Zariaďovanie interiéru: Zamerajte sa na detaily vo svojej domácnosti

Zariaďovanie interiéru: Zamerajte sa na detaily vo svojej domácnosti

Zariaďovanie interiéru domácnosti sa spravidla vždy zameriava na nábytok, sedačku, koberce či domáce spotrebiče. Tieto veľké položky sú na zozname na prvých miestach a majú veľkú prioritu. Samozrejme, veď sú nevyhnutné a najviac využívané. Avšak, hneď po ich vybavení by ste sa mali zamerať na menšie detaily, ktoré vo vašej domácnosti nemôžu chýbať a mali by byť vyriešené čím skôr.

Kúpeľňa a jej vybavenie

Kúpeľňa je miestnosťou v domácnosti, ktorá by si zaslúžila určite viac pozornosti, ako sa jej dostáva. Predsa v nej trávite dosť času ráno pri prípravách a večer pri hygiene. Pri týchto činnostiach bezpochyby používate množstvo kozmetických prípravkov, ktoré potrebujú miesto a na to sú ideálne napríklad samodržiace kúpeľňové poličky, kde budete mať priestor na všetky produkty.

Okrem samodržiacich poličiek, ktoré nemusíte do obkladačiek či steny navŕtavať, si môžete do sprchového kúta alebo k vani dať aj teleskopickú rohovú policu. Tá je rozťahovacia a môžete si jej rozmery do výšky prispôsobiť približne od 56 až do 275 centimetrov v záležitosti od konkrétneho modelu, ktorý vyberiete. Inštalácia je veľmi jednoduchá a tiež nie je potrebné vŕtanie. Na tyči budete mať dostatok miesta na kozmetiku, žiletky či hubky na umývanie. Každý člen rodiny tak môže mať svoju vlastnú samostatnú poličku.

Odporúčame: Nadmerná vlhkosť v byte či dome: Kedy zasiahnuť a problém riešiť?

moderná kúpeľňa

Zdroj: Shutterstock®

Organizovaná chodba

Vstupná predsieň je miesto, ktoré robí prvý dojem celej domácnosti. Snažte sa mať ju teda organizovanú, čo sa dá napríklad menším vešiakom, kde budete mať priestor na zavesenie bundy či mikiny, ktorú aktuálne nosíte. Využijete určite aj poličku na menšie veci, ako sú kľúče od bytu či auta, voňavku, peňaženku alebo dáždnik. Ak je vás doma viac a neustále potrebujete množstvo priestoru, zíde sa vám menšia komoda so šuplíkmi. Tú si vyberiete podľa toho, či potrebujete skôr hlbšie, alebo plytšie šuplíky. Vrchnú policu zaručene využijete tiež. Vyhnite sa ale nadmernému odkladaniu vecí, ktoré nevyužívate na dennej báze, aby ste si zbytočne nerobili neporiadok, čo je všetkým na očiach.

V žiadnej chodbe sa nestratí ani botník. Každý člen rodiny určite používa hneď niekoľko párov topánok a má ich vyložené v celej predsieni. Takto si ich aspoň zorganizujete a necháte si každý vybratý jeden pár, ostatné budú mať miesto v skrinke.

Zaujme ťa: Ako variť zemiaky, aby boli hotové raz-dva? Dať ich do studenej alebo teplej vody?

predsieň inšpirácie

Zdroj: Shutterstock®

Výhradne pre dámy!

Koľko žien je vo vašej domácnosti? Ak minimálne jedna, tak určite všetci viete, koľko času trávi v kúpeľni pred zrkadlom, keď sa chystá do práce alebo celkovo mimo domu. Tam je potrebné urobiť si vlasy, make-up a neustále sa kontrolovať v zrkadle. Čo tak presunúť celú túto aktivitu do spálne či obývačky a uvoľniť priestor kúpeľne aj ostatným obyvateľom bytu? Zadovážte si jednoduchý dámsky toaletný stolík, ktorý bude určený len pre ženu a jej skrášľovacie procedúry.

Niektoré modely týchto stolíkov majú už zabudované zrkadlo, pri iných si ich budete musieť dokúpiť. Výhodou toaletných stolíkov je to, že si na ne dáte svoje kozmetické produkty a budete ich mať na jednom mieste. Už sa vám nestane, že zrazu neviete, kde je ceruzka na oči alebo sa vám stratil obľúbený lak na nechty. Stolík je dobré umiestniť čo najbližšie k dennému svetlu, aby ste sa dobre videli pri nanášaní make-upu. Maličkosť, ktorú každá žena ocení.

Detaily v domácnostiach majú svoje opodstatnenie a nemali by ste na ne zabúdať, keď máte vyriešené všetky väčšie a dôležitejšie veci vo vašom bývaní. Týmito maličkosťami si uľahčíte dennodenné fungovanie a zároveň aj interiér oživíte. Skvelé je, že nepotrebujete do týchto vecí investovať mnoho peňazí, no získate nimi okrem estetického aj praktické využitie. S príchodom nového roka je na čase si spraviť radosť aj v domácnosti, tak sa do toho pustite!

Pozri aj: Presolená polievka? 7 šikovných tipov, ako ju zachrániť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 17.12.21 14:42

KK
karma
105.00

super inšpirácie

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 17.12.21 19:42

MM
karma
100.00

aj ja sa chystám v novom roku niečo doma vylepšiť, inšpirácie prišli vhod

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 18.12.21 11:32

DB
karma
117.00

Dobré rady a tipy..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 18.12.21 14:10

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní