Novoročné predsavzatie alebo 7 spôsobov, ako spraviť rok 2023 tým najlepším rokom

Novoročné predsavzatie alebo 7 spôsobov, ako spraviť rok 2023 tým najlepším rokom

Už je to tak! Každý rok si dávame nejaké tie predsavzatia, ktoré málokedy aj naplníme. Preto sa hovorí, že by sme si mali dávať splniteľné predsavzatia, ktoré sa nám podarí dodržať. Iste, môžeme si sľúbiť, že budeme jesť viac zeleniny a ovocia, že denne budeme cvičiť na rôznych strojoch alebo, že budeme aspoň trikrát do týždňa cvičiť. Ale čo by ste povedali skôr na nejaké ciele osobného rastu?

Pomocou týchto jednoduchých životných tipov sa budete cítiť oveľa lepšie. A verte nám, dajú sa veľmi ľahko naplniť a dodržať.

Pozri aj: Toto sú najzdravšie novoročné predsavzatia: O cvičenie teraz nejde!

1. Stanovte si zámery a nie predsavzatia!

Prečo začínať nový rok prísnymi predsavzatiami, ktoré sa nám nemusí podariť dodržať, kvôli čomu budeme mať pocit viny? Namiesto nich si stanovte zámery. Tie by mali zahŕňať oveľa realistickejší prístup k stanoveniu vlastných cieľov. Vypracujte si teda denné, týždenné alebo mesačné zámery (čo by ste chceli dosiahnuť) a skúste ich postupne napĺňať.

2. Objavte nové hobby

Hektický pracovný rozvrh a rušný spoločenský kalendár môžu spôsobiť, že je ťažké vybočiť z akéhosi štandardu. Vyhraďte si preto čas na vyskúšanie nových koníčkov a nájdenie nových záujmov. Chcete cestovať a objavovať nové krajiny či kultúry? Vyhraďte si čas na cestovanie – nemusia to byť celé týždne, stačia aj víkendy. Túžite vyskúšať pilates? Nájdite si kurz vo vašom meste a začnite sa hýbať. Venujte sa svojim záujmom a aj malé úsilie budete pociťovať ako úspech.

3. Čeľte svojmu strachu

Dostali ste niekedy radu, že „každý deň by ste mali urobiť jednu vec, ktorá vás desí“? Popravde, je to veľmi silná myšlienka a nie je úplne reálna pre každého. No skúste čeliť aspoň niečomu. Máte strach zo skoku padákom? Naberte odvahu a kúpte si tandemový zoskok. Máte arachnofóbiu, a teda strach z pavúkov? Mnohí by vám radili, aby ste si nejakého pavúka zaobstarali, aby ste fóbiu porazili. Zamerajte sa na svoje strachy a snažte sa im čeliť.

4. Zorientujte sa vo svojom priestore

Upratovanie fyzického priestoru dokáže zázraky pre vašu hlavu. Ak vás desí predstava upratovania, skúste ísť na to postupne. Nastavte si časovač na 20 minút a venujte sa upratovaniu jednej skrine, miestnosti a pod. Urobte tak niekoľkokrát v priebehu niekoľkých dní a vytvorte si uprataný priestor, z ktorého by mala radosť aj Marie Kondo.

Neprehliadni: Ako formulovať novoročné predsavzatia? Urobte to správne a budú mať zmysel!

5. Praktizujte vďačnosť

Je dokázané, že pravidelné vyjadrovanie vďačnosti mení pohľad človeka na vec k lepšiemu. Zhodnoťte, čo sa vám v živote darí – vyjadrite to nahlas alebo si to zapíšte. Ak si chcete vyjadrenie vďačnosti ešte viac uľahčiť, zapisujte si svoje každodenné myšlienky do denníka.

6. Odložte telefón

Nie je nič lepšie, ako sa porozprávať s niekým „face to face“. Skúste sa namiesto posielania textových správ, komunikácie na sociálnych sieťach, sledovaní fotografií na Instagrame či videí na TikTok-u, stretávať s ľuďmi osobne. Bohužiaľ, smartfóny sú už trvalou súčasťou nášho každodenného života. No v snahe byť viac prítomní, trávte menej času na telefóne a viac v realite.

7. Doprajte si

Každodenný život môže byť veľmi hektický, preto je dôležitá cielená starostlivosť o seba. Nájdite si preto čas pre seba a skúste sa odmeňovať. Doprajte si napríklad manikúru či pedikúru. Zájdite si na nákupy alebo začnite praktizovať rannú meditáciu. Robte tie veci, ktoré vám prinášajú radosť a robia vás šťastnými.  

Zaujme ťa aj: Návod, ako dodržať novoročné predsavzatia: Ale tento raz NAOZAJ!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní