DIY švédska vianočná hviezda z papiera: Vianočná ozdoba takmer zadarmo

DIY švédska vianočná hviezda z papiera: Vianočná ozdoba takmer zadarmo

Už je to tu! Postupne začíname z pivnice alebo z povaly zvláčať všetky krabice s vianočnými ozdobami. Zrazu sa v kúte objavil domáci vianočný škriatok, ktorý niekoľko dlhých mesiacov ležal zapadaný prachom v tmavej miestnosti. Postupne vyrovnávame vetvičku za vetvičkou na vianočnom stromčeku a vešiame všetky vianočné ozdoby, ktoré máme z minulého roka. Samozrejme, aj nejaké nové sa nám priplietli do nákupného košíka pri víkendovej nákupnej horúčke, počas ktorej sme išli len pre pečivo do obchodu. Už je to raz tak, Vianoce sú tu, obchody sú plné vianočných dekorácií, no niektoré si môžete aj sami vyrobiť. Napríklad takú švédsku vianočnú hviezdu z papiera, ktorá je hitom internetu.

Akékoľvek výrobky z papiera na Vianoce sú aktuálne trendy, nakoľko sú vyrobené z prírodných materiálov. Ozdoby na stromček, do ikebany i na stenu, k tomu množstvo svetielok, ktoré žiaria ako reflektor – to sú pravé Vianoce, aké poznáme z filmov.

Ako si vyrobiť hviezdu z papiera?

Základom sú papierové vrecúška, ktoré sa k sebe lepia lepidlom. Na jednu hviezdu budete potrebovať približne 12 rovnako veľkých vrecúšok. Jednu stranu papierového vrecúška natrite lepidlom a prilepte k nej ďalšie vrecúško. Takto postupujte, až kým všetky k sebe nezlepíte. Následne si podľa vyššie priloženého obrázka vystrihnite rôzne vzory, ktoré celú hviezdu dotvoria. Napokon hviezdu roztvorte a zlepte aj posledné vrecúška k sebe, aby hviezda bola dokončená. Na posledné vrecúško však nezabudnite prilepiť aj špagát, vďaka ktorému hviezdu povesíte do okna či niekam inam do interiéru.

V niektorých prípadoch sa stretnete s tým, že nie je potrebné natierať celú plochu vrecúška. Že stačí spraviť len obrátené lepidlové T-éčko (na spodku spravte horizontálnu lepidlovú čiaru a po celej dĺžke v strede spravte vertikálnu lepidlovú čiaru).

Hviezda môže vyzerať akokoľvek a v konečnom dôsledku to nemusí byť ani hviezda. Všetko závisí od toho, ako papierové vrecúška postriháte a aký vzor si vymyslíte. Ak zvolíte ich zaoblenie, tak si vytvoríte papierovú guľu. Nechajte sa inšpirovať ďalšími nápadmi na vianočnú hviezdu z papiera.

Zaujme ťa aj: Bonsai z borovicovej šišky: Vypestuj si roztomilú dekoráciu, ktorá údajne prináša šťastie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 23.11.21 05:49

ĽŠ
karma
100.00

Pekný aktuálny trend.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 24.11.21 08:59

KK
karma
109.00

jednoduché a krásne, ja robievam zo staniolu, ale to dá viac práce

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní