Domáci zábal proti celulitíde: To najlepšie, čo môžeš dopriať stehnám

Domáci zábal proti celulitíde: To najlepšie, čo môžeš dopriať stehnám

Blíži sa k nám sezóna odhalených nôh, čo znamená, že niektoré dámy už pomaly začínajú stresovať, pretože ich nohy nie sú úplne ukážkové. Nie každej z nás boli totižto nadelené krivky a postava ako z katalógu na spodnú bielizeň. Čím viac pokožky začneme ukazovať, tým skôr si môžu ľudia na nás všimnúť všetky nedokonalosti, ktoré sa nám nepodarí ukrývať ako počas zimného obdobia. A tak niektoré z nás začínajú premýšľať, ako sa zbaviť hrbolčekov na stehnách, ktoré prispievajú k našej frustrácii a miernym komplexom.

Celulitída je síce nevzhľadná, ale dá sa s ňou vyrovnať. Niektoré ju berú ako svoju súčasť, preto si ňou hlavu nelámu. No ak nepatríte k tým sebavedomým a vyrovnaným dámam, tak v tom prípade zabojujte s celulitídou prostredníctvom domáceho zábalu na stehná aj zadok. Na zábal navyše budete potrebovať len 2 základné suroviny, ktoré určite nájdete aj vo svojej domácnosti.

Odporúčame: Domáca maska na suché ruky: To najlepšie, čo im môžeš dopriať!

maska proti celulitíde

Zdroj: Shutterstock®

Na domáci zábal budete potrebovať:

  • 1 lyžicu medu
  • 2 lyžice horčice (vhodné sú aj podrvené horčičné semená)
  • potravinovú fóliu

Ak chcete odstrániť pomarančovú pokožku zo svojich stehien alebo zadku, tak zahrejte 1 lyžicu medu a k teplému medu pridajte 2 lyžice horčice. Vytvorenú zmes nechajte chvíľku vychladnúť, aby ste si nespôsobili popáleniny na pokožke a následne ju natrite na problémové miesta – teda najmä na stehná, poprípade aj na zadok. Pre lepšiu účinnosť môžete následne stehná obaliť do potravinovej fólie a nechať tak zábal pôsobiť. Dávajte si však pozor na dĺžku pôsobenia zábalu. Nenechajte ho pôsobiť viac ako 40 minút. Tiež sa zábal neodporúča pre citlivú pokožku! Zmiernenie viditeľnosti celulitídy môžete pozorovať už po prvej aplikácii zábalu. Avšak pozor, zábal si nedoprajte viac ako 1-krát týždenne!

čo pomáha na celulitídu

Zdroj: Shutterstock®

Prečo zábal funguje?

Ak sa pýtate, v čom spočíva tajomstvo tohto domáceho zábalu, tak odpoveď sa ukrýva v horčici alebo teda v horčičnom semene. Tým, že je prirodzene pálivé, tak zlepšuje krvný obeh v pokožke, zahrieva ju a tým prispieva aj k jej vyhladeniu. Pálivé účinky horčice zohrievajú pokožku, a tým ako keby roztápali tukové bunky uložené pod pokožkou spôsobujúce celulitídu.

Zaujme ťa: Ako využiť citrón v domácnosti: Prinášame 5 skvelých tipov!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 23.04.20 07:19

ĽŠ
karma
100.00

Už som o tomto zábale počula v pozitívnom znení; stojí za vyskúšanie.

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 24.04.20 11:47

MR
karma
104.00

suroviny na zábal mám, za vyskúšanie nič nedám

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 25.04.20 12:08

karma
108.00

Tak to je pre mňa novinka!

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 04.05.20 22:33

SK
karma
113.00

Super článoček, určite vyskúšam, keďže celulitída ma na stehnách trápi večne.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní