Farbenie obočia v pohodlí domova: Ako na to?

Farbenie obočia v pohodlí domova: Ako na to?

Oči sú oknom do duše a obočie je zase rámom, ktorý okno definuje. A nedefinuje len okno, ale aj našu tvár. Už len ceruzkou zvýraznené obočie dokáže zmeniť výzor každej ženy. Popravde, ak máte dokonalo vykreslené a zvýraznené obočie, vôbec si už nemusíte dávať námahu na zvýrazňovanie očí a celkové líčenie tváre.

Mnohé dámy si doprajú starostlivosť u kozmetičky, ktorá má okrem iného prax aj vo farební a úprave obočia. Raz za mesiac alebo raz za dva – tri týždne si na 20 minút sadnete do kozmetického kresla a zo salónu odchádzate s dokonalým obočím. Niekedy to však môže vyzerať aj inak a namiesto toho, aby ste odchádzali s úsmevom na tvári, odchádzate s rozdielne širokým a dlhým obočí. Áno, ľavé a prvé obočie nie sú sestrami, ale len sesternicami, no istú podobnosť by mali mať. Aby ste boli s výsledkom vždy maximálne spokojné, naučte sa farbiť si obočie samé.

Farbenie obočia doma je lacné, jednoduché a dovolíme si povedať, že mení život. Taká domáca úprava obočia mnohé dámy chytila v čase núdzového stavu a lockdownu v dôsledku pandémie. Nemusíte sa nikam objednávať ani nikam chodiť – obočie si upravíte a nafarbíte aj v pohodlí domova.

úprava obočia

Zdroj: Shutterstock®

Farbenie obočia – čo to vlastne znamená?

Na farbenie obočia sa používa najčastejšie semipermanentné farbivo, ktoré dočasne zvýrazní a zadefinuje obočie. Najlepšie na tom celom je, aspoň pre tých, ktorí to chcú vyskúšať, že je to pomerne jednoduché a lacné. Kľúčom je vybrať si správnu farbu na obočie, ktorá podčiarkne jeho farbu a vzhľad a ktorá aspoň trochu bude pasovať k odtieňom vlasov. Určite blondínky nesiahnu po tmavo hnedých farbách a naopak.

Ako sa pripraviť na farbenie obočia?

Možno to bude znieť divne, ale niekedy to môže byť bolestivý boj. Dôvodom je, že najprv je potrebné si obočie vytrhať a upraviť do požadovaného tvaru. Všetky chĺpky mimo línie obočia jednoducho vytrhnite pinzetou. Aj keď je aktuálne trendy UNIBROW obočie, teda obočie aké nosila Frida Kahlo či Leonid Iľjič Brežnev, vy sa nemusíte riadiť trendmi tohto storočia. Ak je vytrhávanie chĺpkov pinzetou pre vás príliš bolestivé, tak to môžete skúsiť s voskom či voskovými pásikmi. Po tomto kroku sa môžete vrhnúť na farbenie obočia. Samozrejme, k tomu budete potrebovať súpravu na farbenie obočia. Medzi dámami a kozmetičkami sú obľúbené napríklad farby na obočie od značky RefectoCil či Delia Cosmetics.

Mnohé súpravy obsahujú všetko, čo na zafarbenie obočia potrebujete – to znamená, že v nich nájdete farbu, ale aj aktivačnú emulziu (peroxid), misku na miešanie a aplikačný nástroj. Niektoré značky zase ponúkajú všetko osobitne, takže si nezabudnite okrem farby kúpiť aj „aktivátor“.

Zaujme ťa: Líčenie pre blondínky: Toto podčiarkne vaše prednosti najviac a zároveň uchová prirodzenosť

farba na obočie

Zdroj: Shutterstock®

Ako si zafarbiť obočie v pohodlí domova?

  1. Začnite vyčistením obočia – farba najlepšie priľne na čisté a suché obočie a pokožku. Preto pred aplikáciou farby obočie očistíte micelárnou vodou, odličovačom alebo iným prípravkom, ktorý z pokožky a obočia odstráni všetky zvyšky make-upu, mastnotu a iné nečistoty.
  2. Ochráňte pokožku v okolí obočia – aby ste predišli nechcenému zafarbeniu pokožky v okolí obočia, naneste naň vrstvu vazelíny alebo nejakého balzamu. Naň sa farba nechytí a tak predídete zafarbeniu pokožky.
  3. Namiešajte si farbu – postupujte presne podľa návodu vami zvolenej značky farby na obočie. Každá značka to má totižto inak. Pri niektorých najskôr na obočie nanesiete číry gél a následne farebný, ktorý obočie zafarbí. Pri iných sa v miske zmiešava farba s aktivačnou emulziou. Do nej nalejte alebo vytlačte odporúčané množstvo oboch zložiek.
  4. Nafarbite si obočie – obočie si najprv prečešte kefkou a následne naň aplikujte farbu. Pokryte ňou všetky chĺpky a nechajte pôsobiť odporúčaný čas. Pre menej intenzívny výsledok farbu nechajte pôsobiť kratšie, pre intenzívnejší výsledok zase dlhšie. Ak ste vyšli s farbou mimo líniu obočia, tak ju zotrite vatovým tampónom.
  5. Odstráňte farbu z obočia – po uplynutí stanoveného času farbu odstráňte vatovým tampónom namočeným v teplej vode. A máte hotovo!

Dá sa farba z obočia odstrániť?

Prečo by ste to robili, keď ste si už dali tú námahu a obočie ste si svojpomocne upravili?! Niekedy sa však môže stať, že netrafíte farbu alebo si nenanesiete farbu rovnomerne, v dôsledku čoho vaše obočie môže vyzerať ako fľaky na leopardovi. Nič to, všetko sa dá zachrániť!

Nepokúšajte sa však farbu z obočia odstrániť hneď. Nechajte si aspoň týždeň na to, aby sa farba „usadila“ a vy ste mohli začať s jej odstraňovaním. Odstránenie v podstate ani nie je náročné, pretože každým umývaním tváre a jej odličovaním sa farba vytráca. Ak ste sa teda netrafili do odtieňa farby na obočie alebo sa vám vaša úprava obočia nepáči, tak siahnite po odličovacích prípravkoch a šetrne začnite farbu z obočia odstraňovať. Nešúchajte, aby ste si nepoškodili pokožku v okolí obočia. Len zľahka obočie pretrite. Čím viac budete obočie čistiť, tým skôr farba vybledne.

Poprípade môžete vyskúšať trik s čistiacim šampónom. No to voľte len v krajnom prípade. Čistiace šampóny sú totižto navrhnuté tak, aby z vlasov odstraňovali nahromadené nečistoty a podobným spôsobom môžu pôsobiť aj na obočie.

Zaujme ťa: Dokonalé očné líčenie: Vieš, ako ho nevedomky sabotuješ?!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 28.11.21 16:50

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady!

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 04.12.21 06:21

karma
113.00

nechala jsem si obočí vytetovat a jsem spokojená

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 05.12.21 15:18

DB
karma
117.00

Tak na toto by som si netrúfla...

  • 0
Odpovedať

Renáta Mularčíková 15.12.21 04:31

RM
karma
100.00

Obočie dokáže zmeniť celkový výraz tváre,dobré rady ďakujem.♥

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní