VIDEO: Čo je pleťové tonikum? Zisti, prečo by sme ho nemali pri skin care vynechať!

VIDEO: Čo je pleťové tonikum? Zisti, prečo by sme ho nemali pri skin care vynechať!

Naša skin care, teda rutina v starostlivosti o pleť, by mala pozostávať minimálne z niekoľkých základných krokov, ku ktorým možno pridávať ďalšie, a to ako súčasť, povedzme, špeciálnej a nadštandardnej starostlivosti o pleť. V rámci tej základnej rutiny v starostlivosti o pleť by pritom nikdy nemalo chýbať pleťové tonikum, často nazývané tiež pleťový toner. 

Ide o kozmetický prípravok na pleť, ktorý zväčša pozostáva z vody, v ktorej sú rozpustené konkrétne účinné a pleti prospešné látky, prípadne môže mať konzistenciu tekutého mliečka.

Mnohí si mýlia pleťové toniká s micelárnymi vodami, prípadne tonikám pripisujú hlavne čistiaci účinok. Pleťové tonikum však nie je micelárna voda, jeho funkcie sú odlišné. Tonikum má za úlohu primárne vyrovnať pH pokožky, respektíve pomáha udržiava jej prirodzené pH. V závislosti od konkrétneho zloženia však prináša aj ďalšie účinky, ako je napríklad hydratácia, rozjasnenie, upokojenie a ďalšie. 

Pozrite sa spolu s nami na všetko, čo by sme mali vedieť o tonikách na pleť. Vo videu si povieme, aké sú funkcie pleťového tonika, na základe čoho môžeme zvoliť vhodné tonikum pre svoju pleť a hlavne, ako tonikum správne používať. Ak máte k téme akékoľvek otázky, neváhajte nám ich zanechať v komentároch. Želáme príjemné sledovanie. 

Zisti viac o pleťových tonikách v našom videu:

- Anketa

JE SÚČASŤOU TVOJEJ SKIN CARE AJ PLEŤOVÉ TONIKUM?

Odpovedal 1 človek  

Áno, používam ho vždy ráno aj večer.
0%
Ako kedy, niekedy na jeho použitie zabúdam.
100%
Pleťové tonikum vôbec nepoužívam.
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní