Spôsoby ako detoxikovať organizmus: Takto sa zbavíš všetkých toxínov!

Spôsoby ako detoxikovať organizmus: Takto sa zbavíš všetkých toxínov!

Detoxikácia organizmu – možno to znie príliš odborne, avšak za všetkým treba hľadať toxíny a ich odstraňovanie z tela. Toxíny sa usádzajú v celom organizme, a to v dôsledku pôsobenia vonkajších vplyvov, ale aj v dôsledku požívania alkoholu, fajčenia atď. Hoci je naše telo schopné toxíny vyplavovať samo, niekedy mu proste treba dopomôcť a to hlavne v dnešnej dobe, kedy toxíny na nás útočia na každom rohu.

A aký je najlepší detox? Jednoznačne pôst! Ten je sprevádzaný aj množstvom ďalších negatívnych účinkov, hlavne na psychiku človeka. Zabudnite preto na svoje trýznenie a vyskúšajte miernejšiu očistu tela.

Pozri aj: Ako správne používať riasenku a mať riasy ako od profíka?

únava

Zdroj: Shutterstock®

Ako rozpoznať potrebu detoxikácie organizmu?

Samozrejme, nik z nás si len tak nezmyslí, že potrebuje detoxikáciu. Telo nám samo dokáže dať najavo potrebu detoxikácie. Vedci tvrdia, že by sme detoxikáciu organizmu mali podstúpiť raz ročne. Aké sú príznaky? Sú veľmi rôznorodé, najčastejšie sa zvýšené množstvo toxínov v organizme prejavuje:

  • nevysvetliteľnou únavou
  • podráždenou pokožkou – akné, ekzém, suchá pokožka...
  • nadúvaním
  • opuchnutými očami alebo vačkami pod očami
  • menštruačnými problémami
zeleninovo-ovocný šalát

Zdroj: Shutterstock®

Ako na detoxikáciu organizmu?

Mnoho odborníkov odporúča 3 až 7 dňový detoxikačný program (hladovku), počas ktorého dôjde k odstráneniu toxínov z tela. Avšak, hladovka z ďaleka nie je taká prospešná, ako by si mnohí mysleli. Totižto dokáže sa skvelo pohrať s našou pevnou vôľou a psychikou. Čo tak radšej skúsiť niečo iné?

Zabudnite na hladovku! Stačí, ak eliminujete alkohol, kávu, cigarety, rafinované cukry a nasýtené tuky, ktoré sa v tele správajú ako toxíny. 

Do svojho jedálnička by ste mali zaradiť vlákninu, ktorá podporuje trávenie a  odstraňovanie toxínov z tela. Z tohto dôvodu stavte na čerstvé ovocie a zeleninu alebo chlorellu a spirulinu, ktoré patria medzi vynikajúce detoxikačné potraviny.

Užívajte vitamín C, pretože ten pomáha produkovať glutatión – zlúčeninu, ktorá pomáha pečeni vylučovať toxíny z organizmu. Nezabúdajte tiež na pitný režim, pretože aj voda pomáha telu vyplavovať toxíny z tela.

Zaujme ťa: Trápi ťa bolesť kĺbov? Tak v tom prípade ti pomôže toto!

forfemina slim

Zdroj: Shutterstock®

Vyskúšajte aj rastlinné extrakty

Najlepší čas na detoxikáciu je na jar, teda hneď po zime, pretože vianočné obdobie bolo spojené s hodovaním a pochutnávaním si na ťažkých jedlách, zákuskoch, alkohole atď. Druhou alternatívou je jeseň, kedy je k dispozícii najviac čerstvého ovocia a zeleniny. Pri detoxikácii však môžete staviť aj na bylinky, ako sú žihľava, mäta pieporná, senovka grécka, rozmarín lekársky.

Nechce sa vám miešať bylinky a zisťovať najlepšiu kombináciu? Forfemina Slim to všetko zariadi za vás! Pomáha pri odstraňovaní prebytočnej vody z tela, čím prispieva ku kontrole telesnej hmotnosti, bráni vzniku opuchov dolných končatín, pri spieva k normálnej funkcii vylučovacieho systému a tým prispieva k celkovej detoxikácii organizmu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Ján Kováčik 02.03.18 06:54

JK
karma
-1.00

Najlepšia detoxikácia organizmu, nášho milovaného tela, je tá, že dáme telu to, čo si žiada a nebudeme ho zbytočne trápiť tým, čo si nežiada, ono, keď to bude pre neho potrebné, tak sa samodetoxikuje...

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 02.03.18 07:59

SK
karma
114.00

my sme s manželom zaradili do jedálnička ešte viacej zeleniny a menej mäsa, pijeme bylinkové čaje, ochvíľu bude v záhrade mladá žihľava, púpava...dietami ako - "nič nejesť" - to sme v živote nerobili, radšej dodávame telu viacej vitamínov v ovocí a zelenine, z našej záhrady sú najlepšie a hýbeme sa - či už večerné prechádzky, peši do práce, cvičenie...

  • 1
Odpovedať

Soňa Kelemenová 02.03.18 08:21

SK
karma
86.00

podľa lunárneho kalendára najúčinnejšie odchádzajú toxíny z tela v druhej a štvrtej lunárnej fáze....

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 02.03.18 09:05

ĽŠ
karma
100.00

Presne tak, žiadna hladovka, radšej vitamíny v prírodnej forme.

  • 0
Odpovedať

Lenka Piovarčiová 02.03.18 09:47

LP
karma
81.00

hladovku som ja veru vyskusala a nezvladla, tak cakam na jarnu zihlavu a zaradila som vlakninu. Zatial bylinkove cajiky a viac salatov na obed.

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 02.03.18 12:15

AB
karma
76.00

detox organizmu je pre telo naozaj potrebné a prospešné

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 02.03.18 17:46

MM
karma
100.00

veru, detox potrebujem, ale stále čakám na jar a prvé rastlinky - žihľavu, púpavu...

  • 0
Odpovedať

Lenka Meravá 02.03.18 21:41

LM
karma
82.00

Parkrat som skusila detoxikaciu a citila som sa skvelo

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 27.03.18 06:56

karma
110.00

Tiež začínam s prvými jarnými bylinkami a cez rok si mixujem celer s pomarančom. Pri hladovke mi klesa cukor v tele a som slabá, bez energie, točí sa mi hlava..takže toto nie.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní