Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne!

Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne!

Pizzu má rád snáď každý. Veď komu by neulahodilo tenké chrumkavé cesto s dávkou ťahavého syru, kukurice, šampiňónov a iných chutných ingrediencií? U nás pizza padne vhod najmä vtedy, keď sa mi nechce stáť za sporákom. Keď je však viac času a chuti na varenie a pečenie, radi si pripravíme aj domácu pizzu. Vyskúšali sme už mnoho receptov, avšak vždy bolo ,,kameňom úrazu“ práve cesto. V našej rodine preferujeme skôr cesto tenké a okraje chrumkavé. ,,Koláčové“ pizze nám príliš nechutia.

Niekedy sa však oplatí skúšať nové recepty na pizzu. Preto vás radi inšpirujeme chutnou domácou pizzou, ktorá na plechu príliš dlho nezostane. To vám garantujeme!

Odporúčame vyskúšať aj: Chutná zeleninová pizza

bochníky cesta na pizzu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na chrumkavú domácu pizzu (asi štyri bochníky/pizze) budeme potrebovať

  • 600 gramov polohrubej múky
  • 5 lyžíc kvalitného olivového oleja
  • 3 dcl mlieka
  • ½ čajovej lyžičky kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky soli
  • Kocku pekárenského droždia
  • Ingrediencie na pizzu podľa chuti (šunka, kukurica, šampiňóny, ananás, syr a iné)

Neprehliadni: Domáca tvarohová pizza, ktorú môžeš dochutiť podľa seba

ananásová pizza

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Mlieko spolu s cukrom necháme rozpustiť a mierne zahrejeme. Do polovlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme zopár minút pôsobiť. Vo väčšej miske si zatiaľ pripravíme múku, pridáme soľ, lyžice olivového oleja a na záver prilejeme kváskový základ s mliekom. Prípadne si môžete vyrobiť vlastný domáci kvások. Rukou miesime cesto, ktoré by sa po dobrom vypracovaní malo ľahko odliepať od stien misky. Misku prikryjeme a cesto necháme cca 30 minút kysnúť. Medzitým si pripravíme ingrediencie na pizzu. My máme radi klasiku zo šunky, kukurice, čerstvých šampiňónov a najmä ja sa neviem dojesť ,,havaja" s ananásom, šunkou a množstvom syra.

Pozri aj: Netradičné ingrediencie na pizzi: Už nielen ananás, ale aj iné bizarnosti!

pizza so šampiňónmi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Z vykysnutého cesta vytvoríme štyri bochníky. Čo bochník, to jedno cesto na pizzu. Nám stačili na večer dve pizze, preto som dva bochníky uložila do mrazničky (separátne) a využijem ich neskôr. Cesto vyvaľkáme valčekom čo najtenšie do tvaru kruhu. Rajčinový základ vytváram vždy z trochy rajčinového pretlaku a dvoch – troch lyžíc olivového oleja. Potom už nanášame na pizzu ingrediencie podľa chuti – šunku, šampiňóny, kukuricu a veľa, veľa syra. Pizzu pečieme na 200 °C približne 5 – 6 minút, kým sa tenké cesto neupečie a je chrumkavé. Okraje horúcej pizze ešte môžeme potrieť zmesou pretlačeného cesnaku, vody a soli. Pizza je chutná i na druhý deň.

- Anketa

PRIPRAVUJETE SI PIZZU DOMA?

Odpovedalo 20 ľudí  

Áno
95%
Nie, preferujem donášku
5%
- Chrumkavá domáca pizza
1 z 12
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Martina Zahoranová 31.05.21 12:10

MZ
karma
92.00

pizzu robím kváskovú a je super máme ju veľmi radi

  • 2
Odpovedať

Daniela Bieliková 31.05.21 14:25

DB
karma
117.00

Vyzerá a určite aj chutí veľmi dobre...

  • 2
Odpovedať

Ľubica Križanová 31.05.21 19:34

ĽK
karma
106.00

Vyzerá naozaj chrumkavo :-)

  • 2
Odpovedať

Ľubica Šťastná 01.06.21 06:08

ĽŠ
karma
100.00

Môžem iba odporučiť!

  • 2
Odpovedať

Kristína Sekeráková 01.06.21 08:30

KS
karma
133.00

Domáca je určite najlepšia, človek si ju aspoň môže presne spraviť podľa svojej chuti :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 01.06.21 10:28

KK
karma
111.00

robila som už aj domácu pizzu a vydarila sa , ale radšej si dám pizzu v talianskej reštaurácii

  • 2
Odpovedať

Mária Chromíková 01.06.21 11:55

MC
karma
109.00

Pizzu máme radi ,ale ešte som jú doma nepiekla.

  • 1
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 01.06.21 12:05

ZS
karma
100.00

Tiež robím doma pizzu,že vraj je lepšia

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 02.06.21 00:02

karma
115.00

Pizzu milujeme celá rodina,preto ju pečiem aj doma.Mám podobný recept,len s menším množstvom múky.Nabudúce pripravím podľa tohto receptu,aspoň jej bude viac :-)

  • 2
Odpovedať

Simona Paľovčíková 05.06.21 00:51

karma
-1.00

Ak urobíte z polovičnej dávky, máte cesto na dve pizze....ja som zvyšné dva bochníky dala do mrazničky a budem mať na budúcu pizzu. :-)

  • 1
Odpovedať

Táňa Slahučková 02.06.21 21:11

TS
karma
107.00

Mám radšej hrubšie cesto ale vyzerá super.

  • 1
Odpovedať

Peter Gavlas 02.06.21 21:27

PG
karma
-1.00

Domáca pizza sa u nás vždy je za horúca a táto vyzerá prudko jedlo :)

  • 2
Odpovedať

Simona Paľovčíková 05.06.21 00:51

karma
-1.00

Veru, aj bola výborná. :-)

  • 1
Odpovedať

Peter Gavlas 02.06.21 21:27

PG
karma
-1.00

Domáca pizza sa u nás vždy je za horúca a táto vyzerá prudko jedlo :)

  • 2
Odpovedať

Peter Gavlas 02.06.21 21:27

PG
karma
-1.00

Domáca pizza sa u nás vždy je za horúca a táto vyzerá prudko jedlo :)

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní