Perfektný spôsob, ako ozdobiť cheesecake – vďaka tomuto triku vyčaruješ cheesecake rôznych chutí

Perfektný spôsob, ako ozdobiť cheesecake – vďaka tomuto triku vyčaruješ cheesecake rôznych chutí

Cheesecake je dezert pôvodom z Grécka, ktorý je charakteristický svojím vzhľadom a možno ho už na prvý pohľad ľahko identifikovať. Tento zákusok pozostáva z dvoch vrstiev, a to tvrdšej spodnej vrstvy zo sušienok a vrchnej tvarohovej vrstvy. Najčastejšie má tvar kruhu a krája sa na trojuholníčky. Pôvodne ide o pečený zákusok, no dnes sa pripravuje aj v nepečenej verzii. 

Cheesecaky sa dajú pripraviť v rôznych verziách s rôznorodými príchuťami. Klasikou je práve jednoduchý cheesecake so sušienkovým cestom a tvarohovým krémom, no pripraviť sa dá aj s čerstvým ovocím alebo ovocným krémom, čokoládou, karamelom, kokosom, makom a inými surovinami. 

Patríte k milovníkom tohto dezertu aj vy a s obľubou si ho pripravujete aj doma? V tom prípade máme dnes pre vás skvelý tip!

Jeden cheesecake rôznych chutí

Keď budete nabudúce pripravovať cheesecake a nebudete sa vedieť rozhodnúť pre príchuť, alebo budete mať stravníkov, ktorí preferujú iné chute, skúste tento jednoduchý trik. Stačí vám naň klasický tvarohový cheesecake, nôž a papier na pečenie. Nôž obalíte dostatočne veľkým kúskom papieru na pečenie a zarežete do koláča.

Takto postupne narežete celý cheesecake, pričom vám vzniknú jednotlivé kúsky, ktoré budú dobre oddelené papierom na pečenie. Následne rôzne ozdobíte jednotlivé kúsky cheesecaku, napríklad ovocným krémom, rozpustenou čokoládou alebo tekutým karamelom. Pridať môžete aj kúsky ovocia a iné dobroty. Záleží len na vašej fantázii a preferenciách. 

Nakoniec papiere na pečenie povyťahujete a vznikne vám cheesecake rôznych chutí. Postup si môžete pozrieť aj na videu nižšie. Čo poviete na tento šikovný trik?

- Anketa

POZNÁTE TENTO TRIK S CHEESECAKE KOLÁČIKOM?

Odpovedalo 44 ľudí  

Áno, aj som to už skúšal/a.
25%
Už som to niekedy videl/a, ale neskúšal/a.
55%
Nie nepoznám, je to super trik!
20%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní