Továrne Dior a Givenchy presedlali z parfumov na výrobu dezinfekčných gélov!

Továrne Dior a Givenchy presedlali z parfumov na výrobu dezinfekčných gélov!

Je neuveriteľné, ako promptne reagujú aj kozmetické spoločnosti a začínajú pomáhať ľuďom a predovšetkým nemocniciam ako sa len dá. Rovnako ako u nás, tak aj vo Francúzsku z dôvodu šírenia koronavírusu pocítili nedostatok dezinfekčných prostriedkov. Regály v obchodoch s dezinfekčnými prostriedkami sú prázdne, a tak mnoho ľudí hľadá možnosť, ako si vyrobiť domáci dezinfekčný prostriedok.  

Riaditeľ koncernu LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) tiež zareagoval na danú situáciu vo Francúzsku a rozhodol sa premeniť svoje „beauty“ továrne na výrobne dezinfekčných prostriedkov. Konkrétne továrne na výrobu parfumov a kozmetiky – Dior, Guerlain a Givenchy sa preorientovali na výrobu dezinfekčných gélov, ktoré akútne potrebuje nielen Francúzsko, ale celý svet, ktorý pocítil následky šírenia vírusu COVID-19.

Pozri aj: Ako rozlíšiť koronavírus od chrípky a zbytočne nepanikáriť?

dezinfekčný gél

Zdroj: Shutterstock®

Dezinfekčné gély pre nemocnice a ZADARMO!

Svojim gestom chce aspoň čiastočne prispieť k zlepšeniu situácie v krajine. Nakoľko ako prvý do styku s nakazenými prichádzajú lekári a nemocnice, dezinfekčné gély budú distribuované priamo do nemocníc.

Predseda a výkonný riaditeľ LVMH – Bernadr Arnault v nedeľu oznámil, že dezinfekčné gély budú distribuované do nemocníc ZADARMO. „Prostredníctvom tejto iniciatívy má spoločnosť LVMH v úmysle pomôcť riešiť riziko nedostatku produktov vo Francúzsku a umožniť väčšiemu počtu ľudí  v pokračovaní v správnych krokoch na ochranu pred šíriacim sa koronavírusom,“  uviedla spoločnosť na Twitteri.

Tlieskame tomuto gestu a dúfame, že už čoskoro sa budeme môcť vrátiť k bežným životom, záľubám a činnostiam, ktorým sme sa kvôli koronavírusu museli na chvíľku vzdať.

Neprehliadni: Ako sa prejavuje skleróza, ktorou trpí speváčka Tina či herečka Selma Blair?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Chromíková 18.03.20 18:42

MC
karma
109.00

Pozitívny príklad ,hodný nasledovania.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní