Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne!

Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne!

    • Zdieľaj:
  • 15

Pizzu má rád snáď každý. Veď komu by neulahodilo tenké chrumkavé cesto s dávkou ťahavého syru, kukurice, šampiňónov a iných chutných ingrediencií? U nás pizza padne vhod najmä vtedy, keď sa mi nechce stáť za sporákom. Keď je však viac času a chuti na varenie a pečenie, radi si pripravíme aj domácu pizzu. Vyskúšali sme už mnoho receptov, avšak vždy bolo ,,kameňom úrazu“ práve cesto. V našej rodine preferujeme skôr cesto tenké a okraje chrumkavé. ,,Koláčové“ pizze nám príliš nechutia.

Niekedy sa však oplatí skúšať nové recepty, a preto vás radi inšpirujeme chutnou domácou pizzou, ktorá na plechu príliš dlho nezostane. To vám garantujeme!

Odporúčame vyskúšať aj: Chutná zeleninová pizza

bochníky cesta na pizzu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na chrumkavú domácu pizzu (asi štyri bochníky/pizze) budeme potrebovať

  • 600 gramov polohrubej múky
  • 5 lyžíc kvalitného olivového oleja
  • 3 dcl mlieka
  • ½ čajovej lyžičky kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky soli
  • Kocku pekárenského droždia
  • Ingrediencie na pizzu podľa chuti (šunka, kukurica, šampiňóny, ananás, syr a iné)

Neprehliadni: Domáca tvarohová pizza, ktorú môžeš dochutiť podľa seba

ananásová pizza

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Mlieko spolu s cukrom necháme rozpustiť a mierne zahrejeme. Do polovlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme zopár minút pôsobiť. Vo väčšej miske si zatiaľ pripravíme múku, pridáme soľ, lyžice olivového oleja a na záver prilejeme kváskový základ s mliekom. Prípadne si môžete vyrobiť vlastný domáci kvások. Rukou miesime cesto, ktoré by sa po dobrom vypracovaní malo ľahko odliepať od stien misky. Misku prikryjeme a cesto necháme cca 30 minút kysnúť. Medzitým si pripravíme ingrediencie na pizzu. My máme radi klasiku zo šunky, kukurice, čerstvých šampiňónov a najmä ja sa neviem dojesť ,,havaja" s ananásom, šunkou a množstvom syra.

Pozri aj: Netradičné ingrediencie na pizzi: Už nielen ananás, ale aj iné bizarnosti!

pizza so šampiňónmi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Z vykysnutého cesta vytvoríme štyri bochníky. Čo bochník, to jedno cesto na pizzu. Nám stačili na večer dve pizze, preto som dva bochníky uložila do mrazničky (separátne) a využijem ich neskôr. Cesto vyvaľkáme valčekom čo najtenšie do tvaru kruhu. Rajčinový základ vytváram vždy z trochy rajčinového pretlaku a dvoch – troch lyžíc olivového oleja. Potom už nanášame na pizzu ingrediencie podľa chuti – šunku, šampiňóny, kukuricu a veľa, veľa syra. Pizzu pečieme na 200 °C približne 5 – 6 minút, kým sa tenké cesto neupečie a je chrumkavé. Okraje horúcej pizze ešte môžeme potrieť zmesou pretlačeného cesnaku, vody a soli. Pizza je chutná i na druhý deň.

- Anketa

PRIPRAVUJETE SI PIZZU DOMA?

Odpovedalo 11 ľudí  

Áno
91%
Nie, preferujem donášku
9%
- Chrumkavá domáca pizza
1 z 12
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavá domáca pizza: Zješ ju skôr než vychladne! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


    • Zdieľaj:
  • 15
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Martina Zahoranová 31.05.21 12:10

MZ
karma
92.00

pizzu robím kváskovú a je super máme ju veľmi radi

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 31.05.21 14:25

DB
karma
105.00

Vyzerá a určite aj chutí veľmi dobre...

  • 1
Odpovedať

Ľubica Križanová 31.05.21 19:34

ĽK
karma
106.00

Vyzerá naozaj chrumkavo :-)

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 01.06.21 06:08

ĽŠ
karma
110.00

Môžem iba odporučiť!

  • 1
Odpovedať

Kristína Dická 01.06.21 08:30

KD
karma
133.00

Domáca je určite najlepšia, človek si ju aspoň môže presne spraviť podľa svojej chuti :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 01.06.21 10:28

KK
karma
113.00

robila som už aj domácu pizzu a vydarila sa , ale radšej si dám pizzu v talianskej reštaurácii

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 01.06.21 11:55

MC
karma
103.00

Pizzu máme radi ,ale ešte som jú doma nepiekla.

  • 1
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 01.06.21 12:05

ZS
karma
113.00

Tiež robím doma pizzu,že vraj je lepšia

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 02.06.21 00:02

karma
109.00

Pizzu milujeme celá rodina,preto ju pečiem aj doma.Mám podobný recept,len s menším množstvom múky.Nabudúce pripravím podľa tohto receptu,aspoň jej bude viac :-)

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 05.06.21 00:51

karma
-1.00

Ak urobíte z polovičnej dávky, máte cesto na dve pizze....ja som zvyšné dva bochníky dala do mrazničky a budem mať na budúcu pizzu. :-)

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 02.06.21 21:11

TS
karma
107.00

Mám radšej hrubšie cesto ale vyzerá super.

  • 1
Odpovedať

Peter Gavlas 02.06.21 21:27

PG
karma
-1.00

Domáca pizza sa u nás vždy je za horúca a táto vyzerá prudko jedlo :)

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 05.06.21 00:51

karma
-1.00

Veru, aj bola výborná. :-)

  • 0
Odpovedať

Peter Gavlas 02.06.21 21:27

PG
karma
-1.00

Domáca pizza sa u nás vždy je za horúca a táto vyzerá prudko jedlo :)

  • 1
Odpovedať

Peter Gavlas 02.06.21 21:27

PG
karma
-1.00

Domáca pizza sa u nás vždy je za horúca a táto vyzerá prudko jedlo :)

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Vlhčené obrúsky na odličovanie -  takto si vyrobíš vlastné!
Vyrob si sama

Vlhčené obrúsky na odličovanie - takto si vyrobíš vlastné!

  • 4
  • 19.02.2021
Výživa a rozjasnenie pleti v jednom kroku: Dodaj svojej pleti šťavu!
Novinky

Výživa a rozjasnenie pleti v jednom kroku: Dodaj svojej pleti šťavu!

  • 7
  • 01.06.2021
Už žiadne bolestivé vyrážky! Vyrob si domáci krém na holenie nôh
Telo

Už žiadne bolestivé vyrážky! Vyrob si domáci krém na holenie nôh

  • 8
  • 30.05.2021
TOPlist