Tipy na rýchle raňajky, ktoré ti dodajú energiu, ale nie kilá navyše

Tipy na rýchle raňajky, ktoré ti dodajú energiu, ale nie kilá navyše

Raňajkovať sa musí, hovorili babičky, mamičky a tvrdia to aj odborníci na výživu. Čo by sa malo raňajkovať, to už také jasné nie je. Ak sa chcete poriadne posilniť, ale nie práve v páse, na raňajky z detských rokov, teda chleba s džemom alebo biely rožok s maslom a syrom, zabudnite. A na čo si naopak spomeňte? Na staré dobré kaše, cereálie a ďalšie raňajkové tipy, ktoré vám určite zachutia a líniu nijako neohrozia.

Odporúčame: Čo spôsobuje sedenie s nohou cez nohu? Pozor, koleduješ si o problémy!

smoothie bowl a raňajková kaša

Zdroj: Mixit

1. Kaše

Raňajkovať kašu je pre naše telo príjemné z niekoľkých dôvodov. Kaše sú teplé, takže organizmus nevysiľujú a neochladzujú. Vyrábajú sa väčšinou z potravín, ktoré majú nízky glykemický index, takže vás udržia dlho sýtych. A sú praktické na prípravu v rannom zhone - proste sa zalejú horúcou vodou a rozmiešajú, čo nezaberie veľa (ráno obzvlášť cenného) času. Sú skvelé aj vďaka svojej variabilite. Existuje veľa druhov - pohánková vás krásne zahreje, podľa čínskej medicíny je totiž pohánka základná prehrievacia potravina. Ovsená zaženie hlad na dlhú dobu a ryžová má vysoký obsah vlákniny. A možností, ako ich zdravo dochutiť je tiež nespočetne veľa. Oriešky, semienka, sušené brusnice alebo čerstvé ovocie, zaliať sirupom z agáve alebo medom - je to len na vás.Vyskúšajte napríklad kašu s príznačným názvom Proteínovka Malinová od Mixit. Neobsahuje žiadny pridaný cukor, sladená je stéviou a malinami a navyše je bez lepku a vhodná aj pre vegánov.

2. Smoothie alebo smoothie bowl

Nádherná miska plná ovocia, ktoré leží na hustom a sýtom ovocnom smoothie je hit Instagramu aj zástancov zdravého životného štýlu. Zjednodušene si do smoothie bowl môžete rozmixovať akékoľvek ovocie, pokojne aj mrazené, jogurt, oriešky, vločky, semienka, skrátka čo máte radi. A potom len ozdobiť. Oproti klasickému smoothie sú smoothie bowls sýtejšie vďaka tomu, že do nich práve rozmixujete pevné ingrediencie.

Nemáte doma dosť ingrediencií na smoothie bowl? Poistite sa Smoothie Bowl kašou od Mixit, ktorá obsahuje 50 % ovocia a veľa vlákniny a stačí len zaliať vodou alebo mliekom.

Mixit drink a müsli

Zdroj: Mixit

3. Drinky pre chronických nestíhačov

Raňajky zďaleka nemusia byť len v tuhom skupenstve, zrána skvelo zasýtia aj proteínové alebo jogurtové drinky. Podľa prieskumu Mixit o raňajkových návykoch trvajú raňajky menej ako 5 minút 8 % stravníkom. Ak ste jedni z nich, proteínový drink je pre vás tá správna voľba.

Vyskúšajte napríklad životabudič Drink Mixit - Káva, určený pre všetkých milovníkov kávy, ktorí chcú spojiť výdatnú desiatu plnú bielkovín, vlákniny a komplexných sacharidov so svojim obľúbeným kofeínovým nápojom. Odporúčam pre energický ranný štart!

4. Müsli klasika

Cereálie sú obľúbenou rannou pochúťkou, ktorú môžete kombinovať s jogurtom, mliekom alebo napríklad rastlinným mliekom. Ovsené vločky a bielkoviny z jogurtu či mlieka vás krásne zasýtia a pritom dodajú energiu. Jediné, na čo musíte dať pozor, je porcia pridaného cukru. Na Mixit.sk si môžete ľahko vyfiltrovať hotové zmesi bez cukru alebo namiešať vlastné. Ak plánujete do leta schudnúť, je pre vás ako stvorený mix Do plaviek!

müsli tyčinky

Zdroj: Mixit

5. Müsli tyčinky - raňajky do kabelky

Niekedy jednoducho nie je čas alebo priestor ani na to zaliať si kašu alebo drink. Ak raňajkujete po ceste a dávate prednosť sladkým raňajkám, potom sú dobrou alternatívou müsli tyčinky. Ale to len také, ktoré nie sú plné pridaného cukru a pritom zasýtia. Ideálne sú napríklad proteínové, ale nájdete ich aj v kategórii klasických. Len siahnite skôr po lisovaných než po pečených, Tie si totiž uchovávajú viac zdraviu prospešných látok.

Na Mixit.sk nájdete kategóriu Mixitiek, v ktorých nájdete aj varianty úplne bez pridaného cukru, bez lepku, ovocné.. Chutia parádne a pritom fakt zasýtia.

Napríklad Mixitky BEZ LEPKU - Arašidy + Proteín neobsahujú žiadny pridaný cukor, zato je v nich proteín navyše. A vhodné sú aj pre vegánov.

Tak čo, presvedčili sme vás, že raňajky môžu byť rýchle, výživné a pritom lahodné?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní