Epsomská soľ pre objemné vlasy i hebkú pokožku: Triky, ktoré sa dnes oplatí skúsiť

Epsomská soľ pre objemné vlasy i hebkú pokožku: Triky, ktoré sa dnes oplatí skúsiť

Čoraz viac sa snažíme využiť dary prírody, ktoré sa síce používali v minulosti, no postupne boli nahradené modernými prípravkami s rôznymi zložkami. Práve takéto moderné prípravky sú častokrát obohatené o rôzne vône, ale bohužiaľ, aj o zložky, o ktorých sa hovorí, že nie sú pre naše telo a pokožku prospešné. Napríklad také šampóny sú obohatené o rôzne silikóny a parabény, ktoré vlasy vyhladzujú, ale zároveň ich ničia. Pleťové prípravky boli dlhé roky postavené na báze ropy a minerálnych olejov, ktoré už postupne výrobcovia prestávajú používať. Vraciame sa k akýmsi našim koreňom a využívame rôzne bylinky a prírodné zložky, na ktoré nedali dopustiť naše babičky.

Jedným takýmto zázrakom je epsomská soľ, ktorá síce nesie pomenovanie „preháňadlo,“ no na druhej strane jej účinky na našu pokožku, vlasy i zdravie by mali poznať všetci. Epsomská soľ je zložená zo síranu horečnatého, ktorý je významnou súčasťou morskej vody i niektorých minerálnych vôd.

Epsomská soľ sa využíva ako prírodný exfoliant, disponuje protizápalovými účinkami a vďaka svojej povesti sa využíva aj v beauty svete. Ako ju využiť pre objemnejšie vlasy či žiarivú pokožku? Vyskúšajte niektorý z nasledujúcich trikov.

epsomská soľ účinky

Zdroj: Shutterstock®

Kondicionér na vlasy

Ak sú vaše vlasy mastné a ťažké po použití akéhokoľvek kondicionéra, tak skúste doň vmiešať epsomskú soľ. Tá tento problém vyrieši.

Zmiešajte v rovnakom pomere prírodný kondicionér s epsomskou soľou. Po umytí vlasov si tento kondicionér naneste na vlasy a nechajte pôsobiť aspoň 20 minút. Vlasy si umyte a užívajte si pohľad do zrkadla – vaše vlasy sa nebudú tak rýchlo mastiť. Kúru sa odporúča používať raz týždenne.

Peeling na suché pery

Bojujete s neustále suchými perami, na ktorých sa vytvárajú šupinky alebo praskajú? Na to, aby boli vaše pery opäť krásne môžete použiť epsomskú soľ. Tá odstráni všetky šupinky a v závislosti od pridanej zložky budú vaše pery krásne hydratované.

Zmiešajte 1 lyžičku epsomskej soli s 2 lyžicami kokosového oleja alebo kakaového masla. Vytvorený peeling naneste na pery, jemne ním pery vypeelingujte a nechajte chvíľku pôsobiť.

Pleťový peeling

Keďže epsomská soľ pôsobí ako peeling, oplatí sa ju vyskúšať aj na tvár – na jej prečistenie a premasírovanie.

Zmiešajte ½ čajovej lyžičky epsomskej soli s čistiacim krémom alebo gélom na tvár. Hotový peeling naneste na tvár a jemnými krúživými pohybmi ním pleť premasírujte. Následne opláchnite vlažnou vodou a na záver nezabudnite pleť ošetriť vhodnými pleťovými prípravkami.

Odporúčame: Prírodná liečba bolesti kolien: Ako si uľaviť od bolesti bez liekov?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Katarína Konečná 09.10.21 12:19

KK
karma
109.00

Ešte som o nej nepočula, zišla by sa mi , mávam mastné vlasy a vysušujú sa mi niekedy pery, hlavne v zime. Kde ju dostanem kúpiť?

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.10.21 06:08

ĽŠ
karma
100.00

Využitie ako prísada do kondicionéra je pre mňa novinkou.

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 10.10.21 10:17

MR
karma
104.00

zas som sa niečo nové dozvedela o tejto soli čítam prvýkrát

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 10.10.21 17:24

MM
karma
100.00

vďaka za skvelé informácie, vyskúšame

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 10.10.21 17:46

ZS
karma
100.00

Ešte s o nej nepočula

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 10.10.21 22:19

IO
karma
96.00

Je super, že sa vraciame k prírodným produktom. Ja sama akosi častejšie siaham napríklad po maskách na tvar z domácej výroby.

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 11.10.21 12:31

karma
110.00

tak na vlasy som ju ešte neskúšala, dávam len do kúpeľa a šumiviek...Vďaka vyskúšam aj ako peeling. :o)

  • 0
Odpovedať

Jana Džurmanová 28.10.21 15:42

JD
karma
-1.00

Taktiež dobrá je proti poteniu nôh

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní