Mikropigmentácia pokožky hlavy: Dokáže zvrátiť vypadávanie vlasov a ich rednutie?!

Mikropigmentácia pokožky hlavy: Dokáže zvrátiť vypadávanie vlasov a ich rednutie?!

Vlasy sú korunou krásy, ale aj kameňom úrazu. Proste každá z nás, alebo teda aspoň väčšina, rieši nejaké problémy s vlasmi. Najčastejšie je to problém s vypadávaním vlasov, šedinami či lámavými vlasmi. Chceme ich veľa, keď ich máme málo a naopak. No zdá sa, že to môže byť oveľa ťažšie, než sme si mysleli. Môžeme skúšať vlasové kúry, šampóny proti vypadávaniu vlasov, vlasovú mezoterapiu, no nie vždy a všetko prinesie želaný efekt.

Počuli ste však o mikropigmentácii pokožky hlavy? O dlhodobejšej „kúre“, ktorá vám môže pomôcť v prípade, keď vám začali vlasy vypadávať a bojujete s rednúcimi vlasmi?

Nie je to tak dávno, čo sme objavili silu pigmentov. Nielen pri umeleckom tetovaní, ale aj pri tom estetickom. Totižto pigmenty sa používajú aj pri tetovaní obočia (microblading obočia), tetovaní pier, očných liniek a pod. Dnes sa však začínajú používať aj na zamaskovanie viditeľného kontrastu medzi pokožkou hlavy a rednúcimi vlasmi. V jednoduchosti by sa dalo povedať, že ide o tetovanie pokožky hlavy, avšak podstata tejto procedúry tkvie v niečom inom.

Pozri si video: Vlasové ampulky proti vypadávaniu vlasov ENVY Therapy®

Čo je mikropigmentácia pokožky hlavy?

Aj keď sa môže zdať, že mikropigmentácia pokožky hlavy a microblading obočia je niečo podobné, ide o úplne odlišné procedúry, pokiaľ ide o ich fungovanie a výsledky.

Mikropigmentácia pokožky hlavy je minimálne invazívny zákrok, pri ktorom sa do pokožky hlavy (prostredníctvom drobných ihličiek) vpravujú pigmenty. Týmto spôsobom sa vyplnia miesta na pokožke hlavy, kde je viac odhalenej kože buď v dôsledku rednúcich vlasov alebo plešatenia.

Procedúra je postavená skôr na optickej ilúzii. Pridané pigmenty totižto vyzerajú ako vlasové folikuly, čím vytvárajú ilúziu vlasov. Touto procedúrou nedosiahnete rast nových vlasov. Je to skôr skrášľovacia metóda, ktorá si získava popularitu po celom svete.

Na umiestnenie pigmentov do pokožky hlavy sa používa jedinečná technika. Využíva sa strojček na permanentný make-up, ktorý vytvára drobné pixely pripomínajúce vlasové folikuly, čím sa vytvára efekt tieňovania na miestach, kde sú folikuly riedke. Tento efekt sa tiež nazýva mikrotieňovanie. Výhodou tejto procedúry je, že má dlhšiu životnosť a nie je nutné ju podstupovať opakovane v krátkom čase.

Zaujme ťa aj: Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!

Ako procedúra prebieha, ako sa na ňu pripraviť a čo bolesť?

Pomocou strojčeka na nanášanie pigmentov s jemnou ihlou sa malými, jemnými ťahmi presne pridávajú farebné pigmenty kozmetickej kvality priamo jeden až dva milimetre pod kožu. Pripravte sa však na to, že procedúra je zdĺhavejšia (jedno sedenie trvá aj pár hodín) a tiež na to, že je potrebné podstúpiť viacero sedení – zväčša tri. Nie je totižto možné mikropigmentáciou pokryť veľké plochy s vypadanými vlasmi. Je to precízna procedúra, ktorá má svoj postup.

Ako sa na procedúru pripraviť? Ak sa rozhodnete mikropigmentáciu pokožky vyskúšať, je potrebné prísť na ošetrenie s čistou pokožkou hlavy a vlasmi, ktoré neboli ošetrené vlasovými prípravkami (peelingy, séra na rast vlasov a pod.). Keďže sa do pokožky vpichajú pigmenty, je potrebné aby bola v ideálnom stave a počas liečby nebola vystavovaná žiadnym prípravkom. Vlasové folikuly, ktoré obsahujú nečistoty alebo produkt, môžu brániť dodávaniu pigmentu a výsledku. Tiež sa neodporúča pred zákrokom požiť alkohol, pretože ten riedi krv, čo môže spôsobiť krvácanie počas zákroku.

Samozrejme, každého zaujíma, či ide o bolestivé ošetrenie. Nuž, v tomto prípade je to individuálne, pretože každý človek má iný prah bolesti. Niektorí zákrok opisujú ako znesiteľný, niektorí ho prirovnávajú v štekleniu alebo miernej bolesti ako pri tetovaní, ba iní hovoria, že je nesmierne bolestiví a odporúčajú žiadať aplikáciu znecitlivejúceho krému.

Pre koho je mikropigmentácia vhodná?

Mikropigmentáciu pokožky hlavy môže pravdepodobne vyskúšať každý, ktorého trápia nerovnomerné oblasti rednúcich vlasov, vypadávanie vlasov alebo ustupujúca vlasová línia.

Typ pokožky v tomto prípade rovnako zohráva veľkú rolu. Suchá až normálna pokožka hlavy drží pigmenty lepšie ako mastná pokožka hlavy. To však neznamená, že mikropigmentácia pokožky hlavy je pre tieto typy pleti vylúčená, len nemusí priniesť taký dlhý alebo dramatický výsledok a proces môže byť zložitejší.

Neprehliadni: Blefaroplastika – korekcia očných viečok. Ako prebieha? Spája sa s nejakými rizikami?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní