TOP účesy pre riedke vlasy – ako si upraviť riedku a jemnú hrivu, aby vyzerala dokonale?

TOP účesy pre riedke vlasy – ako si upraviť riedku a jemnú hrivu, aby vyzerala dokonale?

Ak chceme mať krásne a zdravé vlasy, je potrebné, aby sme sa o ne správe starali. To znamená dostatočnú výživu zvnútra, ako aj starostlivosť zvonka. Avšak, typ vlasov je do veľkej miery ovplyvnený aj genetikou. Geneticky je daná napríklad aj prirodzená farba našich vlasov alebo ich hustota. 

Niektoré ženy majú prirodzené veľmi husté vlasy, iné naopak veľmi riedke. Trápi vás problém s riedkymi vlasmi? Aj vy by ste chceli mať husté vlasy, no krásna hriva plná objemu je len nesplneným snom? Nuž, je nutné sa zmieriť s tým, že prirodzene riedky vlasy naozaj nezahustí ani ten najlepší šampón. 

Počet folikulov, z ktorých vyrastajú vlasy, je totiž daný geneticky a len tak ho ničím nezvýšime. Práveže ešte dochádza starnutím k jeho prirodzenému poklesu, a teda aj rednutiu vlasov. Iné je to už v prípade, ak nás trápia rednúce vlasy zapríčinené ich nadmerným vypadávaním. Odstránením príčiny padania vlasov je spravidla možné aj obnoviť hustotu vlasov.

Tak či onak, viete, ako sa starať o veľmi riedke vlasy? Je vôbec možné bojovať s riedkymi vlasmi? Nuž, ak sú vlasy prirodzene riedke, ako sme spomenuli vyššie, zvrátiť sa to v podstate nedá. No je mnoho trikov, vďaka ktorým môže byť aj žena s redšími a jemnými vlasmi spokojná so svojou korunou krásy. Prinášame tipy na TOP účesy pre riedke vlasy!

Správny strih – záchrana tenkých vlasov

Máte riedke pramienky, prípadne vás trápi aj problém s jemnými vlasmi? Jednoznačné riešenie pre riedke vlasy síce viac-menej neexistuje, no je viacero jednoduchých spôsobov, ako zvýšiť objem vlasov aspoň opticky. 

V prvom rade vaša hriva potrebuje správny strih vlasov. Niektoré strihy totiž môžu upriamiť pozornosť na nedostatok vlasov na hlave, iné naopak vykúzlia opticky väčší objem. 

Vo všeobecnosti sa pri redších vlasoch odporúča držať skôr kratších strihov (maximálne do úrovne kľúčnych kostí). Kombinácia dlhých vlasov a slabej hustoty nevyzerá najlepšie.

  • Ak sa vám krátke vlasy páčia, skúste pixie účes. Je to veľmi krátky strih vlasov, tak trochu v chlapčenskom štýle.
  • V prípade, že sa na takto krátke vlasy vôbec necítite, skúste kratší bob účes. Ide o šikmo strihnuté vlasy, ktoré sú vzadu pri krku krátke a postupne smerom dopredu sa predlžujú až pod bradu.
  • Avšak, aj dlhšia veria bobu, a to takzvaný lob alebo long bob, je dobrou voľbou. Tupo zastrihnuté vlasy budú pôsobiť hustejšie.
  • Medzi krátke strihy na objem vlasov môžeme zaradiť aj takzvaný shag, ktorý pochádza zo 70. rokov. Ide o kratší postupný zostrih vlasov bez cestičky so strapatým stylingom. Vhodný je pre rovné, vlnité aj kučeravé vlasy.
  • Pri riedkych vlasov je dobrou voľbou aj ofina. Skombinujte kratší strapatý strih po kľúčne kosti s dlhšou redšou ofinou, ktorá je mierne otvorená na čele aj po bokoch. Ku krátkemu bobu je možné kombinovať aj hustejšiu rovnú ofinu, ak zvyšok vlasov navlníte. 

Odporúčame: ​Rada nosíš zapletaný vrkoč, no nevydrží ti celý deň? Tento trik musíš poznať!

Pár tipov, ako bojovať proti riedkym vlasom

Ak máte zvolený správny strih, následne by ste mali tiež vedieť, ako sa o riedke vlasy starať. Máme pre vás niekoľko užitočných tipov na starostlivosť aj úpravu riedkych a jemných vlasov.

  • Vhodne zvolená vlasová kozmetika – v prvom rade si zvoľte vhodné prípravy, teda šampón pre jemné vlasy (alebo na objem), kondicionéry pre riedke vlasy, masky pre riedke vlasy. Avšak, dôležité je nielen označenie vlasového prípravku, ale to, ako bude na vašich vlasoch fungovať. Dôležité je, aby šampón či kondicionér vlasy nezaťažovali a nespôsobovali ich spľasnutie.
  • Suchý šampón – jeho aplikácia ku korienkom ochráni pred mastným vzhľadom a okrem toho je to aj skvelý spôsob, ako dať vlasom objem za pár sekúnd.
  • Stylingové prípravky – okrem suchého šampónu je dobré mať doma aj niektorých stylingových pomocníkov, napríklad lak na vlasy či tužidlo. Kombinácia penového tužidla a fúkania vlasov fénom je skvelá na vytvorenie väčšieho objemu. Lak zafixuje akýkoľvek vytvorený účes. So stylingovými prípravkami to však nepreháňajte, inak vlasy zaťažíte.
  • Vlasové doplnky – dajú sa nimi oživiť rôzne účesy a tiež je to skvelý spôsob, aby vaša koruna krásy vyzerala bohatšie. Nebojte sa ozdobných sponiek, veľkých látkových gumičiek (scrunchies), veľkých štipcov alebo čeleniek.
  • Očný tieň na cestičku vo vlasoch – toto je skvelý tip pre tmavšie vlasy, ktoré sú navrchu hlavy viditeľne redšie. Zvoľte tieň vo farbe vašich vlasov a aplikujte ho v malom množstve na cestičku, prípadne aj po bokoch vlasovej línie tak, aby ste prekryli presvitajúcu pokožku hlavy. Vďaka tomu budú vlasy vyzerať hustejšie.

Dokonalé účesy na objem vlasov pre riedke a jemné vlasy

Ako riedke a jemné vlasy upravovať? Aj správny účes dokáže s ich celkovým vzhľadom urobiť divy. Ak máte krátke vlasy, dobrou voľbou je určite tupírovanie. Pre kratší aj dlhší bob alebo nejaké stredne dlhé strihy sú záchranou napríklad aj vlny a kučery. Natočené vlásky vždy pôsobia hustejšie. Nezabudnite ich ale pri pravidelnej úprave chrániť pred teplom.

A čo robiť s dlhými vlasmi? V prípade, že chcete mať dlhé vlasy, no viete, že rozpustené skrátka nevyzerajú najlepšie, vhodný typ účesu je napríklad vysoký konský chvost (môžete ho trošku natupírovať) alebo aj drdol či vypnutý účes pomocou štipca.

Inšpirovať sa pri úprave svojich vláskov môžete aj týmito videami, v ktorých nájdete rôznorodé účesy pre jemné a riedke vlasy.

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/modernsalon, instagram.com/pageone.kw, instagram.com/chantellemareehair


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní