Luxus za málo peňazí? Premeň spálňu na luxusné miesto vďaka 3 trikom

Luxus za málo peňazí? Premeň spálňu na luxusné miesto vďaka 3 trikom

V spálni trávime tretinu života. Práve preto by sme sa v nej mali cítiť čo najpríjemnejšie. Základom sú, samozrejme, kvalitné matrace, ktoré nám zabezpečujú zdravý spánok. K tomu pridajte vhodné podmienky na spánok a ráno sa budete zobúdzať oddýchnuto a s úsmevom na perách.

Ako však spálňu premeniť na luxusné miesto aj bez toho, aby ste do premeny alebo do vylepšenia jej vzhľadu investovali tisíce eur? Luxusná spálňa nepotrebuje veľa. Nie vždy totižto drahý nábytok do spálne, posteľné obliečky či luxusné svetlá zaručia, že si vytvoríte modernú spálňu. Niekedy aj tie najmenšie a hlavne najlacnejšie zmeny môžu priniesť oveľa väčší rozdiel a požadovaný výsledok. Ako teda spálňové útočisko premeniť na luxusne pôsobiace miesto? Máme pre vás 3 triky, vďaka ktorým bude každá spálňa pôsobiť luxusne a zároveň bude oázou pokoja. 

Pozri aj: Ako ušetriť na potravinách? Vyskúšaj týchto 8 trikov

1. Vrstvy, vrstvy, vrstvy

Vrstvenie je základom šatníka i spálne. Prvým krokom, ako docieliť luxusne pôsobiacu spálňu je vrstvenie. To platí pre posteľné prestieradlá, prikrývky i pre vankúše.  Experimentujte s textúrami a vzormi, čím vytvoríte vrstvený a vizuálne bohatý vzhľad miestnosti. Na posteľ pridajte poťah a prehoz. Niekoľko vankúšov v rôznych štýloch, ale v jednotnej kombinácii / tóne  dotvoria celý dojem z miestnosti. A nebojte sa, v tomto prípade skutočne platí, že „viac je viac“.

2. Farba

Výber správnej farby do spálne je samostatným umením. Avšak, premaľovanie stien alebo nábytku je lacný a zároveň efektný spôsob, ako docieliť, aby spálňa pôsobila a vyzerala luxusnejšie. Je však veľmi dôležité vybrať si správnu farbu. Výrazné farby sú lepšou voľbou do detskej izby. Avšak, ak máte väčší priestor s dostatkom svetla, môžete ich zakomponovať aj do spálne. Ak sa takejto zmeny bojíte, môžete voliť zmenu farby na nábytku. V neutrálnej miestnosti výraznejší nábytok krásne vynikne.

Zaujme ťa aj: Ako často prať interiérové závesy? Možno častejšie, než by si si myslela!

3. Koberec

Koberec je akousi dvojsečnou zbraňou. Buď môže spálňu dotvoriť a pôsobiť esteticky alebo ju zničiť. Ak spálňu zariaďujete, tak odporúčame začať práve kobercom. Je totižto ťažké nájsť koberec, ktorý by sa hodil k estetike miestnosti. Je však oveľa ľahšie doladiť celú miestnosť a prispôsobiť ju kobercu.

Pri výbere koberca si treba dať pozor na jednu dôležitú vec – voľte veľký koberec, ktorý sa zmestí aspoň do polovice pod kľúčový nábytok miestnosti. Ak budete mať príliš malý koberec, bude automaticky pôsobiť skôr lacnejším dojmom než drahým.

Rada na záver

Zo všetkého najviac, aby ste docielili požadovaný luxusný vzhľad spálne, je dôležité udržiavať v nej poriadok. Zbytočne si nepreplňujte nočné stolíky. Mnohí z nás totižto majú tendenciu položiť si na nočný stolík úplne všetko. Nabíjacie káble, knihy na ktoré sadá prach, pretože mesiace neboli otvorené, poháre s vodou i lieky a pod. Pamätajte, že neporiadok vo všeobecnosti na luxuse uberá. Preto nájdite všetkým veciam miesto. Ak majú vaše nočné stolíky šuplíky, tak všetko do nich ukryte – aspoň ten neporiadok nebude na očiach.

Myslíte aj na to, že dekorácie dokážu spraviť veľa. Pokojne siahnite po umení na stene. Rovnako sú skvelou voľbou aj závesy, ktoré vyplnia miestnosť. V prípade, že máte väčšiu spálňu, tak skvelou voľbou sú aj kvety. Voľte však kvety vhodné do spálne, ako napríklad svokrin jazyk, lopatkovej kvetnaný, Aloe vera.

Neprehliadni: Nadmerná vlhkosť v byte či dome: Kedy zasiahnuť a problém riešiť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní