Kedy začať používať očný krém?

Kedy začať používať očný krém?

Večná otázka – je používanie očného krému naozaj nevyhnutnosťou? Kedy ho vlastne potrebujeme začať používať a aké má funkcie? Pokiaľ netrpíte suchou pokožkou v okolí očí, príležitostnými opuchmi alebo tmavými kruhmi pod očami, tak ste pravdepodobne o používaní očného krému vôbec neuvažovali.

Ak si myslíte, že ste príliš mladé na to, aby ste začali používať očný krém, tak sa zamyslite. Podľa dermatológov, každá žena, mladšia ako 20 rokov by mala začať uvažovať nad používaním tohto produktu. Hlavne vtedy, ak chcete odvrátiť možné príznaky starnutia pleti. Koža v okolí očí je mimoriadne jemná, preto rôzne vonkajšie a vnútorné faktory, môžu mať na ňu negatívny vplyv. Denné výrazy tváre a vonkajšie znečistenie môžu mať vplyv na rýchlejšie starnutie pokožky v okolí očí.

Odporúčame prečítať: Zubné pasty - tieto druhy by ste mali poznať!

Dehydrovaná pokožka v okolí očí

Zdroj: Shutterstock®

Problém: dehydrovaná pokožka v okolí očí

Pokožka v okolí očí obsahuje málo olejových žliaz, ktoré by ju prirodzene hydratovali, preto je to jedna z najsuchších častí tváre. Toto je jeden z dôvodov, prečo môže byť pokožka dehydrovaná. Avšak ak používate korektor a púder, tak tieto produkty majú tendenciu pokožku v okolí očí rovnako vysúšať. V takom prípade je dôležité začať používať očné krémy alebo séra. Takéto hydratačné očné krémy pomáhajú udržať pokožku hladkú a vo skvelej kondícii. Sú tiež skvelé ako podklad pod make-up, respektíve korektor, ktorý pokožku nebude veľmi vysúšať. Pri výbere správneho hydratačného očného krému prihliadajte na jeho zloženie a vyberte si taký, ktorý obsahuje kyselinu hyalurónovú alebo glycerín.

Odporúčame prečítať: Arnika - nenápadná rastlina s bohatými liečivými účinkami

Tmavé kruhy pod očami

Zdroj: Shutterstock®

Problém: tmavé kruhy pod očami

Tmavé kruhy pod očami – bežný problém, ktorý sa označuje ako „unavené oči“. Tento estetický problém môže byť spôsobený rôznymi faktormi, kde sa medzi najčastejšie radí dedičnosť a nedostatok spánku. Môžu byť tiež výsledkom starnutia, avšak dámy pozor: nie je to problém, ktorý by trápil len nás – môže „zdobiť“ každého, teda aj mužov, bez ohľadu na vekovú kategóriu. Pre riešenie tohto problému je najideálnejšie siahnuť po očných krémoch, ktoré obsahujú kolagén alebo retinol.

Odporúčame prečítať: Metličkové žilky na nohách! Ako a prečo vznikajú?

Vrásky v okolí očí

Zdroj: Shutterstock®

Problém: vrásky v okolí očí

Väčšinou vrásky na pleti vznikajú v dôsledku starnutia pleti, teda v dôsledku úbytku kolagénu, ktorého tvorba je vo vyššom veku obmedzená. Rovnako aj rôzne moderné výdobytky, ako je telefón či počítač atď. (vysielajú žiarenie), sa môžu podieľať na tvorbe vrások. Ako prvotná záchrana v tomto prípade sú očné krémy, ktoré obsahujú kolagén. Vďaka nemu je pokožka hladšia.

Odporúčame prečítať: Keď riasenka dokáže aj podporovať objem a rast rias

Pharma Hyaluron očný krém

Zdroj: Shutterstock®

3 problémy s 1 riešením

Na každý problém, sa vždy nájde nejaké riešenie. Naším riešením pre vás a tieto 3 problémy, je Pharma Hyaluron očný krém. Očný krém, ktorý hydratuje suchú a citlivú pleť očného okolia. Jemné vrásky sú vďaka nemu vyhladené, kruhy pod očami a opuch zmiernené. Tento krém si aplikujte na očné okolie denne ráno a večer po očistení pleti. Jemne ho naneste a ľahko vklepte do citlivých očných partií.

Odporúčame prečítať: Čo je to vlastne vlasové tonikum a ako ho používať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Zdena Paňková 30.06.17 07:36

ZP
karma
100.00

Mám tmavé kruhy pod očami a tiež okolie očí zdobia vrásky, vyskúšala som už naozaj všetko, ale nič nezabralo. Beriem to ako niečo, čo som zdedila...

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 30.06.17 15:23

PV
karma
113.00

Používam očný krém ... ale nijaké zmeny ..!!

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 30.06.17 16:30

DB
karma
117.00

myslím si žiadny očný krém to nezachráni...

  • 0
Odpovedať

Lucia Babjáková 30.06.17 21:42

LB
karma
-1.00

Ešte som ho zatiaľ nepoužila

  • 0
Odpovedať

Zuzana Martinkovie 17.12.17 20:47

ZM
karma
-1.00

očný krém podľa mňa treba používať najmä ako prevenciu, nieaž na liečbu následkov...ja som používala niveu do 25-tky a teraz som prešla na ziaja eye creams a gels od notina a mam podstatne menej vrasok nez moja younger sis

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 04.05.20 15:23

KS
karma
133.00

Ja má už od puberty poriadne mastnú pleť, takže s očným krémom som začala až od 30.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní