Kam lacno letieť z Bratislavy?

Kam lacno letieť z Bratislavy?

Všetci sme už zažili únavné, opakované hľadanie, keď sme sa pokúšali rezervovať si najlacnejšie možné letenky do nejakej destinácie. S nekonečným množstvom vyhľadávačov a neustále sa meniacimi cenami je to občas neľahkou úlohou. Poradíme vám, ako pri hľadaní leteniek ušetriť čas, frustráciu a peniaze, ale tiež to, kam môžete lacno letieť priamo z Bratislavy.

Ako nájsť lacné letenky?

Pokiaľ chcete cestovať za málo peňazí, potrebujete najskôr nájsť lacné letenky. Kľúčom k nim je plánovanie a nákup leteniek vopred, no tiež musíte vedieť, kde máte letenky hľadať. Najlepším a najrýchlejším spôsobom, ako sa k lacným letenkám dostať, je použiť overený vyhľadávač leteniek, ktorý všetku prácu urobí za vás. Vyskúšajte napríklad eSky.sk, ktoré vám poskytnú prehľad o rôznych destináciách, no tiež na nich nájdete najvýhodnejšie ponuky, ktoré sú momentálne na trhu. Ak chcete ušetriť, kupujte si vždy spiatočné lety. Tie sú výrazne lacnejšie ako keby ste si kúpili dve jednosmerné letenky, prípadne by ste na dovolenku odišli bez zaručenej cesty domov, čo nie je nikdy ideálnym riešením. Ak už viete, kde letenky nájsť, stačí si už len vybrať destináciu. Kam teda teraz môžete lacno letieť priamo z Bratislavy?

lacné letenky

Zdroj: eSky.sk

Objavte čaro Malty

S viac ako 300 slnečnými dňami v roku je Malta dokonalou celoročnou dovolenkovou destináciou. Malta je miestom, ktoré sa ešte nezapísalo do povedomia bežných cestovateľov. Rozhodne vám preto okamžite nenapadnú žiadne ikonické turistické miesta, ako napríklad pri Francúzsku alebo Anglicku. A vzhľadom na to, že sa ostrov nachádza, takpovediac, mimo cesty, nie je to miesto, na ktoré by ste mohli náhodne natrafiť pri cestovaní po Európe. So svojimi 7 000 rokmi bohatej a fascinujúcej histórie, ktorú treba preskúmať, vrátane ruín spojených s Rimanmi, Maurmi a rytiermi svätého Jána (všetci kedysi vládli ostrovu), je pozoruhodná Malta skutočne atraktívnym miestom s množstvom zaujímavých miest. Priamo z Bratislavy môžete momentálne na Maltu letieť od 52 eur, čo vám dáva ideálnu príležitosť čaro tohto ostrova naplno preskúmať. Tak čo, idete do toho?

Dychberúce Taliansko za pár eur

História Talianska siaha späť celé tisícročia. Hneď ako vkročíte na taliansku pôdu, všade uvidíte dávnu históriu a kultúru. Historické talianske mestá ako Rím https://www.esky.sk/letenky/0/0/ci/rom/rim vám ukážu gigantické stopy mocnej starovekej ríše, pápežského kráľovstva a renesančných šľachtických rodov, kým menšie mestá ako Florencia vás prevedú stredovekom. Stredoveké odtlačky nájdete aj v mestách Viterbo, Bracciano, Perugia alebo Benátky. Na druhej strane Sardínia je domovom kamenných veží Nuraghe z doby bronzovej a dedín patriacich k starovekej civilizácii stredomorského ostrova.

Keďže k zjednoteniu Talianska do jedného štátu došlo na začiatku 19. storočia, rozmanitosť jeho malých štátov a kráľovstiev je nedotknutá. V týchto regiónoch síce môžu hovoriť rovnakým jazykom, ale každý región má svoj vlastný dialekt, kuchyňu, históriu, kultúru a špecifické tradície. Vyskúšajte Pizzu Napoletana v Kampánii, ravioli s ricottou a špenátom v Toskánsku, ale aj mnohé iné regionálne jedlá, ktoré Taliansko ponúka. Rozmanitosť talianskej kultúry a obrovské historické dedičstvo sú len niektoré z mnohých dôvodov, prečo ľudia milujú Taliansko. Bohaté dedičstvo talianskeho umenia a architektúry v priebehu rokov zviedlo mnohých. Krajina je plná mnohých architektonických a umeleckých pokladov. Každá epocha má preto svojich úžasných umelcov, architektov, inžinierov a vynálezcov, ktorí zmenili svet. Pozrite si Michelangelovu Pietu alebo Posledný súd, diela Leonarda da Vinciho, či Tizianovu Urbinskú venušu.

Odporúčame: Najmagickejšie mestečká na svete: Zamiluješ sa do nich na prvý pohľad!

cestovanie lietadlom

Zdroj: eSky.sk

Taliansko je útočiskom pre každého, kto chce objavovať architektúru a dizajn. Nájdete ich na každom kúsku ulice alebo cesty, na ktorej sa môžete ocitnúť. V skutočnosti je v Taliansku takmer nemožné pohybovať sa bez toho, aby ste nenarazili na kúsok histórie. Niektoré z najznámejších umeleckých diel zahŕňajú elegantné florentské ulice, nádherne zachované Koloseum v Ríme, neuveriteľný maľovaný strop v Sixtínskej kaplnke, dokonalú mramorovú kupolu Katedrály svätého Petra vo Vatikáne, nádherné klenuté mosty v Benátkach, či pohľadnicové zástupy farebných domov v Positane. To je pár nádherných miest, ktoré talianske umenie a architektúra môžu ponúknuť. Taliansku kuchyňu tiež netreba predstavovať. Milujú ju ľudia na celom svete. Návšteva Talianska, samozrejme, zaručuje autentické pôžitky nielen z pizze a cestovín. Hoci rôzne regióny Talianska majú svoje vlastné špeciality, bez ohľadu na to, kam sa vyberiete, nebudete sklamaní. Vychutnajte si čerstvé trhy v každom regióne s jeho novými chuťami, receptami, prísadami, syrom, chlebom, omáčkami a druhmi cestovín. Vedeli ste, že existuje viac ako 350 rôznych druhov cestovín? Nehovoriac o tom, že kamkoľvek pôjdete, všade nájdete gelato. Túto studenú krémovú pochúťku by ste si nemali nechať ujsť. Pokiaľ ste milovníkom kávy, rozhodne stojí za to preskúmať aj bohaté a výrazné chute talianskej kávovej kultúry. Dobrou správou je, že sa do Talianska dostanete priamo z Bratislavy už za pár hodín, a pomerne často aj za pár eur.

Chcete dokonalé pláže? Zaleťte si do Turecka

Turecko má nádherné pobrežie hraničiace so Stredozemným morom, historické ruiny, ktoré konkurujú tým v Grécku a Taliansku, ale tiež chutné jedlo a priateľských miestnych obyvateľov. Keďže Turecko leží východne od Grécka, nemalo by byť prekvapením, že je ako stvorené na plážovú dovolenku. Jeho južné pobrežie, vhodne prezývané Tyrkysové pobrežie, má nielen nádherné pláže s pokojnými tyrkysovými vodami ideálnymi na kúpanie, ale aj množstvo príležitostí na aktivity od turistiky až po potápanie. Zaleťte si z Bratislavy priamo do Dalamanu už od 62 eur, a preskúmajte nádherné prírodné lagúny s krištáľovo čistou vodou, kde si môžete naplno užiť jazdu na paddleboarde, na kajaku, alebo paragliding.  


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 18.06.22 17:18

KS
karma
133.00

Ešte nikdy som neletela a ktovie či sa niekedy odhodlám a prekonám svoj strach :-D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní