Dula Lucia Vančo: Ako pomáha dula počas tehotenstva a pri pôrode?

Dula Lucia Vančo: Ako pomáha dula počas tehotenstva a pri pôrode?

Priviesť na svet dieťatko je nielen snom mnohých žien, ale zároveň ide o neľahkú úlohu. Je to proces, ktorý je pre ženu po psychickej aj fyzickej stránke veľmi náročný a je nevyhnutné sa naň dostatočne pripraviť. Základom je to, aby mala žena v prvom rade dostatok informácií a vedela, aké zmeny v jej tele prebiehajú a čo všetko ju čaká. Nemalý vplyv má dozaista i podpora okolia, a to zo strany partnera a najbližších.

Veľkou pomocou v tomto období môže byť aj takzvaná dula, čo je špeciálne vyškolená osoba, ktorá poskytuje ženám starostlivosť počas tehotenstva, pôrodu, šestonedelia a dojčenia. Dnes vám prinášame ďalšie video zo sérií videí s dulou Luciou Vančo, v ktorom vám presne ozrejmíme, akým spôsobom môže takto vyškolená osoba pomôcť žene, a to nielen v priebehu tehotenstva a príprav na pôrod, ale pri pôrode a po tom, čo sa dieťa narodí. Nájdete v ňom množstvo dôležitých informácií, ktoré sú užitočné pre všetky budúce mamičky!

Pozri aj: Dula Lucia Vančo: Poradí ti, ako otehotnieť, keď sa nedarí!

Prečo sa s pomocou obrátiť na dulu?

Dula môže predstavovať pre ženu počas tehotenstva, pri pôrode aj po ňom veľkú emocionálnu, psychickú i fyzickú oporu. Poskytuje jej množstvo informácií, odpovedá na otázky, snaží sa o to, aby sa žena cítila bezpečne a plne sa sústredila na to, čo ju čaká. Dula môže byť plne prítomná pri pôrode ženy a môže jej pomáhať prejsť cez jednotlivé fázy tohto procesu. Môže tiež ženu naučiť rôzne techniky, ktoré jej uľahčia obdobie tehotenstva a zároveň ju lepšie pripravia na pôrod. Čo všetko je jej úlohou a aké služby môže žena od nej očakávať? Kedy je ideálny čas sa s dulou skontaktovať? A aký je vlastne rozdiel medzi dulou, pôrodnou asistentkou a babicou?

Na všetky dôležité otázky vám v našom novom videu odpovie Lucka Vančo, ktorá je dlhoročnou dulou, laktačnou poradkyňou, inštruktorkou dojčenských masáží, inštruktorkou pilatesu pre tehotné a ženy po pôrode aj terapeutkou kraniosakrálnej terapie.

Odporúčame: Ako eliminovať plač dieťaťa? Zisti, čo je posunková reč pre bábätká!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 22.01.20 07:54

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi zaujímavé informácie, vďaka za ďalšie skvelé video!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní