Najkrajšie vianočné nechty – TOP 7 trendov pre vianočnú manikúru 2023

Najkrajšie vianočné nechty – TOP 7 trendov pre vianočnú manikúru 2023

Mesiac pred Vianocami sa obvykle u väčšiny z nás už začína niesť v znamení príprav na toto čarovné a pre mnohých najkrajšie obdobie roka. Nákup vianočných darčekov, vianočné pečenie, zdobenie domácnosti, návšteva vianočných trhov – to všetko tak nejak ide ruka v ruke s predvianočným obdobím. Patríte k ženám, ktoré neváhajú zladiť s vianočným obdobím aj svoju manikúru?

Valentínska manikúra, manikúra na letnú dovolenku, jesenná manikúra, slávnostná manikúra (napr. na svadbu) a rozhodne aj vianočná manikúra. Mnohé ženy zbožňujú podobné úpravy nechtov. Chystáte sa tento rok na vianočnú manikúru alebo vianočné gélové nechty aj vy? Máme pre vás niekoľko inšpirácií!

Aké sú trendy 2023 pre vianočné zdobenie nechtov? V kurze sú rôzne farby a vzory, pričom si vyberú tie z vás, ktoré preferujú jednoduché nechty, ale aj tie z vás, ktoré sa rozhodnú pre výrazné nechty. Pozrite sa s nami na 7 úžasných tohtoročných trendov pre vianočnú manikúru. Nebudete vedieť, pre ktorý z nich sa rozhodnúť!

Odporúčame: ​Inšpirujte sa: Zdobenie medovníkov ako umenie - tieto sladké diela je škoda zjesť!

červené nechty

Zdroj: instagram.com/dorismarbeautyxo

Nechtové trendy pre Vianoce 2023:

Metalické a chrómové nechty vo vianočných farbách

K Vianociam rozhodne patrí lesk, ligot, trblietky, preto nechajte zažiariť aj svoje nechty. Zabudnite na matné nechty! Ak sa vám na nechtoch nepáčia prepracované dizajny a ste skôr za jednofarebné nechty, voľte chrómové a metalické farby. Chrómové, glitrové a metalické nechty sú tou správnou voľbou pre modernú vianočnú manikúru.

Lesklé a trblietavé nechty boli trendom už počas jesennej sezóny. Ak zvolíte tie správne farby lakov, signalizujúce vianočné obdobie, vznikne krásna vianočná manikúra. Zabudnite na pastelové odtiene a krikľavé farby.

K Vianociam neodmysliteľne patrí červená. V trendoch je momentálne výrazná vínová červená. Aj tmavozelená prináša vianočnú náladu a je rovnako veľmi trendy. Samozrejme, tou správnou voľbou je aj strieborná a zlatá.

glitrové nechty

Zdroj: instagram.com/artdecom

Glitrové ombré

Sú na vás celé lesklé alebo trblietavé nechty trošku moc? Skúste glitter ombré nails. O čo ide? Pri tejto manikúre sú používané glitre a trblietky, ale nie sú nanesené na celý necht. Spravidla sú v plnom rozsahu nanesené na špičku nechta a smerom k nechtovému lôžku sa postupne strácajú (no môže to byť aj opačne).

Vytvára sa podobný efekt prechodu do stratena ako pri ombré vlasoch. Takéto ombré z trblietok sa často robí prírodnom základe, teda na nechtoch s priehľadným alebo telovým či jemne ružovkastým lakom, no podobné zdobenie sa môže vytvoriť aj na farbených nechtoch.

Glitter ombré nails isto vyskúšajte, ak sa vám lesklé nechtíky páčia, ale len ak sú trblietky prítomné na nechtoch v menšej miere. Navyše, takéto zdobenie opticky krásne predlžuje nechty.

Pozri aj: ​Ako ušetriť na darčekoch? S týmito trikmi ušetríš aj na ozdobách!

candy-cane nechty

Zdroj: instagram.com/by_hannahtaylor

Candy cane nechty

Uvažujete nad tým, že si tieto Vianoce necháte urobiť predsa len viac vyzdobenú manikúru, ktorá zahŕňa napríklad vianočné nálepky alebo nejak vymaľované nechty? Tento rok je v trendoch manikúra inšpirovaná candy cane, známou vianočnou sladkosťou. Ide lízanku v tvare zahnutej paličky, ktorá má typické sfarbenie – biele a červené pásiky. Jej pôvod možno údajne hľadať v Nemecku.

To, do akej miery sa pri svojej vianočnej manikúre necháte inšpirovať touto sladkosťou, je len na vás. Pokojne si môžete nechať na pár nechtoch vyčarovať priamo tieto vianočné lízanky. Alebo to môžete urobiť nenápadnejšie a pre niektoré nechty zvolíte farebné pásiky – striedavo bielu a červenú. Prípadne zabudnite na pásiky a inšpirujte sa iba danými farbami.

Alebo si nechajte urobiť francúzsku manikúru, ktorá nebude len biela, ale práve bielo-červená. Pokojne viac trendov skombinujte – pásikové nechty prestriedajte s metalickými zelenými nechtami a vytvoríte tak dokonalú vianočne naladenú manikúru.

vianočné nechty s imelom

Zdroj: instagram.com/nailitmedia

Imelo na nechtoch

Ak nie je jednoduché zdobenie nechtov nič pre vás, vyskúšať tento rok môžete aj ďalšie vianočné motívy, ktoré sú v trendoch. Čo tak imelo? Aj to patrí predsa k Vianociam. Ak nechcete na nechtoch žiadne infantilné motívy a páčia sa vám práve prírodné motívy, imelo je skvelou voľbou.

Prevedenie je opäť na vás. Pokojne si môžete halúzkou imela nechať ozdobiť každý necht. Opäť sa tu však vytvára aj priestor pre kombinovanie. Ozdobte imelom len jeden či dva nechty na každej ruke a zvyšok zvoľte menej zdobený, napríklad červeným, zeleným alebo zlatým lakom.

Odporúčame: ​Ako predísť vianočnému stresu? S týmito radami to zvládneš ľavou zadnou

nechty s perníčkom

Zdroj: instagram.com/the.bare.necessitiessss

Nechty s vianočným perníčkom

Ak vám infantilné motívy naopak vôbec nevadia, a chcete hravú vianočnú manikúru, rozhodnite sa tieto Vianoce pre perníkového mužíčka (v zahraničí známeho ako gingerbread men), v podstate podobného ako z rozprávky Shrek.

Takýto dizajn, vytvorený buď pomocou lakov na nechty, alebo nálepiek, môžete zvoliť opäť len na niektoré nechty a zvyšok doladiť vo vianočnom duchu.

Odporúčame: ​Bizarné vianočné zvyky a tradície: Počula si už o koze Gävle či legende o vianočnom pavúkovi?

nechty s vianočnými ozdobami

Zdroj: instagram.com/pop_polished

Nechty s vianočnými ozdobami

A ešte môžeme spomenúť jeden vianočný motív, ktorý sa tento rok dostal medzi nechtové trendy. K Vianociam predsa neodmysliteľne patria aj rôzne ozdoby na stromček, vrátane vianočných gúľ či svetielok. Nebojte sa a ozdobte si nimi aj svoje nechtíky!

Skombinujte napríklad zlatý trblietavý základ nechtov s tmavšími vianočnými závesnými ozdôbkami. Alebo zvoľte červený lak na nechty a k tomu zlaté ozdoby. A čo svetelná reťaz? Farebné svetielka skvelo vyniknú na nejakom neutrálnom základe. Nemusíte ich však dať na každý necht, pokojne skombinujte s ligotavými nechtami. 

nechty s mikulášskou čiapkou

Zdroj: instagram.com/aricamargo_

Originálna francúzska manikúra

Ak je pre vás tým pravým skôr minimalizmus na nechtoch, pravdepodobne sa vám páči francúzska manikúra, ktorá pôsobí veľmi elegantne. Tento celý rok sa medzi nechtové trendy dostala vo viacerých verziách – buď v tenučkom prevedení, alebo v metalickej a chrómovej verzii.

V prípade, že patríte k fanúšikom tohto štýlu zdobenia nechtov, skúste nejaké originálne obmeny francúzskej manikúry inšpirované Vianocami. Už vyššie sme spomínali červeno-bielu farebnú francúzsku manikúru inšpirovanú lízankami candy cane. Alebo skúste červenú francúzsku manikúru, z ktorej sa vytvoria mikulášske čiapky.

A čo taká metalická tmavá francúzska manikúra, skombinovaná napríklad s imelom? S imelom vytvára skvelú dvojku aj klasická biela francúzska manikúra. Alebo odporúčame vyskúšať zlatú glitrovú francúzsku manikúru v kombinácii s tmavo zelenými prvkami na nechtoch.

Ďalšie inšpirácie na vianočnú manikúru podľa spomenutých trendov 2023:

zelené nechty

Zdroj: instagram.com/melly.k.nails

glitrové ombré

Zdroj: instagram.com/gelalicious

vianočné zdobenie nehctov

Zdroj: instagram.com/nails_and_beauty_by_daisy

manikúra

Zdroj: instagram.com/naileditbeauty

francúzska manikúra

Zdroj: instagram.com/silkbeauty.uk

zlaté vianočné nechty

Zdroj: instagram.com/natalieholtnailartist

francúzska so zdobením

Zdroj: instagram.com/basecoatstories

gélové nechty

Zdroj: instagram.com/alecias.nails

zlatá francúzska manikúra

Zdroj: instagram.com/amberjhnails

nechty s vianočnými svetielkami

Zdroj: instagram.com/illustrated_nails

manikúra na Vianoce

Zdroj: instagram.com/professionalbeauty.uk

úprava nechtov

Zdroj: instagram.com/professionalbeauty.uk

krásne nechty

Zdroj: instagram.com/professionalbeauty.uk

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/natalieholtnailartist, instagram.com/topcoatchronicles, instagram.com/rebekahxpritchard


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 27.11.23 11:32

KK
karma
105.00

Krásne, ale to by som doma nemohla robiť žiadne domáce práce :)

  • 0
Odpovedať

Andrea Szabová 15.12.23 10:29

AS
karma
-1.00

no nádhera, aj ja sa chystám na nejaké tie vianočné nechty ale nič kreatívne to nebude iba zelená a červená

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní