Pizza podľa znamenia zverokruhu: Sedí to alebo sa hviezdy mýlia v tom, akú máš najradšej?

Pizza podľa znamenia zverokruhu: Sedí to alebo sa hviezdy mýlia v tom, akú máš najradšej?

Pizza má dlhú históriu. Čo ste si mysleli – odkiaľ pochádza pizza, ktorú poznáme dnes? Boli ste v presvedčení, že krajinou jej zrodu je Taliansko? Nuž, nemýlili ste sa, avšak jej história siaha oveľa ďalej do minulosti. Ploché chleby s prílohami totižto konzumovali už starí Egypťania, Rimania i Gréci. Preferovali predovšetkým verziu s bylinkami a olejom, čo sa podobá dnešnej pochúťke, akou je focaccia.

Moderným rodiskom pizze je však Neapol. Neapolčania konzumovali ploché chleby s rôznymi prílohami, ktoré sa jedli pri každom jedle a predávali ich pouliční predavači alebo neformálne reštaurácie. Z ingrediencií môžeme spomenúť napríklad paradajky, syr, ančovičky či cesnak – tie sú veľmi obľúbene aj v dnešnej dobe a mnohí si ich dávajú na pizzu ako prílohu naviac.

V súčasnosti mnohé reštaurácie či pizzerie ponúkajú rôzne druhy pízz, medzi ktorými má každý z nás svojho favorita. Avšak, vedeli ste, že aj vaše znamenie horoskopu a vaša osobnosť môže vplývať na to, akú pizzu si vyberáte najčastejšie a ktorá vám chutí najviac?

Vyskúšaj aj: Grilované huby portobello: Domáca pizza pre každého

Baran – pizza so všetkým, čo k nej patrí

Sebavedomý, odvážny a trochu horkokrvný, s veľkým odhodlaním – nie je nič, čo by Barana v živote zastavilo. A rovnako nie je nič, čo by ho zastavilo pri výbere pizze. Toto znamenie zverokruhu miluje pizzu so všetkým, čo k nej patrí. Keďže Baran musí byť najlepší vo všetkom, čo robí, aj objednávanie a vytváranie dokonalej pizze musí byť najlepšie. Preto do nej vždy zakomponuje rôzne omáčky, korenia a ingrediencie, ktoré na pizzy najlepšie vyniknú.

Býk – pizza s klobásou

Býk má rád jemnejšie veci v živote, ale to neznamená, že si nevie občas vychutnať jednoduchú klasiku. Ako zemské znamenie zverokruhu ste veľmi nároční na svoj vkus, ale čo sa týka prísad na pizzu, neváhate voliť klasiku akou je nenáročná pizza s klobásou. Neboli by ste to vy, keby ste si ju nedoladili podľa svojich chutí. Radi si na ňu dávate cesnak alebo čili, aby bola extra aromatická.

Blíženci – pizza s ananásom

Dlho sa viedli polemiky o tom, či pizza s ananásom je skutočnou pizzou. Avšak, tomuto znameniu horoskopu je úplne jedno, aké sú názory iných. Blíženci totižto pizzu s ananásom milujú. Trochu sladká a trochu slaná, lahodná kombinácia chutí havajskej pizze zahŕňa dvojakú povahu znamenia zábavným a nečakaným spôsobom.

Rak – pizza s feferónmi

Ako znamenie, ktorému vládne Mesiac, sa riadite svojimi pocitmi, a keď sa raz emocionálne rozhodnete, máte tendenciu sa toho držať. Nostalgický Rak nemá nič radšej ako jedlo, ktoré sa ukáže ako sentimentálna cesta. Na rozdiel od ostatných znamení zverokruhu si Rak vyberá klasickú feferónkovú pizzu ako svoje dokonalé jedlo útechy.

Odporúčame: Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne!

Lev – pizza s mäsom

Ťažko sa držíte pri zemi, takže keď príde na rozhodovanie, viac je pre vás viac. Prirodzene, potrebujete pizzu, ktorá je rovnako odvážna, ako vaša povaha. Lev baží predovšetkým po mäse, do ktorého sa môže zahryznúť. Ak teda volíte pizzu, tak jedine takú, na ktorej je mäso – kopec mäsa.

Panna – zeleninová pizza

Puntičkárske znamenie, na ktoré je ťažké zapôsobiť jedlom. Toto znamenie horoskopu patrí k tým, ktorí neradí obedujú alebo večerajú vonku. Jedlo si totižto najradšej a najlepšie pripravia sami! Áno, Panny sú vyberavé, čo sa môže odraziť aj pri pizzy. Ak už volíte tak takú, ktorá obsahuje veľa zeleniny a byliniek.

Váhy – špenátová pizza

Ako znamenie, ktorému vládne Venuša, máte radi pizzu s trochou gurmánskeho nádychu. Čím honosnejšia, tým lepšia, preto vám komplexná chuť pizze so špenátom a artičokmi padne vhod. Avšak pozor, aby ste sa ňou náhodou nezašpinili. Ako sofistikované znamenie by ste si to určite neodpustili. Rovnako je u vás známe, že ju nikdy nejete rukami, ale príborom.

Škorpión – pikantná pizza

Vaša osobnosť má mnoho vrstiev, ktoré musia ľudia odhaľovať postupne. Ste známi svojím tajomným šarmom a chladným sebavedomím. Je však o vás známe, že máte vášnivú osobnosť, preto sa váš temperament často odráža aj vo výbere pizze. Pikantná pizza s čili, jalapeño a feferónkami je presne tá, ktorej neodoláte za žiadnych okolností.

Rozhodne vyskúšaj: Vynikajúca pizza k zahryznutiu. Zamiluje si ju celá rodina

Strelec – margherita pizza

Ako svetobežník zverokruhu neustále meníte svoje záľuby. Radi cestujete a spoznávate nové kultúry, históriu i národné jedlá. Avšak, po všetkých tých excesoch si radi doprajete klasiku, bez akýchkoľvek ingrediencií navyše či bez zbytočných byliniek a korenín. Proste pizza margherita vám vždy padne do oka, keď už nemáte chuť poznávať a objavovať nové chute.

Kozorožec – pizza s hubami

Kozorožec je známy tým, že je najpracovitejším znamením. V profesionálnom živote robíte veci podľa pravidiel a zachovávate jednoduchosť a praktickosť. V osobnom živote však máte hravú stránku, ktorá môže ostatných ľudí prekvapiť. No čo sa týka jedla, nikdy nič nepreháňate. Aby vaša pizza vyzerala sofistikovane a chutila čo najlepšie, pri prísadách sa držíte pri zemi – stačia vám huby a rovnako tak aj olivy.

Vodnár – calzone pizza

Vodnár je rebel zverokruhu, a to z neho robí odvážneho jedáka. Čo sa týka pizze, nepatríte k tým, ktorí by si najradšej pochutnávali na klasike, ktorá sa pripravuje na dennej báze a hlavne niekoľkokrát. Volíte skôr niečo netradičnejšie, čo si nedáva úplne každý. Skvelou voľbou je pre vás pizza calzone, čo je v podstate plnená pizza.

Ryby – štyri druhy syra

Vodné znamenie horoskopu má tendenciu držať sa vecí, ktoré pozná a miluje. To platí aj o jedle! Hoci patríte k tým, ktorí sa neboja popustiť uzdu svojej fantázii, pri jedle sa držíte pri zemi! Pizza štyri druhy syra je to, čo milujete. Všetok tavený syr dodáva pizzy jedinečné chute a textúry, vďaka čomu je každé sústo absolútnou fantáziou.

- Anketa

PATRÍ ANANÁS NA PIZZU ALEBO NIE?

Odpovedalo 219 ľudí  

Rozhodne ÁNO!
13%
Nemá nič proti nemu
4%
Určite NIE!
83%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Reibergerová 12.03.23 15:40

MR
karma
114.00

som váha a zjem akúkoľvek pizzu :-D

  • 1
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 29.03.23 20:31

PV
karma
113.00

Jaaaaaj , tak toto sedí super .. Nikdy som nečítala ,že pizza podla znamenia.. Ale priateľ fakt obľubuje pizzu s mäsom - je Lev ..A ja mam rada olivy aj huby - som Kozorožec .. No zbožňujeme akúkolvek pizzu , okrem sladkých variant :-)

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 30.03.23 16:51

karma
-1.00

Som lev a mam rada pizzu s kuracie kúsky, brokolica,syr,alebo 4 druhy sýra

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní