Moderná predsieň – čo by mala obsahovať? Inšpirácia z botníkov!

Moderná predsieň – čo by mala obsahovať? Inšpirácia z botníkov!

Predsieň by mali charakterizovať dve vlastnosti: praktickosť a útulnosť. Je to prvá miestnosť, ktorá vytvára dojem po vstupe do vášho domu, a zároveň dôležité miesto na ukladanie vašich vecí. Z tohto článku sa dozviete, aké sú najlepšie moderné skrinky na topánky do predsiene a ako si z nich vybrať.

Moderná predsieň – čo by mala obsahovať?

Nechávať topánky v predsieni je dobrý zvyk, pretože na ich podrážkach sa hromadia baktérie a nečistoty. Problémom je, že niekedy ich nie je kam uložiť, takže bývajú pohodené v rohu miestnosti alebo zoradené pozdĺž jej sokla. To isté platí v situáciách, keď na chodbe nie je k dispozícii priestor na odloženie bundy, kabelky alebo kľúčov.

Výsledkom je, že obťažkaní prídete do najbližšej miestnosti, kde si všetko odložíte na stôl alebo pohovku, čo smelo môžeme považovať za chybu. Existuje mnoho dobrých riešení, ako urobiť predsieň praktickou a patria medzi ne:

  • miesto na zavesenie kabátov či búnd,
  • zrkadlo,
  • predsieňová skrinka alebo komoda,
  • osvetlenie,
  • skrinka na topánky,
  • priestor na sedenie.

Pozri aj: Šupky z jabĺk, banánov, cibule a ďalších potravín – TOP tipy, ako ich zužitkovať

nábytok do predsiene

Zdroj: agatanabytok.sk

Nábytok do modernej predsiene – priestranná skrinka na topánky

Moderná predsieň nemusí byť nudnejšia, ako zvyšok interiéru vášho domova. Aj keď je priestor malý, môžete mu dodať charakter. Je však dôležité myslieť na fakt, že táto miestnosť by mala byť predovšetkým praktická, preto je potrebné venovať pozornosť výberu správneho nábytku.

Ak máte priestrannú skriňu alebo šatník, môžete sa rozhodnúť pre malú skrinku alebo poličku na topánky, do ktorej si uložíte len tie topánky, ktoré používate najčastejšie. Ušetríte tak cenný priestor v predsieni bez toho, aby ste preplnili podlahu. Na druhej strane, ak má byť predsieň miestom na odkladanie topánok, je lepšie zvoliť niečo priestrannejšie, napríklad vysokú skrinku a doplniť ju menšou policovou výklopnou skrinkou.

Toto riešenie je veľmi užitočné a zároveň minimalistické. Skrinky na topánky nielen v tomto, ale aj iných štýloch a rôznych prevedeniach nájdete v e-shope agatanabytok.sk: https://www.agatanabytok.sk/nabytok/do-predsiene/botniky.

Moderné a funkčné – doplnky do predsiene

Po zameraní sa na praktické otázky usporiadania predsiene by sme sa mali venovať aj jej estetickej stránke. V tomto kroku dodávame tejto miestnosti osobitosť a charakter. Tu sú naše tipy na jej zatraktívnenie:

  • rohožka pred dverami – ideálna napríklad na čistenie topánok od piesku. Vyberte si tie z kokosového vlákna s protišmykovým podkladom, ktoré sú zároveň odolné voči vlhkosti a ľahko sa čistia;
  • koberec – slúži hlavne na dekoratívne účely, čo ho odlišuje od rohoží. Koberce do predsiene majú za úlohu pútať pozornosť prostredníctvom zaujímavej alebo neprehliadnuteľnej potlače. Koberce do predsiene vyberajte vždy podľa tvaru a veľkosti miestnosti a účelu, ktorý chcete dosiahnuť. Chcete vymedziť konkrétny priestor alebo vám ide len o dekoráciu? Niekedy je prítomnosť koberca v predsieni dokonca nevyhnutná;
  • zelený akcent – príroda je vítaná v každej miestnosti, čo taktiež platí pre predsieň. Vyhnite sa však hromadeniu rastlín – lepšie je zvoliť jednu veľkú rastlinu v kvetináči na zemi alebo rezané kvety vo váze na poličke alebo skrinke;
  • obrázky a fotografie sú klasickým a osvedčeným trikom na skrášlenie stien v predsieni. Nástenné galérie sú v moderných interiéroch v móde, ale aranžovanie rámov je náročné umenie. Dôkladne si premyslite ich rozmiestnenie predtým, ako sa rozhodnete rámy upevni. Môžete začať experimentovať s rozmiestnením vzorov pomocou maliarskej pásky alebo rozloženie rámov vizualizovať v grafickom programe.

Neprehliadni: Ako správne čistiť drevené varechy? Tento trik si určite ešte neskúsila!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Sivová 06.04.23 07:32

MS
karma
100.00

Zrejme najväčšou nevýhodou predsiení je, že je v nich obmedzený priestor.

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Neuschlová 07.04.23 12:33

AN
karma
109.00

Tá prvá s tmavšími farbami sa mi veľmi páči

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 07.04.23 19:34

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 09.04.23 20:45

MR
karma
114.00

teraz je toho na výber veru, krásne kombinácie len si vybrať

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní