Ako urobiť dojem na prvom rande? Čo si muži najviac všímajú?

Ako urobiť dojem na prvom rande? Čo si muži najviac všímajú?
  • 11.04.2023
  • Michaela Kožáková

Ako zaujať chlapa na prvom rande? Čo si obliecť? Budem sa mu páčiť?" Otázok ohľadom rande máme, my ženy, plnú hlavu. Pravdepodobne nám na prvom stretnutí mimoriadne záleží a chceme zanechať dobrý dojem, ktorý dotyčného „donúti" nám zavolať a pozvať nás na ďalšie rande.

Rád pre ženy týkajúcich sa prvého rande je neúrekom. Určite vás mnohými zasypali i vaše verné kamarátky. Avšak, nie vždy platia na každého muža.

Premýšľali ste niekedy o tom, čo zaujme chlapa na prvom rande? Sú to len oči, prsia, vaša krátka sukňa, zvodný pohľad alebo je to auto, na ktorom ste prišli na rande?

Každého zástupcu mužského pohlavia zaujme niečo iné. Avšak existuje zopár vecí, ktoré si všímajú všetci chlapi. Čím dokážete na muža zapôsobiť a na čo si dať na prvom rande pozor?

Neprehliadni: Syndróm dokonalej ženy: 5 znakov a tipy ako ho dostať pod kontrolu

1. Váš úsmev a dentálna hygiena

Každého muža ihneď zaujme prirodzený a úprimný úsmev. Ide o dôkaz toho, že si spoločné rande užívate, cítite sa príjemne a uvoľnene, ale aj to, že ste priateľské a prístupné. 

Okrem pekného úsmevu je dôležitý aj váš chrup. Muž nemusí byť povolaním zubár, aby si všimol, či sú vaše zuby čisté. Kľúčový je i dych. Asi každý z nás považuje za samozrejmosť vyčistiť si zuby predtým, ako sa vyberieme na rande. A ešte k tomu na prvé, kde chceme zanechať dobrý dojem. 

2. Sebadôvera a inteligencia

Mužom sa páčia ženy, ktoré sú inteligentné, zdravo sebavedomé a poznajú svoju hodnotu. Muži nemajú radi ženy, ktoré sa podceňujú a porovnávajú s inými. Nikto z nás nie je dokonalí, ale upozorňovať na svoje nedostatky alebo neustále sa obzerať a kontrolovať, či sa náhodou v miestnosti nenachádza pekná žena, ktorá by ho mohla zaujať, nie je vôbec na prvom rande vhodné.

Okrem toho muži zbožňujú vtipné a múdre ženy, s ktorými môžu viesť príjemnú konverzáciu. Dobrá konverzácia je základom výborného prvého rande, ktoré podnieti túžbu stretnúť sa znova. Muži venujú pozornosť vašej schopnosti viesť konverzáciu, vašej ochote diskutovať o rôznych témach a typom otázok, ktoré kladiete. To im pomáha pochopiť vaše záujmy a to, čo hľadáte u potenciálneho partnera.

3. Štýl obliekania

Aj keď vzhľad nie je všetko, vhodné oblečenie podľa miesta vášho rande svedčí o tom, že ste o vašom stretnutí premýšľali. Starostlivo vybraným oblečením dáte najavo, že vám na rande záleží. 

Samozrejme, každá z nás má svoj štýl. Možno neradi nosíte podpätky alebo sa cítite pohodlnejšie v nohaviciach ako v šatách. Prispôsobte svoj štýl miestu vášho prvého rande a zapôsobte naňho. 

So značkovou kabelkou a slnečnými okuliarmi budete na prvom rande vyzerať naozaj výborne. Muž by to však mohol pochopiť tak, že by ste pravdepodobne boli priateľkou s vysokými nárokmi.

4. Reč tela

Muži neúnavne zachytávajú znaky a prejavy, ako je očný kontakt, otvorený postoj a pozorné počúvanie, ktoré dokazujú, že sa cítite pohodlne a prejavujete o neho záujem. Vyhnite sa chybám v reči tela a zamerajte sa na prejavovanie pozitívnych znakov príťažlivosti. Uvoľnené držanie tela, prirodzený úsmev a priateľská tvár sú vhodnou rečou tela a základom dobrého prvého rande. 

Najzrejmejšou formou reči tela, ktorá prezrádza záujem, je dotyk. Natiahnutím ruky cez stôl a krátkym dotykom ruky môžete dať najavo, že vás dotyčný priťahuje.

5. Dochvíľnosť a správanie

Ak prídete načas, prejavíte dotyčnej osobe úctu a naznačíte jej, že si vážite váš spoločný čas. Dobré spôsoby a správanie, ako napríklad povedať „prosím“ a „ďakujem“, vytvárajú pozitívny dojem a prejavujú úctu k mužovi a aj ľuďom okolo vás.

Pozri aj: Jazyk lásky podľa zmenenia zverokruhu: Gestá, darčeky či objatia? Čo oceníš najviac?

Prvé rande a pusa

Každá z nás má hlavu plnú otázok týkajúcich sa prvého rande. Jednou z nich je, či je vhodné svoj nový objav pobozkať hneď na prvom stretnutí. 

Pokiaľ ide o bozkávanie na prvom rande, je dôležité uvedomiť si, že je to výlučne vaše rozhodnutie. Keďže žiadne dve prvé rande nie sú rovnaké, je len na vás, či sa s touto osobou chcete pobozkať alebo nie.

Mnohé ženy pobozkajú muža na prvom rade účelovo – chcú zistiť, či to medzi nimi iskrí a či je tam nejaká chémia. Každopádne, ak cítite, že chcete muža pobozkať, tak to jednoducho urobte.

Komplimenty na prvom rande

S komplimentmi pre mužov na prvom rande je dobré radšej šetriť. Dajte mu krátky, úprimný kompliment o jeho vzhľade v prvých minútach rande. Povedzte mu, ako mu to pristane, pochváľte niečo konkrétne na jeho oblečení. Mnoho mužov je totiž nešikovných, pokiaľ ide o módu, takže pochváľte niečo, čo má na sebe.

Ak chcete pochváliť jeho zmysel pre humor, namiesto toho, aby ste povedali: „Si vtipný“, môžete povedať: „Páči sa mi, že tvoj zmysel pre humor je taký svojrázny.“ Tento typ komplimentu je osobnejší a dáte mu najavo, že ho naozaj počúvate a venujete mu pozornosť.

Kam ísť na prvé rande?

Pravdepodobne predtým, ako ste sa vybrali na prvé rande, niečo ste sa o danej osobe dozvedeli – viete, čo ho zaujíma, aké má záľuby. Na základe toho môžete vybrať i miesto vášho prvého stretnutia. Samozrejme, výber môžete nechať na mužovi, ktorý na vás určite bude chcieť zapôsobiť. 

Kaviareň, reštaurácia alebo zaujímavý podnik sú voľbou na istotu. Ak sa vám to zdá príliš obyčajné a fádne, môžete sa vybrať na piknik do prírody, do galérie alebo ho vezmite do útulku a doprajte si peknú prechádzku i so psíkmi (v prípade, že nemáte alergiu). Možností je naozaj veľa. Dôležité je, aby ste sa cítili príjemne. Dobré prvé rande by vám malo umožniť spoznať sa bez toho, aby ste viedli nútené konverzácie alebo premýšľali, ako sa čo najskôr vytratiť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní