Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!

Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!

Našli by sme mnoho trendov, o ktorých sme si mysleli, že boli len akýmsi vtipom a že sa už nikdy nevrátia. No mýlili sme sa! A tak na začiatku roka 2023 hovoríme o trende, ktorý sa opäť hlási o slovo a kraľuje sociálnym sieťam.

Keď sa v 90. rokoch vrátili džínsy s nízkym sedom, vedeli sme, že je len otázkou času, kedy sa stane trendom tenké obočie. A je to tu! Pre tých z nás, ktorí tento trend zažili po prvý raz, je už len predstava týchto tenkých oblúkov dostatočná na to, aby sme sa z nich úplne zrútili. A verte, nerobíme si srandu!

Niektoré z nás sa z nadmerného vytrhávania obočia ešte stále spamätávajú. Natenko vytrhané obočie bolo hrôzou, aj keď v danej dobe bolo trendy. No pravidelné vytrhávanie obočia zanechalo stopy – mnohé z nás si totižto stále nemôžu vypestovať hustejšie obočie, ktoré by vyzeralo prirodzene.

Avšak, po rokoch, keď huňaté a plné obočie kraľovalo v „beauty sfére“, opäť sa dostávame k trendom 90. rokov, kedy bolo v kurze tenké obočie. Dnes však dostáva novú podobu.

Pozri aj: VIDEO: Refectocil farba na obočie – ako ju správne používať pri domácej úprave obočia?

obočie trendy

Zdroj: pinterest.com/voguerussia/

Tenké obočie je späť!

Popravde, tenké obočie v minulosti nebolo len tenké – keď sa obzrieme späť, hovoriť môžeme o zlom obočí. Bolo asymetrické, s rôznou hrúbkou i dĺžkou. Takže, keď si predstavíte to najhoršie obočie, aké ste možno videli v časopise alebo na sociálnych sieťach, tak presne to sa opäť hlási o pozornosť. Drobné polmesiačiky sa dnes predstavujú v novom šate.

Predovšetkým generácia Z hlása návrat trendu tenkého obočia. Avšak, keď tomuto trendu podľahnete, vedzte, že to s ním netreba preháňať. Trendy sú totižto pominuteľné, no vypestovať si obočie už také jednoduché nie je! Nadmerné vytrhávanie obočia totižto môže poškodiť vlasový folikul, čo v konečnom dôsledku ovplyvní rast obočia.

Pamätajte aj na fakt, že starnutím prirodzene naše obočie stráca tvar a objem, takže jeho vytrhávaním je oveľa menej výraznejšie. V prípade, že sa rozhodnete pre zmenu, voľte také obočie, ktoré sa bude proporčne hodiť k vašej tvári. Tenké obočie sa totižto nehodí úplne každému!

Odporúčame: Uplakané líčenie tváre: Trend, pri ktorom je smútok v centre pozornosti

obočie

Zdroj: pinterest.com/dreamdebelle/

Obočie v roku 2023 – aké sú aktuálne trendy?

V nie tak dávnej minulosti muselo byť obočie vyplnené, dokonalo klenuté a husté, aby ste dokázali, že sa orientujete v trendoch. Výrazné obočie bolo žiadané a najtrendovejšie, vďaka čomu došlo k rozmachu pomád, gélov, ceruziek i tieňov na obočie. V posledných rokoch sa však do popredia dostávala prirodzenosť, pričom sme sa riadili heslom „menej je viac“. Postupne sme sa prepracovali k vyčesanému obočiu, ktoré hraničilo s nepoddajnosťou.

  • Odfarbené obočie – protiklad k hustému, vyčesanému a dokonalému obočiu. V roku 2023 bude bielenie, resp. odfarbovanie obočia údajne veľkým trendom.
  • Laminované obočie – ekvivalent k liftingu alebo trvalej na riasy. Chĺpky obočia sa uvoľnia a narovnajú, potom sa vyčešú a zafixujú, čím sa dosiahne plný a nadýchaný efekt, ktorý vydrží približne dva mesiace.
  • Rovné obočie – pokiaľ ide o trendové obočie, rovný tvar začína naberať na popularite. Rovné obočie, ktoré nemá striešku a ku koncu sa nezakrivuje budeme vídať oveľa častejšie.

Pozri tiež: Hnedá vs čierna maskara: Ktorá je pre teba tá pravá?

úprava obočia

Zdroj: instagram.com/lofficielusa/

obočie farbenie

Zdroj: instagram.com/lofficielusa/

obočie

Zdroj: instagram.com/lofficielusa/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní