Luxusné hotely, ktorých sa celý svet nevie dočkať: Čím sú výnimočné a kde sa nachádzajú?

Luxusné hotely, ktorých sa celý svet nevie dočkať: Čím sú výnimočné a kde sa nachádzajú?
  • 23.11.2022
  • Michaela Kožáková

Cestovanie už nie je len o spoznávaní krajín a zbieraní zážitkov. Dnes sa cestuje za luxusom, dokonalým oddychom a službami na vysokej úrovni. Cieľom našich ciest nie sú už len historické pamiatky, atraktívne pohoria či nekonečné pláže. V poslednej dobe mnohí vyhľadávajú luxusné ubytovacie zaradenia, ktoré im ponúkajú komplexný zážitok. 

Napriek klesajúcej globálnej ekonomike a pretrvávajúcim vlnám pandémií sa zdá, že hotelový biznis prekvitá a dosahuje rekordné čísla. Od Európy až po Indický oceán sa tento rok otvorilo niekoľko unikátnych hotelov a veľa ďalších čaká na svoje otvorenie v nasledujúcom roku. Poďte sa s nami pozrieť na luxusné hotely. Budete prekvapení, čo všetko dokážu šikovní architekti a hotelieri pre to, aby uspokojili požiadavky i tých najnáročnejších klientov.

Pozri aj: Giraffe Manor: Jedinečný hotel, v ktorom zažiješ africké dobrodružstvo

Dubaj

Zdroj: INSTAGRAM/luxury_travel_editor

Kempinski Floating Palace, Dubaj

Vrcholom luxusu a ľudskej fantázie v medziach ubytovacích zariadení predstavuje hotel  Kempinski Floating Palace. Plávajúci palác, ako sa v preklade nazýva, je ukotvený vedľa jedného z najexkluzívnejších plážových úsekov v Dubaji – na ulici Jumeirah Beach Road. Do hotela s 12 luxusnými vilami a dokopy so 156 izbami a apartmánmi sa ubytovaní hostia môžu priviezť motorovým člnom, buď tým hotelovým alebo vlastným. Okrem toho je k dispozícii aj pripojená plávajúca pristávacia plocha pre vrtuľníky.

Hlavná budova tohto štvordielneho plávajúceho paláca je v strede prepojená sklenenou pyramídou a svojim hosťom ponúka niekoľko gurmánskych reštaurácií, bary, kúpele, bazény, butiky či banketové priestory. Vnútorné a vonkajšie obytné miestnosti charakterizujú luxusné houseboaty s panoramatickými oknami a všetkými technickými vlastnosťami inteligentného domu. Vily, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu, plávajú maximálnou rýchlosťou šesť námorných míľ (11 km/h) a sú vybavené solárnymi panelmi.

Inovatívny projekt Seagate Shipyard bude podľa Bernolda Schroedera, generálneho riaditeľa Kempinski Group a predsedu predstavenstva Kempinski AG, otvorený pre hostí od roku 2023.

SIWA Cliffs Lombok

Zdroj: INSTAGRAM/ainun_yahyaa

SIWA Cliffs Lombok, Indonézia

Exkluzívny rezort SIWA Cliffs predstavuje novú destináciu v indonézskom súostroví v meste Kuta, v južnej časti ostrova Lombok. Každá z luxusných víl SIWA má svoj bazén a úchvatný výhľad na okolitú prírodu, strmé útesy a tyrkysovo modré zálivy. Sľubný výber jedál s prísadami od miestnych farmárov na Lomboku a Bali vám dopraje zážitok z miestnej kuchyne.

Každá vila s 2 alebo 3 spálňami je postavená s použitím udržateľných stavebných postupov a materiálov a má otvorený plán a veľkorysé rozmery. Rezort tiež ponúka to najlepšie z wellness a zábavných zariadení, vrátane funkčnej tréningovej telocvične, kúpeľov, plošiny na cvičenie jogy, meditačnej zóny a bežeckej dráhy.

Aman Niseko

Zdroj: INSTAGRAM/mabeyski

Aman Niseko, Japonsko

Celoročný luxusný wellness rezort netrpezlivo čaká na svoje otvorenie v roku 2023 a s ním aj tisícky zvedavcov, ktorí radi ocenia služby na vysokej úrovni. Tento unikátny hotel skladajúci sa z 31 dvojposchodových viliek, sa nachádza vysoko na svahoch hory Moiwa s výhľadom na legendárnu horu Yotei.

Nudiť sa tu určite nebudete. V zime tu môžete lyžovať alebo snowboardovať a po zvyšok roka sa nechajte zlákať na turistiku, horskú cyklistiku a rafting. Vďaka japonskému wellness dedičstvu hotel predstavuje ideálne miesto, kde sa môžete uvoľniť a zbaviť stresu. Odovzdajte sa do rúk odborných terapeutov a doprajte si zážitok v podobe holistického wellnessu, ktorý zahŕňa prácu s telom, zdravú výživu a pohyb v spojení so zenovou meditáciou.

Neprehliadni: Netradičné ubytovanie na Slovensku: Nenechaj si ujsť jedinečný zážitok!

Mexiko

Zdroj: INSTAGRAM/maxingmarriott

St. Regis Kanai Resort Riviera Maya, Mexiko

Na webovej stránke Marriott sa uvádza, že udržateľný prímorský hotel otvoria vo februári 2023. Do 30. apríla 2023 však nie je možné robiť žiadne rezervácie.

Tento nadčasový rezort sa nachádza na Mayskej riviére a bude mať sofistikovaný dizajn so 124 hosťovskými izbami a apartmánmi, ako aj 32 vilami so súkromnými bazénmi. Ceny za noc za štandardnú izbu s dvoma posteľami, s balkónom s výhľadom na oceán sa pohybujú od 1749 dolárov.

Architektonická firma čerpá inšpiráciu z geometrie miestnych mangrovníkov a súhvezdia Plejád – známeho ako nebeské rodisko Mayov. Rezort bude rozdelený na pretínajúce sa kruhy postavené z bieleho betónu a reflexného polopriehľadného krištáľu.

Hotel bude disponovať jedinečnými kúpeľmi s ôsmimi liečebnými miestnosťami s parným kúpeľom, ponornými bazénmi, kúpeľmi na nohy a oddelenými mužskými a ženskými relaxačnými salónikmi. Na svoje si tu prídu i milovníci ajurvédy.

Grécko

Zdroj: INSTAGRAM/theworldofenvy

Mandarin Oriental Costa Navarino, Grécko

Tento sofistikovaný pobrežný rezort spája trvalo udržateľný architektonický dizajn s množstvom luxusných zariadení. Mandarin Oriental, Costa Navarino, ktorého otvorenie je naplánované na jar 2023, sa bude nachádzať v rekreačnej oblasti zátoky Navarino, na juhozápade Peloponézu, ktorá je obklopená 140 hektármi prírodnej krajiny.

Rezort predstavuje pozoruhodnú kombináciu nedotknutej krajiny, olivových hájov, nádherných pláží a autentickej gréckej kultúry. Návštevníci tohto luxusného plážového rezortu budú ubytovaní v 99 izbách v rámci 48 víl s bazénom. Každá izba má vlastnú vonkajšiu terasu a výhľad na more. Hotel bude poskytovať príkladné služby a exkluzívne zážitky v podobe piatich reštaurácií a barov, kúpeľov a fitnescentra s rozlohou 1 500 m², doplneným o 25- metrový vnútorný a vonkajší bazén.

Zaujme ťa: Najkrajšie ekologické hotely na svete: Poď si s nami zasnívať

Maldivy

Zdroj: INSTAGRAM/emeraldfaarufushiresortspa

Emerald Faarufushi Resort & Spa, Maldivy

Rezort Emerald Faarufushi Resort & Spa, ktorý sa nachádza na súkromnom ostrove a je ohraničený rozsiahlou lagúnou s rozlohou 100 hektárov, otvorili tento rok v máji. V tejto all inclusive maldivskej oáze na vás čakajú neuveriteľné zážitky v objatí Indického oceána. Od chvíle, kedy váš hydroplán pristane na ostrove, jednom z najbujnejších maldivských súostroví, pocítite nezameniteľnú atmosféru. Ubytovaní budete v jednej z 80 plážových viliek s decentnou zmesou čistých línií, tlmených drevených tónov a jemných pastelových farieb. 

Užívajte si druhú porciu blaženosti a luxusu vo výnimočných kúpeľoch, ktoré ponúkajú celý rad procedúr inšpirovaných tropickým prostredím. Rezort nezabudol ani na milovníkov športu. K dispozícii tu majú veľký tenisový kurt a jeden paddle kurt v prístave spolu s klimatizovanou posilňovňou a športovým centrom.

Rakúsko

Zdroj: INSTAGRAM/travelcircus_de

Rosewood Schloss Fuschl, Rakúsko

Legendárny hotel Schloss Fuschl predstavuje pôvabný, historický objekt, ktorý sa nachádza na idylickom brehu jazera Fuschl a pripomína rozprávkový zámok. Svojich hostí víta už niekoľko storočí. Skupina Rosewood sa zaviazala chrániť cenné dedičstvo nehnuteľnosti a zároveň zmodernizovať zážitok z pobytu v tomto rezorte.

Hotel obklopený horami a lesmi, ležiaci kúsok od malebného Salzburgu, bude disponovať 98 izbami, vrátane 46 apartmánov a šiestich horských chát. Nájdete v ňom špičkové reštaurácie,  salóniky a wellness koncept s vnútornými a vonkajšími bazénmi. Stačí len nasadnúť do auta a za pár hodín ste tam.

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM.com/aufderalist, INSTAGRAM.com/wanderlust_el

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

18 komentárov

Martina Begalova 01.12.22 13:34

MB
karma
108.00

Cestovanie je moja vášeň a verím, že sa mi podarí navštíviť aj takýto druh exkluz. hotela.

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:39

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr 03.08.23 08:42

Q
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 02.12.22 02:01

MD
karma
132.00

Neviem čím to je, ale ja luxus zrovna dvakrát nemusím. Lepšie sa cítim v jednoduchej chatke niekde v horách.

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 09:06

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 09:06

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

maria oravcova oravcova 12.12.22 07:42

MOO
karma
-1.00

waww, aspoň raz za život navštíviť takyto hotel by som velmi chcela

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 04:34

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 04:34

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní