Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru!

Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru!

Dnes si spolu upečieme jablkový koláč z kefíru, ktorý v sebe ukrýva mix rôznych chutí. Jablká by sa mali pravidelne objavovať v našich jedálničkoch. Ide predsa o veľmi zdravé a hlavne miestne ovocie, na ktorom si môžete pochutiť aj každý deň. Obsahuje množstvo vlákniny pre dobré trávenie, taktiež vitamíny skupiny B i vitamín C a mnohé minerálne látky. Jablká majú priaznivý vplyv aj na srdce i cievy. Samozrejme, dopriať by sme si ich mali predovšetkým čerstvé, no prečo si z času na čas neurobiť radosť a neupiecť z nich nejakú dobrotu?

Napríklad taká žemľovka s jablkami a tvarohom dokáže rýchlo zahnať chuť na sladké a hlad zároveň. Z jabĺk sa tiež pripravuje tradičné jablkové pité. A čo taká jablková štrúdľa? No, možností je skutočne mnoho a nikomu predsa neuškodí, keď si raz za čas na niečom zamaškrtí. A to napríklad aj na našom jablkovom múčniku z kefíru. Poďme sa pozrieť, ako ho pripraviť!

Skús aj: RECEPT: Hrnčeková bublanina bez mlieka – lepšiu si ešte nejedla!

koláč s jablkami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 4 jablká (podľa chuti môžete nahradiť hruškami)
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 2 hrnčeky kefíru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 až 3 PL strúhaného kokosu
  • 2 až 3 PL kakaa
  • 1 škoricový cukor
kefírový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Ako prvé si dve jabĺčka umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame. 
  • Do misky k nemu pridáme takmer všetky suroviny, okrem kakaa a škoricového cukru. Pridáme teda múku, kryštálový aj vanilkový cukor, olej, vajcia, kefír, prášok do pečiva a kokos. Poriadne vymiešame.
  • Asi dve tretiny cesta nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, prípadne plech vyložený papierom na pečenie.
  • Do zvyšnej tretiny cesta pridáme aj kakao a tmavé cesto miestami nalejeme na to svetlé, aby bol koláčik pekný dvojfarebný.
  • Následne na cesto poukladáme na kúsky nakrájané zvyšné dve jablká a ešte ich posypeme trochou škoricového cukru.
  • Pečieme pri teplote 160 °C asi 35 až 40 minút. Po ochladnutí nakrájame a podávame. Dobrú chuť!
- Jablkový koláč
1 z 7
Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru! - KAMzaKRASOU.sk
Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru! - KAMzaKRASOU.sk
Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru! - KAMzaKRASOU.sk
Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru! - KAMzaKRASOU.sk
Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru! - KAMzaKRASOU.sk
Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru! - KAMzaKRASOU.sk
Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Kačuriková 12.04.20 12:08

karma
113.00

Mňam! Ten výzerá úžasne - hneď by som si na ňom pochutnala :)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 22.04.20 22:00

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 04.05.20 21:25

JK
karma
100.00

Jednoduchý rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní