom posypeme orieškami a na ne navrstvíme arašidové maslo. Nakoniec prikryjeme druhou vrstvou čokolády. Dáme do mrazničky stuhnúť na niekoľko hodín a môžeme degustovať. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/iversanns


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Anna Jasná 19.03.24 17:09

AJ
karma
-1.00

Maliny a čokoláda, ó happy day :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní