Sen o konci sveta - ide o posolstvo? Mala by si sa začať báť?

Sen o konci sveta - ide o posolstvo? Mala by si sa začať báť?
  • 18.02.2023
  • Michaela Kožáková

Či už je to oheň, povodeň, zombie, meteorit či tsunami, sny o konci sveta nie sú veľmi príjemné a dokážu nás poriadne vystrašiť. Hoci niektorí ľudia sny berú ako obyčajné nočné mory alebo ako výplod svojej fantázie a podvedomia, mnohí veria, že sny nie sú náhodné a často sa zaujímajú o ich význam. Napríklad v starovekom Grécku a Egypte podliehali sny dôkladnej analýze, pretože sa verilo, že obsahujú správy o budúcnosti.

Sny sú bohaté na symboliku a to je to, na čo sa výklady snov zameriavajú. Zväčša ide o výjavy z prítomnosti, udalosti alebo predmety, ktoré sa opakovane objavujú v našich snoch. Sny o konci sveta nie sú výnimočné a určite každý z nás už nejaký mal.

Čo hovorí snár o apokalypse? Čo nám chcú sny o útoku mimozemšťanov či páde asteroidu naznačiť?

Neprehliadni: Sen o krádeži: Na čo ťa chce tvoje podvedomie upozorniť?

Ide o posolstvo?

Zobudili ste sa celý ustráchaní a spotení? Nebojte sa, ak sa vám snívalo o konci sveta. Neznamená to, že sa svet skutočne blíži ku koncu. Apokalyptické sny môžu naznačovať niekoľko skutočností: 

  • veľký životný posun,
  • pocit neovládania sa alebo nepripravenosti na niečo, čo vás v blízkej budúcnosti zastihne,
  • emocionálny nepokoj,
  • duchovné prebudenie.

Sen o povodni

V obrazoch interpretácie snov je voda spojená s emóciami, najmä smútkom alebo úzkosťou, ako aj s niečím skrytým alebo potlačeným. Je pravdepodobné, že medzi tvárou, ktorú prezentujete svetu, a tým, ako sa vo vnútri skutočne cítite, je hlboký nesúlad. Existujú totiž zadržiavané emócie, ktoré je potrebné priznať si a spracovať. Môže ísť o smútok nad stratou, ľútosť nad rozhodnutím alebo vinu, ktorú cítite. 

Sen, v ktorom sa svet skončí potopou alebo tsunami, môže odrážať silu vášho vlastného emocionálneho stavu. Príval vody alebo obrovská vlna naznačuje, že vaše pocity môžu byť ohromujúce a nezastaviteľné.

Sú vo vašom sne prítomní ďalší ľudia, ktorých poznáte? Takýto sen môže byť spojený s vašou emocionálnou pohodou alebo jej nedostatkom. Boli ste obklopení ľuďmi, ktorých nepoznáte? V takomto prípade ide o znak toho, že je pre vás ťažké určiť zdroj vášho nepokoja.

Snár povodeň interpretuje aj tak, že vás niekto alebo niečo trápi. Iné interpretácie snov môžu naznačovať zmenu udalostí alebo dokonca nové začiatky.

Ako snár vysvetľuje požiar?

Snívalo sa vám, že koniec sveta nastal po veľkom požiari? Oheň v snoch naznačuje agresiu, vášeň, hnev, skrytú silu, divokú premenu alebo dokonca deštrukciu – niečo, čo sa môže vymknúť spod kontroly. V hĺbke duše sa možno obávate, že niečo presiahne vašu schopnosť udržať si súčasný status. Podľa veľkého snára vás trápi správanie niekoho iného alebo to, ako ste sa zachovali k niekomu blízkemu. 

Sen o požiari môže byť tiež znakom toho, že je čas priznať si svoje pocity. Potrebujete konfrontovať osobu, na ktorú ste nahnevaní? Poznáte niekoho, koho hnev môže vyvolať veľké problémy? Alebo možno sú to vaše vlastné vášne, ktoré váš sen zdôrazňuje?

Sen o mimozemšťanoch

Ak sa vám snívalo o UFO či o invázií mimozemšťanov, asi máte pocit, že pozeráte príliš veľa apokalyptických filmov. Snár útok mimozemšťanov objasňuje ako úzkosť, ktorá súvisí s vonkajšími silami. Ide o vec, ktorej sa obávate, nepoznáte – „mimozemské“ indivíduum, ktoré vytvorilo vaše podvedomie. Tento druh scenára vo vašom sne môže súvisieť so zmenou pracoviska. Nový manažér alebo odkúpenie spoločnosti môžu byť „mimozemšťanmi“, ktorí prinášajú nové spôsoby, ako riadiť a robiť veci.

Pozri aj: Snár: Snívalo sa ti o krvi? Čo naznačuje krvácajúci človek alebo zviera?

Sen o zombie

Zombie sú obľúbenou témou hororov. Predstavujú stvorenia, ktoré sú mŕtvolami, ale vlastne nie sú mŕtve. Vaše podvedomie ich môže používať na reprezentáciu niečoho z vašej minulosti, čo stále ovplyvňuje vašu prítomnosť. Mohlo by to byť znamením toho, že sa musíte postaviť určitej situácii alebo osobe tvárou v tvár, aby ste sa pohli ďalej.

Snár o zombie apokalypse tiež tvrdí, že sa pravdepodobne držíte niečoho, čo vám nepomáha a neprináša žiadne potešenie či benefit. Môže ísť o toxický vzťah alebo prácu, ktorá vás nenapĺňa.

Ako interpretuje snár jadrovú vojnu?

Sny o jadrovej vojne predstavujú konfrontáciu medzi zdrojmi sily alebo vplyvu vo vašom živote, napríklad medzi vami a vašimi rodičmi či prácou a vzťahmi. Sny tohto charakteru odrážajú pocit bezmocnosti a neschopnosť konfrontácie, a vy nie ste schopní aktívne zasiahnuť a reagovať.

Sen, v ktorom svet končí jadrovou vojnou, je ten, ktorý obsahuje silné a násilné ničivé sily. Zamyslite sa, je niekto alebo niečo vo vašom živote, o kom máte pocit, že stelesňuje tieto vlastnosti? 

Sen o vesmírnych objektoch

Mnohé z príkladov snov, ktoré mávame s témou apokalypsy, sa týkajú planét, meteoritov, asteroidov či katastrof spojených s vesmírom. Snívalo sa aj vám, že opúšťate Zem, aby ste ušli pred istou smrťou? Alebo ste vo svojom sne dostali správy o tom, že sa na Zem rúti obrovský asteroid, ktorý spôsobí masívne zničenie a chaos?

Sny o tom, že sa snažíte uniknúť pred katastrofou snár vysvetľuje ako potrebu uniknúť nejakej situácii vo svojom živote. Možno potrebujete dovolenku či vykonať zmeny vo svojom živote, kariére alebo dokonca vo vzťahoch.

Sen o prežití konca sveta

Výklady snov a veľký snár prežitie konca sveta považujú za pozitívum. Takéto sny odrážajú vašu dôveru vo svoju schopnosť zvládnuť akúkoľvek zmenu či prekážku, ktorá vám príde do cesty.

Ak je váš sen sprevádzaný nábojom pozitívnych emócií, je predzvesťou nových začiatkov, šancí, nádeje a pozitívnych zmien.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Sivová 19.02.23 13:51

MS
karma
100.00

Aj ked sa mi občas taký sen prisnije, neprikladám mu nejaký význam. Rada pozerám filmy s touto tematikou, tak je to možno tým.

  • 2
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:17

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:17

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:44

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:44

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní