Cviky na šikmé svaly: 10-minútové cvičenie na doma pre každého!

Cviky na šikmé svaly: 10-minútové cvičenie na doma pre každého!

V ľudskom tele sa nachádza toľko svalov a ani o nich všetkých nevieme, pretože ich berieme ako samozrejmosť. No keď sa človek zameria na chudnutie a cvičenie, spozná ich úplne všetky. Neverili by ste, ale svalovicu môžete mať kdekoľvek na tele.

Keď už sme teda pri chudnutí a cvičení, s príchodom leta všetci začali poctivo robiť brušáky, aby sa zbavili pneumatiky v okolí brucha. No brušáky nie sú až také účinné, respektíve museli by ste ich spraviť obrovské množstvo, aby ste dosiahli požadované výsledky. Tiež platí, že brušáky je potrebné vedieť robiť správne. Nestačí si len ľahnúť na zem, pokrčiť kolená a robiť zhyby. Pri zle vykonaných brušákoch môžete pociťovať bolesť chrbta, ktorá nemusí ustúpiť. Namiesto toho vyskúšajte cvičenie pre ploché bruško, cvičenie pre štíhly pás, cvičenie na tehličky na bruchu a pod.

Pozri aj: Beh nalačno: Aké sú jeho výhody a odporúča sa vôbec?!

Cviky na šikmé svaly

Ak chcete skutočne pevný a štíhly pás, tak by ste mali začať precvičovať aj šikmé svaly, a to prostredníctvom videa vyššie. Cviky sú zamerané na posilnenie šikmých svalov, ktoré nám pomáhajú pri rotácii a ukláňaní sa. Okrem toho, že nám ich spevnenie pomôže získať štíhlejšiu postavu, tak vďaka ním si posilníme držanie tela a predídeme bolesti chrbta.

Pozor si však dávajte v prípade, ak máte sklon k rýchlemu budovaniu svalovej hmoty. Ak nemáte problém s budovaním svalov, tak tieto cviky vykonávajte striedmo. Prehnaným cvičením by ste si mohli pás skôr rozšíriť než zúžiť!

Zaujme ťa: Babičkine rady na nezaplatenie: Na čo sú dobré octové ponožky?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Martina Zahoranová 30.06.20 14:36

MZ
karma
109.00

no veru po takomto cvičení by som mala dosť :-)

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní