DIY maska na lámavé vlasy: Čo je pre nich zaručenou spásou?

DIY maska na lámavé vlasy: Čo je pre nich zaručenou spásou?

Koruna krásy v niektorých prípadoch nie je tou skutočnou žiarivou korunou, ktorou by sa dámy chceli pochváliť a popýšiť. Niekedy jednoducho naše vlasy strácajú kondíciu, v dôsledku čoho dochádza k ich vypadávaniu i lámaniu. Vlasy strácajú život a niekedy je lepšie zviazať ich gumičkou alebo skryť pod klobúkom. Vlasy prechádzajú svojim vlastným cyklom, na konci ktorého vypadnú. Ale prečo dochádza k ich vysúšaniu či lámaniu?

Častým namáhaním alebo nevhodnou starostlivosťou môže dôjsť k rozštiepeniu vlasov i ich lámaniu. Prvotnou príčinou zvýšenej lámavosti vlasov je nedostatočná hydratácia či znížená tvorba kožného mazu. Veľký vplyv na vysúšanie vlasov má chlórovaná voda v bazéne, slnečné i chladné počasie. Ďalšou príčinou môže byť nadmerné používanie stajlingových prípravkov (fén, kulma, žehlička,..) či chemických výrobkov, ako je napríklad farba na vlasy. Vlasy sa v dôsledku ich pôsobenia poškodzujú, stávajú krehkými a lámu sa.

V niektorých prípadoch môžeme hovoriť aj o nedostatočnej vnútornej výžive. Zlá životospráva rovnako ovplyvňuje kvalitu vlasov. Nezabúdajme však ani na stres, ktorý má nemalý podiel na lámaní vlasov.

Pozri aj: Domáci telový peeling s mandľami: Potešenie pre celé telo!

ako na lámavé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Ako to napraviť?

Najskôr sa snažte obmedziť manipuláciu s vlasmi. Nechajte svojim vlasom voľnosť! Nepoužívajte stajlingvé prípravky a vyhnite sa aj nadmernému česaniu. Respektíve, ak sa rozhodnete vlasy česať, tak to robte správne. Po správnosti by ste mali vlasy česať po pramienkoch a to od končekov. Takto predídete ich násilnému rozčesávaniu, ktoré môže spôsobiť vytrhnutie vlasov.

Aj vnútorná výživa dokáže vlasy oživiť. Je nutné do jedálnička zaradiť potraviny bohaté na bielkoviny a dbať na správny pitný režim. V poslednom rade je vhodné vyskúšať aj nejakú tú domácu masku, ktorá vlasy vyživí zvonku.

maska na lámavé vlasy

Zdroj: pinterest.com

Maska na vlasy s medom

Pri lámavých vlasoch je vhodné zvoliť tie masky, ktoré majú hydratačné účinky a tie, ktoré dokážu uzamknúť vlahu vo vlasoch. V tomto prípade sa oplatí zmiešať 2 lyžice medu s 3 lyžicami olivového oleja. Masku naneste na vlasy (ku korienkom aj do dĺžok) a nechajte pôsobiť aspoň 15 minút. Následne opláchnite a umyte šampónom vo vlažnej vode.

Neprehliadni: Ak spoznáš višňový olej, hneď si ho zamiluješ. V čom je prospešný?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Kollárová 03.12.20 21:34

SK
karma
113.00

No to niekedy musím vyskúšať.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní