Oplatí sa letieť do Barcelony?

Oplatí sa letieť do Barcelony?

Verte alebo nie, o Barcelone môžete počuť mnohé veci. Niektorí ľudia napríklad trvajú na tom, že Barcelona je najlepšie mesto na svete. Iní zase tvrdia, že je to preceňované mesto, a je lepšie zamerať sa na iné časti Španielska. Tak alebo onak, Barcelona je ako cestovateľská destinácia jedným z najnavštevovanejších miest v celej Európe, takže rozhodne stojí za to urobiť si svoj vlastný názor.

Navštíviť Barcelonu alebo nie?

Pokiaľ hľadáte rýchlu odpoveď na túto otázku, odpoveď je rozhodne „áno“. A to už len z toho dôvodu, že lety Bratislava – Barcelona sú tak cenovo dostupné. V mnohých prípadoch vás vyjdú rovnako alebo aj menej, ako keby ste cestovali vlakom z Bratislavy do Košíc! Stačí len vedieť, kde a ako správne hľadať, a vybrať si vhodné dátumy, kedy sú ceny najnižšie. S tým vám pomôžu rôzne sprostredkovateľské portály alebo vyhľadávače, akým je napríklad eSky.sk. Tam nájdete všetky ponuky od všetkých leteckých spoločností na jednom mieste, a môžete sa tak jednoducho vďaka rýchlemu a flexibilnému vyhľadávaniu pozrieť, odkiaľ a kedy sa najlepšie oplatí letieť. Proces rezervácie i prípadného storna je veľmi jednoduchý a vďaka ich mobilnej aplikácií môžete väčšinu vecí vyriešiť priamo z vášho telefónu. Spiatočná letenka do Barcelony vás tak vyjde na pár eur. Cesta ani nízky rozpočet by teda nemali byť problémom.

Pokiaľ milujete objavovanie nových skvelých štvrtí, trávenie času v múzeách, skúšanie nových kaviarní a barov, jedenie všetkých druhov miestnych pochúťok a spoznávanie nových ľudí, či už sú to miestni obyvatelia alebo spolucestujúci – Barcelona je mesto pre vás. V prvom rade je toto hlavné mesto Katalánska domovom Gaudího pôsobivej architektúry, ktorá sa nepodobá žiadnemu inému architektonickému štýlu, aký kedy budete mať možnosť vidieť kdekoľvek inde. Tiež sa vám zapáči ideálna poloha Barcelony pri Stredozemnom mori.

Pozri aj: Preceňované turistické atrakcie, ktorým sa radšej vyhnite

park guell

Zdroj: esky.sk

3 dôvody, prečo by ste mali navštíviť Barcelonu

Ak sme vás ešte stále nepresvedčili, ponúkame vám hneď niekoľko dôvodov, prečo toto mesto zaradiť na váš cestovateľský zoznam. Barcelona je skvelé miesto a dúfame, že vás inšpirujeme k návšteve Španielska, a k tomu, aby ste si v blízkej budúcnosti rezervovali váš výlet do Katalánska.

Katalánska skúsenosť

V prvom rade – Katalánsko je také odlišné od akéhokoľvek iného regiónu v Španielsku, že sa v ňom budete cítiť ako v úplne inej krajine. Táto nezávislosť je rozhodne návyková pre každého cestovateľa. Katalánsko je v skutočnosti autonómnym regiónom a jeho hlavným mestom je práve brilantná Barcelona. Miestni tu hovoria vlastným jazykom a sú naozaj hrdí na svoju identitu. Ak teda navštevujete iné časti Španielska, ako je Madrid alebo Malaga, potom cesta do Katalánska ponúka svieži a nový zážitok, ktorý vás uchváti.

Barcelona je tiež vďaka svojej polohe skvelé mesto na jednoduché a pozoruhodné jednodňové výlety. Pokiaľ si radi pozriete veľké mestá ale netúžite v nich zostávať príliš dlho, máme pre vás dobrú správu – Barcelona je totiž ideálnou základňou na spoznávanie zvyšku Katalánska. Časté vlaky spájajú Barcelonu s menšími mestami v celom regióne, takže ho môžete preskúmať bez toho, aby ste si museli prenajať auto. Samozrejme, ak chcete vidieť malé a malebné dedinky na plážach Costa Brava, potom možno budete potrebovať vlastné vozidlo, ale väčšinou vás vlaky odvezú tam, kam potrebujete. Získate tak ucelený pohľad na život v tejto časti Španielska.

Medzi miesta, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť patrí napríklad Figueres. Ide o nádherné malé mesto, ktoré bolo domovom umelca Salvadora Dalího. Návštevu tohto miesta si jednoducho zamilujete. Nevynechajte ani mesto Girona – obzvlášť ak ste fanúšikom seriálu Game of Thrones. Girona bola jedným z miest natáčania 6. série seriálu, a tak budete mať pocit, akoby ste sa preniesli späť v čase. Za návštevu stojí aj neďaleký kláštor Montserrat. Prichádza sem veľa pútnikov, a keď pôjdete vysoko do hôr, vstúpite do kláštora a uvidíte nádhernú sochu Čiernej Madony s dieťaťom, určite budete mať zážitok na celý život.

Prvotriedne múzeá

Vedeli ste, že Barcelona je domovom niektorých z najlepších múzeí v Katalánsku (a Španielsku)? Ak sa radi hodiny túlate po múzeách, potom je Barcelona mesto pre vás. Medzi tie, ktoré by ste nemali vynechať patrí Picassovo múzeum a Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Barcelonské múzeá pokrývajú širokú škálu tém od histórie, cez fotografiu, až po umenie. Ako vždy, urobte si prieskum, aby ste našli dokonalé múzeá, ktoré vás zaujmú, a vždy si dvakrát skontrolujte otváracie hodiny, aby ste sa vyhli sklamaniu.

Odporúčame: Luxusné hotely, ktorých sa celý svet nevie dočkať: Čím sú výnimočné a kde sa nachádzajú?

Barcelona

Zdroj: esky.sk

Zábavná zmes mestských a prírodných divov

Ak máte radi mesto, prírodu a ich kombináciu, v tomto meste nájdete oboje. Za prírodou choďte na barcelonské pláže. Pláž Barceloneta je najznámejšia a najtradičnejšia zo všetkých mestských pláží, no pokojnejšie možnosti nájdete aj v iných častiach Barcelony. Príďte si užiť plážové bary, volejbal a iné aktivity, ktoré bežne zažijete len na letnej dovolenke. Odporúčame aj výlet na Montjuïc, čo je známy kopec a jedna z najkrajších zelených plôch v celom meste – výhľady z neho sú doslova úchvatné.

Party víkend v Barcelone, ktorá má legendárny nočný život

Barcelona má jeden z najlepších nočných životov v celej Európe. Rozumieme tomu, že pokiaľ denne urobíte viac ako 20 000 krokov, večerná zábava nemusí prichádzať do úvahy. Pokiaľ teda v Barcelone navštívite iba jediný bar, vyskúšajte známe Paradiso, ktoré patrí medzi najlepšie hodnotené bary na svete. Navyše, ak náhodou cestujete sami ale bojíte sa zažiť nočný život osamote, pripojte sa do organizovanej „krčmovej tour“ a prežite nezabudnuteľnú noc s inými turistami.

Zaujme ťa aj: Zakázané miesta našej planéty, kde sa ti nepodarí dostať ani za milióny eur


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 04.12.22 06:47

ĽŠ
karma
100.00

Rada by som navštívila.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 06.12.22 18:53

karma
-1.00

Určité je tam krásne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní