Beauty poradňa GERnétic: Ošetrenie kožných nedokonalostí - AKNÉ

Beauty poradňa GERnétic: Ošetrenie kožných nedokonalostí - AKNÉ

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

Dcéra je v pubertálnom veku a jej pokožka sa stáva viac mastnou. Sama som v mladosti prešla veľmi ťažkým akné. Ako má dcéra postupovať pri ošetrení pokožky, aby sa vyvarovala podobných problémov?

Pubertálne akné má svoj charakteristický priebeh. Ťažšie formy  bývajú niekedy geneticky zakódované, preto je potrebné začať sa problému venovať v úplných počiatkoch. Pubertálne akné sa začína tzv. retenčným akné, kedy dochádza k vyššiemu premasteniu pokožky, na pleti môžeme spozorovať upchaté póry a komedóny, postupne sa môžu objavovať drobné pupienky a vriedky, zapálené miesta.

Ak akné pokročí do ťažkej formy, kedy vznikajú rozsiahlejšie zapálené lézie a bolestivé noduly, tak už je problém neprehliadnuteľný a závažný, pretože môže dôjsť k nezvratnému poškodeniu pokožky - vzniku jaziev. 

Odporúčame: TEST: Zmatňujúce pleťové ampulky SHINE CONTROL od GERnétic

Démaquillant Douceur

Zdroj: GERnétic

Hlavnou zásadou je teda začať sa o pokožku starať včas a dôsledne. Je ideálne navštíviť kozmetičku, nechať problém posúdiť, odporučiť prípravky a správnu domácu starostlivosť. Tú potom dôsledne dodržiavať, nemiešať s používanými prípravkami iné produkty, ktoré napríklad odporučila kamarátka. Vtedy sa už nedá zodpovedne určiť, čo sa s pleťou deje.

Celý proces vývoja akné je potrebné u vašej dcéry sledovať a nestrácať hlavu, pokiaľ sa problém bude zhoršovať. Súčasná kozmetická starostlivosť ponúka účinné produkty, ktoré dokážu akné usmerniť.

Vynikajúce skúsenosti mám s prípravkami na ošetrenie akné s kozmetickým radom GERnétic. Podľa momentálneho stavu pleti je možné z ponuky vyberať zodpovedajúce prípravky. V úplných začiatkoch problému, kým sa pokožka len stáva mastnou a pupienky sa objavujú skôr ojedinele, stačí na ošetrenie jednoduchý program.

Micelárna voda Démaquillant Douceur a ľahký krém Peaux Jeunes  sa budú o pokožku veľmi dobre starať a vyvažovať jej činnosť. K týmto produktom je možné pridať 1-2krát týždenne jemný peeling, ktorý zamedzí upchávaniu pórov.

Pozri aj: Beauty poradňa GERnétic: Ako navrátiť telu 50+ mladistvý vzhľad

Derma

Zdroj: GERnétic

Ak už na pleti spozorujeme zapálené vriedky, je vhodné na čistenie používať dermatologické mydlo Derma a upokojujúci bylinkový tonik Sebo Ger. Derma pokožku dôkladne a citlivo prečistí, odlíči a zľahka vysuší. Pôsobí antisepticky a antimikrobiálne a spolu s tonikom Sebo Ger vyváži kožný mikrobióm. 

Na zníženie produkcie kožného mazu veľmi pomáha krém na mastnú a zmiešanú pleť Crème Spéciale Peaux Mixtes et Grasses. Upokojuje činnosť mazových žliaz a zmatňuje pokožku. Celý proces nadmerného premastenia pokožky je možné ešte umocniť ampulkovou kúrou Shine Control.

Zaujme ťa aj: Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o citlivú pleť

Shine Control

Zdroj: GERnétic

Mazové zátky, upchaté póry a komedóny uvoľní krém Octo. Umožní tak priechod kožného mazu na povrch a zabráni vzniku ďalších zápalov. Na existujúce zápaly je dôležité pravidelne aplikovať masku Immuno, ktorá má hlboké protizápalové účinky, ale aj regeneračný efekt. Masku je vhodné nechať pôsobiť aspoň 20 minút, potom zmyť vodou.

Záver starostlivosti potom zavŕši zmes, ktorá sa vytvorí zmiešaním masky Immuno s regeneračným krémom Synchro. Táto zmes má hlboký regeneračný a reparačný efekt, ktorý zabraňuje poškodeniu pleti jazvami.

Prípravky GERnétic mám rada aj z toho dôvodu, že účinné zložky, ktoré obsahujú, sa získavajú modernou biotechnológiou, zachovávajú si svoju prirodzenú účinnosť a nie sú zaťažené žiadnymi chemickými látkami ani fyzikálnymi procesmi. Preto sú pri riešení problému akné k pokožke veľmi šetrné.

Tento zoznam produktov je len základný. Podľa stavu pleti môže kozmetička GERnétic odporučiť ešte ďalšie prípravky, alebo môže celú starostlivosť priebežne meniť. Akné je vyvíjajúci sa proces, na ktorý je nutné reagovať.

Immuno

Zdroj: GERnétic

Rada by som ešte pripomenula, že pri práci s pleťou postihnutou akné je naozaj dôležité dodržiavať čistotu rúk, uterákov aj posteľnej bielizne, aby sa infekcia nešírila. Úplne nevhodné je vytláčanie vriedkov. Väčšinou pri tom dochádza ešte aj k poškodeniu okolitého tkaniva a opäť hrozí možnosť rozšírenia infekcie.

Verím, že si s dcérou aj v prípade ťažších foriem akné zachováte veselú myseľ. Aj tá pomáha s problémom bojovať.

Viacej o téme akné na podcastu https://open.spotify.com/episode/5XbTuIBxOL8lI9MeZdg7RW?si=vsG_6cbmTRW_GFEAjMrh5g

podcast o akné s Alenou Kimlovou

Zdroj: GERnétic

Produkty GERnétic si môžete kúpiť v kozmetických salónoch, kde Vám kozmetička poradí, ktoré prípravky sú pre Vás vhodné a navrhne Vám vhodné kozmetické ošetrenie. Zoznam salónov nájdete na stránke www.gernetic.sk. Viac informácií nájdete tu: KÚPIŤ PRODUKTY.

Ak nemáte vo svojom meste kozmetičku GERnétic, odporučte svojej kozmetičke značku GERnétic a my ju radi preškolíme na túto sofistikovanú a vysoko účinnú kozmetiku so starostlivosťou o tvár i telo. https://www.gernetic.cz/nova-kosmeticka


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Dominika Molnárová 30.08.23 16:37

DM
karma
-1.00

Super článok.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 15.03.24 19:56

karma
-1.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní