Domáci výživný krém na ruky: Ako si ho pripraviť?

Domáci výživný krém na ruky: Ako si ho pripraviť?
  • 13.03.2021
  • Michaela Kožáková

Pokožka našich rúk dostáva v poslednej dobe poriadne zabrať. Neustále umývanie tuhými, gélovými či antibakteriálnymi mydlami, dezinfikovanie rúk rôznymi prostriedkami s obsahom alkoholu. Ešte k tomu i chlad, studené počasie a vietor, varenie, umývanie riadu. Naše ruky sú suché, popraskané, pokožka sčervenieva, lúpe sa. Pre ošetrenie, hydratáciu a ochranu našich rúk je preto nevyhnutné používať krém. Rôzne kozmetické značky prichádzajú s ponukou výživných krémov na ruky sľubujúcich okamžitú pomoc a úľavu. Samozrejme, tie najúčinnejšie aj niečo stoja a rýchlo sa míňajú kvôli malému baleniu. My sami si však môžeme vyrobiť domáci krém na ruky s prírodnými zložkami.

DIY krém na ruky

Zdroj: Shutterstock®

Čo budeme potrebovať?

Tento jednoduchý krém na ruky je vyrobený zo 4 ingrediencií:

  • 85 gramov bambuckého masla (Bambucké maslo skvele hydratuje pokožku, je čistým zdrojom vitamínov A a E, ktoré liečia a vyživujú súčasne. Vďaka nemu budete mať pocit, že vaša pokožka je okamžite vláčna a jemná. Bambucké maslo však nie je mastné, tak ako krémy na báze kokosového oleja.)
  • 1 polievkovú lyžicu bio slnečnicového oleja (Tento olej upokojuje podráždenú pokožku a je mimoriadne hydratačný, preto budeme potrebovať iba malé množstvo)
  • 10 kvapiek oleja z citrónovej trávy (Citrónová tráva je cenný aromaterapeutický olej. Jeho čistá a upokojujúca aróma pomáha zmierňovať stres, úzkosť, podráždenosť.) Môžete ho nahradiť i voňavým levanduľovým olejom.
  • 4 kvapky eukalyptového oleja (Eukalyptus má antiseptické vlastnosti, preto sa používa na hojenie rán, vredov, popálenín a odrenín.)
Príprava krému

Zdroj: shutterstock

Príprava domáceho krému

Bambucké maslo spolu so slnečnicovým olejom dáme do hrnca a na miernom ohni zohrievame (nevaríme) až kým sa zmes nerozpustí a nespojí. Odstavíme zo sporáka, pridáme esenciálne oleje a premiešame. Hrniec odložíme na približne 25 minút do chladničky, aby zmes trochu stuhla. Potom ju šľaháme ručným mixérom 30-40 sekúnd na strednej rýchlosti, kým krém nie je nadýchaný a nezdvojnásobí svoju veľkosť. Preložíme do čistej uzatvárateľnej nádoby a podľa potreby nanášame nielen na ruky, ale i na kolená, lakte – jednoducho na miesta, ktoré majú tendenciu byť suché a popraskané. 

Pozri aj: Hlavné príčiny vypadávania vlasov: Ako problém účinne riešiť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Maxianová 13.03.21 18:27

MM
karma
100.00

ruky dostávajú zabrať z tých rôznych dezinfekcií, treba im to vynahradiť

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 14.03.21 09:03

KK
karma
105.00

ja som si začala robiť aj zábaly na ruky, čo som predtým nikdy nerobila, ale pri tejto dezinfekčnej dobe to moje ruky potrebujú

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 14.03.21 11:08

karma
100.00

Zaujal ma článok, je veľmi fajn, že si vieme aj doma pripravit účinný krém na naše ruky. Ďakujem

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 14.03.21 19:35

IM
karma
100.00

Môže byt dobrý pri dnešej chemii

  • 0
Odpovedať

Anna Vargová 14.03.21 20:47

AV
karma
100.00

Perfektný článok. Dakujem za tip. Pravidelným používaním rukavíc mám ruky stále vysušené, čo v praxi znamená neustále kupovanie krémov. Skúsim si vyrobiť krém podľa návodu.

  • 0
Odpovedať

Margaret Zimova 16.03.21 14:31

karma
106.00

Dnes naše ruky doslova trpia pri tom množstve dezinfekcií, čo vôbec nie je zdravé a má aj svoje negatíva .... domáci kvalitný krém je pre ne doslova balzam.

  • 0
Odpovedať

Daniela Balakova 23.05.21 15:41

DB
karma
96.00

Mám ,velmi suché ruky ,tak toto určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní