Total Barre tréning: Unikátny spôsob ako vyrysovať svoje telo. Milujú ho i modelky

Total Barre tréning: Unikátny spôsob ako vyrysovať svoje telo. Milujú ho i modelky
  • 01.09.2020
  • Radka Vargová

Tak úprimne, koľké z vás sa ako deti hrali na baletky? Prípadne sa túžili stať baletkami? Nikdy nie je neskoro. Samozrejme, na profesionálnu dráhu áno, ale ak si chcete cupitať ako baletka a pritom zhodiť zopár kíl či vyrysovať si svoju postavu, tak na to rozhodne neskoro nie je. Total Barre tréning je unikátny spôsob chudnutia, ktorý vychádza práve z baletných pozícií. Vo svete je populárny už niekoľko rokov – zamilovali si ho napríklad modelky značky Victoria´s Secret, ktoré vďaka nemu vlastnia skutočne sexi postavičky. 

Cvičenie zamerané na formovanie postavy

A podobnou postavou sa môžete pýšiť aj vy. Zo začiatku je dobré začať s týmto cvičením pod dohľadom, aby ste sa naučili čo presne máte robiť. Ale akonáhle si osvojíte niektoré veci, pokojne sa môžete pustiť do total barre tréningu aj doma. Intenzívne formovacie cvičenie dokáže krásne opticky predĺžiť postavu. Je to úplne iný druh cvičenia ako HIIT tréning, TRX či populárne kruhové cvičenie. Svaly pri ňom nerastú, ale akoby sa naťahovali. Práve vďaka tomuto efektu je populárne barre cvičenie u modeliek. Ich nohy pôsobia oveľa štíhlejšie. 

Pozri tiež: 10-minútové cvičenie zamerané na spaľovanie kalórií: HIIT tréning na doma

Pri total barre cvičení posilníte aj zadok

Zdroj: Shutterstock®

Barre patrí medzi cvičenia, ktoré má tiež svoju históriu. Prišla s ním baletka Lotte Berk už v roku 1959 v Londýne. Po zranení chrbtice sa snažila vymyslieť cvičenie, ktoré by spájalo prvky baletu s rehabilitačným cvičením. K najväčšej popularizácii barre prišlo okolo roku 2010 v USA a za posledné desaťročia si toto baletné cvičenie získalo mnoho nadšencov. A to hlavne pre nenáročnosť vybavenia.

Potrebujete len podložku na zem, baletnú tyč a fitnes loptu. Takže, ak doma tieto veci nemáte, nájdete ich už v každej posilňovni. Stačí si už len naštudovať tutoriály, ktorých nájdete na internete veľké množstvo, nabrať trochu odvahy a pustiť sa do toho. Okrem spomínaných štíhlych nôh je toto cvičenie ideálne aj na spevnenie paží, coru a v neposlednom rade je veľmi efektívne na váš zadoček. 

- Total Barre tréning na doma
1 z 3

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Alena Hocková 04.09.20 13:19

AH
karma
-1.00

toto sa mi páči, už len vymyslieť, kde namontujeme baletnú tyč.

  • 0
Odpovedať

Alena Hocková 04.09.20 13:21

AH
karma
-1.00

už to mám, z vešiaku na oblečenie :-)

  • 0
Odpovedať

Margaret Zimova 14.09.20 10:35

karma
106.00

Ďakujem, už viem čím dnes začnem.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní