TOP farby pre luxusne vyzerajúci interiér: Tieto 3 odporúčajú dizajnéri

TOP farby pre luxusne vyzerajúci interiér: Tieto 3 odporúčajú dizajnéri
  • 19.09.2023
  • Michaela Kožáková

Farba je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako vytvoriť dokonalý vizuálny efekt vo vašom príbytku. Správna farba, správne kombinácie a vhodný výber farieb nemá len silu oživiť priestor osobitosťou a vytvoriť dlhotrvajúci dojem, ale môže tiež spôsobiť, že miestnosť bude vyzerať luxusnejšie a rafinovanejšie, čo je veľkou výhrou najmä vtedy, keď zariaďujete váš byt alebo dom s menším rozpočtom. 

Ak túžite po luxusnej obývačke alebo priestoroch a elegantnej estetike a chcete do svojho interiéru zaviesť trochu viac farieb, ste na správnom mieste. Ako podľa odborníkov a dizajnérov pristupovať k výberu luxusných farebných schém? Aké farebné kombinácie a farby dodajú vášmu príbytku luxusný nádych? 

Neprehliadni: 5 tipov, ako zariadiť detskú izbu - nechaj si poradiť od experta

Farby v interiéri

Výber dokonalých farieb do miestnosti môže byť ošemetná záležitosť. Vhodné farby do interiéru by ste mali vyberať podľa veľkosti a tvaru priestoru, dostupného prirodzeného svetla, jeho smeru, účelu miestnosti a pocitu, ktorý túžite v priestoroch navodiť. 

Pri výbere farieb do vášho príbytku myslite aj trochu dopredu. Veľmi silná farba alebo výrazný odtieň môže byť práve teraz hitom, avšak o rok už možno trendy nebude. Takisto príliš výrazné farby vás môžu o pár rokov omrzieť.

Ak stavíte na neutrálnejšie odtiene alebo ak výrazné farby použijete v malom množstve, je jednoduchšie steny premaľovať alebo k ním nakombinovať nábytok a doplnky aktuálnych farebných trendov.

Farebné kombinácie pre luxusne vyzerajúci interiér

Luxusný interiérový štýl je o vytvorení priestoru, ktorý je moderný a zároveň pohodlný. To sa dá dosiahnuť použitím rôznych prvkov, ako sú prírodné materiály, vkusný nábytok a starostlivo vybraná farebná schéma, ktorá zohráva jednu z najdôležitejších úloh v celkovom vizuálnom poňatí.

Tmavé farby sú skvelé na vytvorenie pocitu luxusu a intimity. Atramentové odtiene perfektne fungujú v útulných aj klasicky riešených obývačkách, pretože priestor okamžite ukotvia a vdýchnu mu eleganciu, a navyše vyzerajú luxusne. Svetlejšie odtiene sa dajú jednoducho kombinovať.

Sivohnedá

Zdroj: PINTEREST/aliumcph.com

Sivohnedá farba pre luxusný interiér

Sivohnedá farba - haute, pripomínajúca zamatové kakao, nepôsobí fádne a nudne, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Práve naopak, táto interiérová farba dodá vaším priestorom nevtieravý, nápaditý luxusný nádych. V závislosti od nábytku a akcentových farieb, môže vzniknúť farebná schéma, ktorá bude pôsobiť útulne, moderne a zároveň veľmi sofistikovane.

Mnohokrát neutrálne farby ako je sivohnedá dokážu vytvoriť luxusný pocit v interiéri viac ako zlaté či pastelové farby. Práve vďaka takýmto jemnejším odtieňom dosiahnete príjemný a najmä primeraný luxusný vzhľad bez toho, aby vaša obývačka vyzerala ako zámok vo Versailles

Pozri aj: Páčia sa ti macramé doplnky? Tieto kúsky by si si isto hneď zavesila do bytu!

Terakota

Zdroj: PINTEREST/digsdigs.com

Terakotová farba v interiéri

Ak chcete vo svojom domove vytvoriť luxusne vyzerajúcu a bohatú estetiku, potom do svojho interiéru vdýchnite teplo a hĺbku pomocou príjemných terakotových tónov, ktoré pripomínajú slnkom vypálené povrchy charakteristické pre krajiny Stredomoria. Farebná interiérová farba v podobe terakoty má schopnosť obopnúť váš domov svojou celoročne teplou náladou. Tento zemitý tón je niekedy interpretovaný s nádychom pálenej oranžovej, kriedovo ružovej alebo hrdzavej červenej.

Dizajnéri však pri výbere terakotovej farby do interiéru upozorňujú na to, aby ste boli opatrní, pretože je to prirodzene dosť živá farba. Sýtejšie odtiene odporúčajú použiť ako akcentovú farbu alebo skombinovať ich s neutrálnymi farbami. Zelená farba, žltá farba či iné pestré farby sú pre terakotu nie úplne správnou voľbou. Top farebné kombinácie môžete vytvoriť s bielou, béžovou, krémovou a maslovo bielou. 

Farba

Zdroj: PINTEREST/daniellawitte.elledecoration.se

Farba čierneho uhlia

Asi by ste nikdy nepovedali, že elegantný povrch a luxusný nádych v interiéri môžete dosiahnuť dekadentnou a odvážnou čiernou farbou. Tento silný, robustný a zároveň veľmi sofistikovaný odtieň zaručene vnesie do interiérov drámu, nadčasovosť a intímnu príťažlivosť. Odtiene čierneho uhlia vyzerajú a pôsobia veľmi moderne a získavajú si čoraz viac popularity.

Čierna farba v interiéri a tmavá schéma zdobenia je však odvážnou voľbou a vyžaduje si starostlivé úpravy a skúsené dizajnérske oko. Takže výber farieb v odtieňoch čiernej si dobre vopred premyslite.

INŠPIRUJTE SA: Farby, ktoré vyzerajú luxusne v interiéri

Luxusný nádych v podobe sivohnedej farby v kúpeľni

Sivohnedá

Zdroj: PINTEREST/lady.inspirasjonsblogg.jotun.no

Interiérová farba v odtieni terakoty

Terakota

Zdroj: PINTEREST/meillakotona.fi

Luxusný interiér v sivohnedej farbe s prvkami minimalizmu

Sivohnedá

Zdroj: PINTEREST/shelterness.com

Top farebné kombinácie - čierna, biela, šedá farba

Čierna

Zdroj: PINTEREST/houseandhome.com

Luxusný interiér v odtieňoch terakoty

Terakota

Zdroj: PINTEREST/livingetc.com

Luxusne vyzerajúci priestor s čiernymi stenami

Čierna

Zdroj: PINTEREST/farmhouseliving.com

Farebná schéma v podobe sivohnedej farby

Sivohnedá

Zdroj: PINTEREST/bleu-canard.fr

Zdroj foto: PINTEREST/haymespaint.com.au, PINTEREST/glosswood.com.au

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní