3 tipy ako sa odlíčiť bez použitia kozmetiky. V núdzi ťa zachránia potraviny!

3 tipy ako sa odlíčiť bez použitia kozmetiky. V núdzi ťa zachránia potraviny!

Občas sa každej z nás stane, že minie svoj obľúbený odličovač a žiaden ďalší nemá po ruke. Predsa len nie každá z nás má obrovské zásoby kozmetiky a je pripravená na všetky nečakané udalosti, ktoré nastanú. Popravde, kozmetiku nie je vhodné nakupovať vo veľkom množstve, pretože aj keď sa to nezdá, tak každý jeden krém či iný prípravok má dátum spotreby. Nemilo by nás teda prekvapilo, ak by sme otvorili prípravok a ten by mal úplne inú konzistenciu alebo vôňu, než by mal mať. V prípade núdze však stačí zájsť do kuchyne a nahliadnuť do potravinových zásob.

Kokosový olej, ale aj olivový olej na odličovanie tváre

Kokosový olej je považovaný za všestranného pomocníka, ktorého sa oplatí mať v kuchyni, ale aj v kúpeľni po ruke. Keď sa vám minul váš odličovač, pokojne siahnite po kokosovom oleji, ktorý dokáže rozpustiť akýkoľvek odolný make-up. Obsahuje mastné kyseliny, ktoré dokážu rozpustiť aj vodoodolnú riasenku. Jeho výhodou je aj hydratácia pleti, takže pri jeho použití sa nielenže odlíčite, ale aj svojej pleti dodáte dávku vlahy. Stačí ho nabrať na vatový tampón a odlíčiť sa ako pri použití bežného odličovača.

Neodporúča sa ho však používať nejako príliš často, pretože niektoré olejové prípravky môžu upchávať póry, čo sa môže stať aj pri použití kokosového oleja. No ako záchrana je to fajn riešenie.

Okrem kokosového oleja je vhodné siahnuť aj po olivovom oleji, ktorý si rovnako dokáže poradiť s odličením make-upu. Stačí ho zahriať v dlaniach a krúživými pohybmi prechádzať po tvári. Uvidíte, ako sa make-up pod jeho vplyvom začne roztápať a z tváre miznúť.

kokosový olej na odličovanie make-upu

Zdroj: Shutterstock®

Uhorková voda na odličovanie

O uhorkovej vode sa vie, že ako tonikum pleť osviežuje a hydratuje. No mnohé dámy ju odporúčajú aj na odličovanie tváre. Uhorku môžete buď odšťaviť alebo celú rozmixovať v mixéry. Jej výhodou je, že ju môžete uskladniť v chladničke a používať aj viac dní.

Aj v tomto prípade stačí do uhorkovej šťavy namočiť vatový tampón a pleť vyčistiť ako bežne. Výhodou je rovnako hydratovaná pleť, ktorá je zároveň chránená pred tvorbou zápalov a následne aj akné. Ak ste si uhorku odšťavili a zvýšila sa vám uhorková voda, tak ju pokojne pridajte do pleťovej masky alebo si spravte obklad pod oči. Dajte ju na pár minút do mrazničky, namočte do nej vatové tampóny a tie si priložte pod oči. Únava razom zmizne!

Zaujme ťa: Čo je Heraldova škvrna (pityriasis rosea)? Kožné ochorenie sa môže objaviť u kohokoľvek!

odličovanie pomocou uhorkovej šťavy

Zdroj: Shutterstock®

Mlieko na odličovanie tváre

Z času na čas sa oplatí siahnuť aj po mlieku. Málokto by to bol povedal a dokonca môžeme povedať, že aj málokto vie o takýchto účinkoch mlieka. Po stáročia sa pridáva do kúpeľa na zjemnenie pokožky (používala ho napríklad Kleopatra), no dnes ho neváhajte použiť aj na odlíčenie tváre. Najlepšie je však použiť mlieko izbovej teploty. Tuky v ňom obsiahnuté make-up odstraňujú pomerne ľahko. Mlieko tiež pokožku hydratuje, takže určite v prípade núdze stojí za zváženie. 

Tip na DIY odličovač make-upu

  • 30 ml jojobového oleja
  • 30 ml ružovej pleťovej vody

Zmiešajte obe ingrediencie – nalejte ich do uzatvárateľnej fľaše a poriadne pretrepte. Pre použitie stačí domáci odličovač naniesť na vatový tampón a ním si pleť poriadne vyčistiť. Odličovač je vhodný na odstránenie make-upu ako aj na odlíčenie očí i pier.

Výhodou tohto odličovača je, že ho môžete použiť na akýkoľvek typ pleti. Jojobový olej make-up rozpúšťa a ružová voda pokožku zároveň ošetruje a osviežuje. Dokonca výhodou jojobového oleja sú jeho protizápalové a antioxidačné účinky.

Neprehliadni: Jesenné vlasové trendy: Mikádo je zase v hre a aj mullet sa drží na piedestáli


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 14.09.21 07:54

ĽŠ
karma
100.00

Dobrá pomoc v prípade núdze.

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 14.09.21 19:55

MR
karma
109.00

Denne používam olivový olej na odlíčenie očí, funguje dokonale aj na voodeodolnú špirálu..

  • 0
Odpovedať

Katarína Šugar 16.09.21 13:19

karma
108.00

Dakujem za tipy, mozno niekedy v nudzi vyuzijem.

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 16.09.21 21:48

MP
karma
97.00

Perfektný článok!!! :)

  • 0
Odpovedať

Lenka Křižáková 20.09.21 15:24

LK
karma
-1.00

Dobré rady ktoré určite pomôžu pleti skôr ako kupované prípravky z drogérie

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 29.09.21 13:23

JK
karma
100.00

Super zas som sa dočítala niečo nové

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní