VIDEO: Rozhovor s dulami – neplodnosť z pohľadu kraniosakrálnej biodynamiky

VIDEO: Rozhovor s dulami – neplodnosť z pohľadu kraniosakrálnej biodynamiky

Podľa WHO, teda Svetovej zdravotníckej organizácie, hovoríme o neplodnosti páru v prípade, ak pár nedospel k počatiu prirodzenou cestou do jedného roka pri pravidelnom nechránenom pohlavnom styku. Dnes ide o stále častejší problém, napríklad na Slovensku má isté problémy s plodnosťou a otehotnením asi 20 % párov. Možností, ako riešiť problémy s neplodnosťou, je mnoho – tie, ktoré sa opierajú o medicínu, ako aj tie, ktoré sa prikláňajú k rôznym alternatívnym metódam a postupom.

Neplodnosť pritom nie vždy súvisí len so zdravotným stavom ženy alebo muža, ale vplyv môžu mať aj rôznorodé vonkajšie faktory, týkajúce sa hlavne nášho životného štýlu. Neraz aj chronický stres a uponáhľaný život významne prispejú k tomu, že sa pár dlhšie snaží o splodenie potomka. 

V redakcii sme privítali kranio duly Luciu Vančo a Simonu Hojdysz, ktoré majú dlhoročnú prax v sprevádzaní žien k pôrodom. A rovnako sa pri svojej práci stretávajú aj so ženami, respektíve pármi, ktorých sa otázky plodnosti a neplodnosti priamo dotýkajú. Čo nám dámy aj na základe svojich skúseností prezradia o možných problémoch s otehotnením?

Pozrite si rozhovor o neplodnosti s dulami Luciou a Simonou:

 

Pozrite si aj predchádzajúci rozhovor s dulou Simonou a Luciou TU: 

Rozhovor s dulami: Predstavenie nového projektu pre budúce matky a matky s deťmi s poruchami

 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní