Poškodzuje vlhké prostredie v kúpeľni drevený nábytok? Máme pre vás odpoveď!

Poškodzuje vlhké prostredie v kúpeľni drevený nábytok? Máme pre vás odpoveď!

Žiadne miesto v domácnosti nie je vlhšie ako vaša kúpeľňa. Vy ste sa však rozhodli, že si chcete túto miestnosť zariadiť dreveným nábytkom? Nebojte sa, nie je to problém. Stačí sa riadiť našimi tipmi v článku a váš drevený nábytok odolá aj vlhkému prostrediu kúpeľne.

Aký je rozdiel medzi vodotesným a vodeodolným drevom?

Je veľmi dôležité si hneď v úvode ujasniť rozdiel medzi vodotesným a vodeodolným drevom. Určitý kus dreva je odolný voči vode, to znamená, že dokáže odolávať vode do určitého limitu, ale nakoniec sa poškodí. Na druhej strane, vodotesné drevo znamená, že je drevo navždy chránené pred vodnými nástrahami. Existujú dva bezpečné spôsoby, ktoré môžete použiť na vodotesnosť dreva vo vašej kúpeľni, kde vládne voda a vlhkosť.

Pozri aj: Utieranie prachu v domácnosti: Toto sú miesta, na ktoré (asi) zabúdaš

ako ochrániť drevený nábytok

Zdroj: Shutterstock®

Prvá metóda: Hydroizolácia dreva olejom

Existujú tri druhy oleja, ktoré môžete použiť na hydroizoláciu dreva: ľanový olej, orechový olej alebo tungový olej. Po nanesení a vysušení nechajte drevu trochu času na to, aby sa usadilo a absorbovalo olej, ktorým ste ho natreli. Nikdy nepoužívajte drevený nábytok ihneď po dokončení. Je ideálne počkať niekoľko dní.

Druhá metóda: Používanie tmelov na hydroizoláciu dreva

Nemusíte nutne miešať tmely s inými prírodnými alebo syntetickými chemikáliami. Drevo však musíte pred aplikáciou utrieť dosucha a prebrúsiť. Potom môžete nanášať tmel pomocou striekania alebo štetca. Po dokončení striekania alebo aplikácie štetcom nechajte poriadne zaschnúť. Následne naneste ešte dvakrát, aby bolo vaše drevo dostatočne chránené proti vode.

ako ochrániť drevo v kúpeľni

Zdroj: Shutterstock®

Nebojte sa umiestniť do vašej kúpeľne drevený nábytok

Kúpeľňa by nemala byť len praktická, ale určite aj štýlová a vkusná. To docielite aj výberom vhodného nábytku. V poslednom období ľudia čoraz viac siahajú po drevenom nábytku do kúpeľne aj napriek tomu, že stále sa objaví presvedčenie, že vlhké prostredie môže takýto nábytok poškodiť. E-shop Nabytok-mirjan24.sk ponúka zostavy kúpeľňového nábytku, z ktorých si vyberie každý, nech je jeho kúpeľňa menších či väčších rozmerov. Tieto zostavy prinášajú dostatok úložných priestorov, vynikajú kvalitou materiálov a prevedením. Neváhajte a zariaďte si vašu kúpeľňu novým nábytkom ešte dnes. Je dôležité dbať nielen na estetický vzhľad kúpeľne, ale predovšetkým na vysokú odolnosť a tiež praktické využitie jednotlivých kusov dreveného nábytku. Cenovo dostupné kúpeľňové skrinky z Nabytok-mirjan24.sk sú vyrobené z tých najkvalitnejších a najodolnejších materiálov a zapadnú do každej kúpeľne. Kúpeľňa by nebola úplná bez vkusného a veľkého zrkadla. Súhlasíte? Drevené zrkadlá do kúpeľne z ponuky Nabytok-mirjan24.sk si vás získajú nielen štýlovým dizajnom, ale aj výhodnými cenami. Nezabudnite na váš nábytok aplikovať niektorú z metód, o ktorých sme písali vyššie a vy sa vďaka tomu budete môcť dlho tešiť z krásneho dreveného nábytku v kúpeľni.

Drevo a vlhkosť sa asi nikdy nezosúladia stopercentne, no voda by nemala byť dôvodom, prečo nemôžete mať drevený nábytok vo vašej kúpeľni, keď o tom už roky snívate. Nebojte sa dodať vašej kúpeľni štýl a šmrnc vďaka vkusnému drevenému nábytku. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 28.10.20 10:45

KK
karma
105.00

určite sa treba o takýto nábytok odbornejšie starať

  • 0
Odpovedať

Anna Tlachova 28.10.20 15:56

AT
karma
118.00

Super tip

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 29.10.20 06:29

ĽŠ
karma
100.00

Výborné tipy!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní