Sen o vrane odzrkaďluje smútok, nešťastie a smolu, ale môže mať i pozitívny význam

Sen o vrane odzrkaďluje smútok, nešťastie a smolu, ale môže mať i pozitívny význam
  • 26.08.2023
  • Michaela Kožáková

Podľa známeho psychológa Sigmunda Freuda sú sny vznešenou cestou do bezvedomia. Jeho teória bola založená na presvedčení, že sen plní priania snívajúceho. Sigmund považoval sny za kombináciu symbolov, v ktorých je možné odhaliť skryté želania snívajúceho.

Takmer každú noc sa nám snívajú rôzne sny. Niekedy sú naše noci bezsenné, inokedy nás zase strašia nočné mory. Určite sa už aj vám prisnili sny o mŕtvych či sny o zuboch. Pomerne časté sú aj erotické sny, ktoré však patria medzi tie príjemnejšie.

V našich snoch sa niekedy objavujú aj zvieratá. Čo znamená sen o vrane? Mali ste sen o kŕmení vrany alebo sen o priateľskej vrane? Čo symbolizuje čierna vrana v sne?

Neprehliadni: Stratiť sa v sne môže byť odrazom vašej neistoty, ale má i pozitívny význam

Sen o vrane

Vrany sú všeobecne považované za symbol smrti, smoly a nešťastia. Vrana v sne často odzrkadľuje strach, negatívne emócie, choroby, zdravotné problémy, stres a úzkosť.

Podľa snáru vidieť vranu v sne môže byť predzvesťou zmeny, ale tiež reprezentovať temné stránky vašej osobnosti, či dokonca smrť. Sen o kŕdli vrán môže poukazovať aj na vaše zlozvyky. Kniha snov tiež tvrdí, že vrana v sen odovzdáva správu z vášho podvedomia.

Hovoriaca vrana vo sne

Vrany fungujú harmonicky vo svojom ekosystéme a často varujú ostatné zvieratá pred predátormi v okolí. Majú širokú škálu tónov, zvukov a hlasitosti. 

Čo symbolizuje vrana vo sne, ktorá rozpráva? Ak snívate o vrane, ktorá sa k vám vo vašich snoch prihovára, je to znamenie toho, že dostanete duchovné posolstvo alebo dobrú správu. Môže ísť o povýšenie v práci alebo získanie peňažného obnosu. 

Sen o útočiacich vranách

Výklad sna o vrane, ktorá na vás útočí naznačuje, že strácate kontrolu nad vašou vlastnou silou a nachádzate sa v slepej uličke. Takýto sen varuje pred možným zhoršením duševného i fyzického zdravia.

Sen o útočení vrán tiež upozorňuje na to, že sa môžete stať ľahkým cieľom manipulatívnych ľudí a stratiť zmysel pre orientáciu. Posolstvo, ktoré so sebou prináša tento sen je zamerať sa na posilnenie svojej vnútornej sily a sebadôvery.

Sen o zabití vrany

Sen o zabíti vrany alebo o mŕtvej vrane nemá až taký veľmi negatívny význam, ako by sa mohlo zdať. Pretože vrany sú často spájané s mŕtvymi a procesom smrti, ide vlastne o celkom normálne symbolické znázornenie vrany. Vrany sa často môžu objaviť v snoch okolo iných mŕtvych zvierat, rastlín alebo ľudí.

Interpretácia z kníh snov zabitie vrany v sne považuje za snahu zbaviť sa svojich zlých stránok a zlozvykov a hlbšie nahliadnúť do svojho vnútra.

Výklad snov mŕtve vrany v sne intepretuje aj ako transformáciu a zmenu. Často však nepredstavujú fyzickú smrť, skôr symbolickú smrť alebo koniec určitej etapy vo vašom živote a otváranie dvier novým príležitostiam a novým začiatkom.

Mŕtva čierna vrana v sne sa objavuje aj vtedy, keď ste nedávno prešli obdobím smútku kvôli niečomu, čo sa zmenilo alebo skončilo vo vašom živote, ako je vzťah, práca, priateľstvo alebo presťahovanie sa. Mŕtva vrana je pripomienkou toho, že je dôležité smútiť, ale bolesť nebude trvať večne.

Pozri aj: Objavil sa v tvojom sne vlk? Bol vo svorke či osamelý? Akú mal farbu?

Počet vrán v sne

Počet vrán, ktoré vidíte vo svojom sne, je významný, pretože interpretácie sa podľa toho líšia:

  • Jedna vrana v sne znamená, že smola a skaza sú blízko.
  • Dve vrany symbolizujú šťastie, harmóniu a dobré správy.
  • Tri vrany predpovedajú pevné zdravie.
  • Štyri vrany v snoch naznačujú, že čoskoro zažijete hojnosť, šťastie a prosperitu.
  • Päť vrán je upozornením na zhoršenie zdravotného stavu.

Interpretácie snov s vranami

  • Sen o zranenej vrane predstavuje potrebu pozrieť sa na oblasti svojho života, ktoré vás brzdia.
  • Sen o zlodejskej vrane symbolizuje stratu cenných vecí.
  • Sen o bielej vrane je znakom ochrany pred akýmkoľvek nebezpečenstvom či nešťastím.
  • Sen o odplašení vrany je náznakom toho, že sa vám podarí odvrátiť všetky nástrahy vašich nepriajníkov a nepriateľov.
  • Priateľská vrana vo sne je predzvesťou dobrých správ.
  • Výklad knihy snov kŕkanie vrán interpretuje ako radu, aby ste sa pred akýmikoľvek rozhodnutiami spoliehali na svoj vlastný úsudok a nie na svoje okolie.
  • Chytanie vrán v sne naznačuje, že porazíte svojho nepriateľa a odoženie od seba smolu.
  • Sen o čiernej vrane na okne predstavuje hlboké vnútorné a vonkajšie zmeny, ktoré je potrebné vykonať preto, aby ste cítili, že máte pevné základy pre vašu budúcnosť.
  • Sen, v ktorom kŕmite vranu, predpovedá šťastie v podnikaní.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 23.03.24 20:24

karma
-1.00

Zaujímavé čo všetko vrana znamena vo sne ani som netušila

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní