Najkrajšie novembrové destinácie: Vychutnaj si dokonalý zážitok z cestovania

Najkrajšie novembrové destinácie: Vychutnaj si dokonalý zážitok z cestovania
  • 08.11.2022
  • Michaela Kožáková

Jesenná dovolenka v novembri? Ani vám to nikdy nenapadlo? Práve november je podceňovaným mesiacom na cestovanie po svete. V tomto období, keď upršané jesenné dni pomaly vystrieda uzimené počasie, mnohí z nás premýšľajú, kedy sa pustia do vianočného upratovania a aké medovníky upečú namiesto toho, aby si plánovali príjemnú dovolenku. 

Okrem atraktívnych cien za hotely, letenky, požičovne áut a fakultatívne výlety, november poteší i príjemnejšími teplotami a menším počtom turistov, ktorí súperia o miesto na pláži, v múzeu alebo na festivale. Ktoré novembrové destinácie patria medzi najkrajšie a ktoré z nich určite stoja za návštevu v tomto mesiaci?

Pozri aj: Neprebádané Srbsko: Čím vás uchváti táto nepoznaná balkánska krajina?

Riviéra Maya, Mexiko

Zdroj: INSTAGRAM/efrencanela

Riviéra Maya, Mexiko

Kam za teplom v novembri? Máme pre vás jeden skvelý tip. Veď kto z nás by sa namiesto premrznutých prstov na nohách nechcel prechádzať po pláži s nádherným bielym pieskom? V Mexiku práve v tomto období vás okrem nekonečných pláží čaká i slnečná obloha, denné teploty okolo tridsiatky, málo turistov, bohatá kultúra a neskutočne chutné jedlo. 

Riviéra Maya je jedným z najkrajších miest Mexika. Či už sa rozhodnete využiť služby all-inclusive rezortu a pozrieť si pamiatky v okolí Cancúnu, alebo nasať kultúru a navštíviť mayské ruiny v Chichén Itzá, čaká vás dovolenka, na ktorú budete ešte dlho spomínať. 

To, čo robí Mayskú riviéru jedinečnou oproti ostatným častiam Mexika, je jej tropická džungľa v kombinácii s bohatým mayským dedičstvom. Navštívte jeden zo zábavných parkov a nechajte sa uchvátiť pavilónom motýľov alebo akváriom Coral Reef, ochutnajte regionálne jedlá pochádzajúce z mayských komunít a nenechajte si ujsť predstavenie tradičného tanca a hudby.

Omán

Zdroj: INSTAGRAM/experienceoman

Omán

Na okraji Arabského polostrova leží rozprávkový Omán. Ak patríte medzi nadšencov púštnych krajín, neuveriteľných pohorí, historických pevností a krásnych pláží dostupných počas celého roka, pripíšte si túto krajinu na váš cestovateľský zoznam.

Maskat, hlavné mesto Ománskeho sultanátu, vyniká svojou historickou štvrťou. Nájdete tu budovy s drevenými balkónmi vo východoafrickom štýle a niekoľko pobrežných pevností, ktoré robia z tohto mesta malebnú a lákavú destináciu. Určite tam strávte pár dní a navštívte trhy, múzeá, mešity a oblasti pri mori.

Medzi ďalšie zaujímavé miesta patrí i opustený ostrov Masirah, starobylé mesto Nizwa či hora Jebel Akhdar s malými dedinkami. Strávte tiež noc v rustikálnom beduínskom stane s kozou srsťou na úpätí obrovskej duny v púšti Wahiba. 

Pobrežie Amalfi

Zdroj: INSTAGRAM/amalficoast

Pobrežie Amalfi

Ak chcete zažiť nezabudnuteľnú novembrovú dovolenku, určite sa vyberte do Talianska, konkrétne na pobrežie Amalfi, ktoré sa rozprestiera pozdĺž južného Talianska v regióne Kampánia. 50 kilometrov dlhý taliansky klenot zapísaný na Zozname svetového dedičstva UNESCO každoročne priláka milióny turistov. Väčšina z nich si sem prichádza užiť pobrežné útesy a priezračné vody Stredozemného mora v hlavnej letnej sezóne.

Počas svojho pobytu si môžete naplánovať výlety do miest ako Positano, Ravello, Cetara či Sorrento a vychutnať si úchvatné výhľady. Absolvujte i výlet loďou a obdivujte luxusné budovy a farebné domy šplhajúce sa po strmých útesoch. 

Neprehliadni: Dovolenka v Rumunsku: Prečo ho navštíviť a ktoré miesta by ste nemali vynechať?

Marrákeš

Zdroj: INSTAGRAM/visit_marrakech

Marrákeš

Orientálny Marrákeš pošteklí všetky vaše zmysly. Práve november je ideálnym časom na to, aby ste si ho vychutnali plnými dúškami, bez vysokých teplôt a davov turistov.

Nasávajte nezameniteľnú atmosféru medzi vysokými červenými stenami Mediny a nechajte sa zlákať do obchodíkov súperiacich o vašu pozornosť uprostred hlučného, ​​farebného zhonu, ktorý je pulzujúcou dušou každého mesta v Maroku.

Marrákeš je tiež vstupnou bránou do oblasti Vysokého Atlasu, ktorá ponúka výborné podmienky pre turistiku, horskú cyklistiku, horolezectvo a mnoho ďalších aktivít. Naplánujte si aj jednodňové výlety do údolia Ourika, tropických záhrad Majorelle plných kaktusov, paliem a papradí a do saharskej púšte.

Dublin

Zdroj: INSTAGRAM/tara_morgan_photography

Dublin

Ak máte radi kultúru a závan historických miest, tak Dublin je ideálnou dovolenkovou destináciou pre vaše novembrové potulky svetom. Zájdite do pravej írskej krčmy, vychutnajte si lahodné nápoje, autentický interiér, živú hudbu a vzrušujúcu atmosféru, ktorú nikde inde nezažijete. 

Nevynechajte ani fascinujúce múzeá ako je Múzeum literatúry, Divadlo Abbey, umelecké miesta a čarovné parky. Na svoj zoznam si pripíšte aj Guinness Storehouse – ikonickú budovu legendárneho pivovaru a zažite históriu najznámejšieho írskeho piva na vlastnej koži. 

Odporúčame: Tip na dovolenku: Milovníci umenia, ktoré miesta by ste nemali vynechať?

New York

Zdroj: INSTAGRAM/dylanwaalker

Svojím prostredím vás v novembri očarí i New York, Paríž, Auckland na Novom Zélande alebo Madrid a Lisabon. Slnečné dni a relax na pláži môžete zažiť na Bermudách, Jamajke či v Thajsku. Svojou krásou vás zase omámi Island, Tasmánia, ale aj Namíbia či Tenerife.

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM.com/mexiquer. INSTAGRAM.com/roberto_simonevr

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Marika Michálková 11.11.22 10:38

MM
karma
107.00

krásne miesta

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 13.11.22 13:49

ĽK
karma
106.00

Amalfi top :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní