TEST: Čistiace a ošetrujúce prípravky Matis Réponse Fondamentale

TEST: Čistiace a ošetrujúce prípravky Matis Réponse Fondamentale

O mojej pleti môžem bez pochýb povedať, že je to poriadna citlivka. Práve preto si dávam pozor na výber vhodných kozmetických produktov. Opatrná som aj pri testovaní nových produktov. Hoci by som rada skúšala novinku za novinkou, viem, že pre moju pleť je skrátka lepšie vyberať s rozumom a dať jej pri testovaní novej kozmetiky čas, samozrejme, ak produkty po pár použitiach moja pleť hneď nezamietne.

Aktuálne mám za sebou takmer trojmesačné testovanie produktov Matis Réponse Fondamentale, pre ktoré som sa rozhodla aj preto, lebo sú odporúčané aj pre citlivý typ pleti. Značka Matis má parížsky pôvod a jej produkty nájdeme aj v salónoch. Značka si dáva záležať na vysoko koncentrovaných zloženiach svojich prípravkov, v ktorých nájdeme overené aktívne látky, ako aj rôzne prírodné zložky.

Otestovala som si na svojej pleti až šesť produktov z línie Réponse Fondamentale od Matis – pleťovú spŕšku, pleťový a čistiaci krém, čistiace mlieko a vodu a masku na tvár. Viaceré z nich sú horúcou novinkou. Zaujali ma svojimi textúrami i príjemnou vôňou a prekvapili najmä účinkami. Našla som si medzi nimi aj niekoľko favoritov. Viac v recenzii!

Pozri aj: ​TEST: Skrášľujúce ampulky od Matis – Pleťové sérum Lift & Plump

čistiaci balzam

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Matis Réponse Fondamentale čistiaci krém

Tento olejový balzam plní funkciu odličovacieho prípravku. Pleť zbavuje make-upu aj v okolí očných kontúr a zároveň ju ošetruje. V jeho zložení nájdeme kaméliový aj makadamový olej, ktoré pleť zvláčňujú. Tieto oleje majú rovnako skvelé regeneračné a hydratačné vlastnosti. Čistiaci krém Matis je vhodný pre všetky typy pleti vrátane veľmi citlivej pleti.

Ako produkt hodnotím: Rovno môžem prezradiť, že tento typ kozmetického prípravku vo všeobecnosti neobľubujem, alebo skôr nevyhľadávam, pretože som viac fanúšičkou klasického odličovania pomocou odličovača a vatového alebo textilného tampóniku a hlavne, čo sa očného make-upu týka, tak preferujem dvojfázový odličovač na oči. Ale rozhodne nie som proti skúšaniu nových vecí a musím povedať, že v tom prípade sa mi to aj vyplatilo.

Tento čistiaci krém ma veľmi milo prekvapil. Používala som ho vždy večer na odlíčenie make-upu, pričom pleť aj očné okolie vždy vyčistil veľmi dobre, a to bez nejakého podráždenia alebo vysúšania pleti. Žiaden problém s ním nemala ani moja veľmi citlivá pleť.

Páči sa mi netradičná textúra výrobku. Prípravok sa vmasíruje do suchej pleti, pričom sa jeho balzamová textúra pod prstami mení na olej. Následne po kontakte s vodou je už produkt vo forme mliečnej emulzie. Z pleti sa dobre a rýchlo vymýva, čo oceňujem.

Pozri aj: ​Must have produkty na leto 2023 – tipy na pleťovú, telovú aj dekoratívnu kozmetiku

čistiace mlieko

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Matis Réponse Fondamentale čistiace mlieko

Vláčne čistiace pleťové mlieko Matis slúži na odstránenie make-upu z pleti, vrátane očného okolia. Zbavuje ju nečistôt a po použití zanecháva pleť čistú a vláčnu. K jeho hlavných aktívnych látkam patrí vyživujúci olej z hroznových zrniek, získaných z hrozna pestovaného vo Francúzsku alebo Talianku.

Ďalej v prípravku nájdeme kvetinovú vodu z damaskej ruže, ktorá je bohatá na antioxidanty. Ide o výbornú zložku aj pre citlivú pleť. Ďalšou zložkou je extrakt z fialovej orchidey s upokojujúcim účinkom.

Ako produkt hodnotím: Ani čistiace mliečka bežne nepoužívam, no som rada, že som ho vyskúšala. Má tekutejšiu konzistenciu a krásnu apríjemnú parfumáciu, v podstate ako aj ostatné produkty z tejto línie od Matisu. Ja som mliečko používala tak, že som si dve pumpičky aplikovala do dlaní a následne zapracovala do pleti na tvári, krku aj dekolte.

Skúsila som ho aj na oči a hoci nijak nedráždi, počas testovania som si na odličovanie očného make-upu obľúbila skôr predchádzajúci čistiaci krém. Na zvyšku pleti však toto mliečko fungovalo perfektne, a to najmä v kombinácii s čistiacou vodou z tohto radu.

Pozri aj: ​PHA, BHA a AHA kyseliny – aké sú medzi nimi rozdiely a pre koho sú vhodné?

čistiaca voda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Matis Réponse Fondamentale čistiaca voda

Micelárna voda od Matis je určená na odstránenie všetkých nečistôt so zvyškami make-upu, ako aj na ochrannú starostlivosť o pleť vďaka ošetrujúcim zložkám. V prípravku sa stretávajú biotechnologické zložky s rastlinnými látkami. K hlavným aktívnym zložkám patrí komplex proti znečisteniu PMO3, ktorý sa opiera o inovačnú technológiu pôsobiacu proti nečistotám.

Jeho základ tvorí biely jablčník a zemedym lekársky. K ďalším zložkám patrí voda z damaskej ruže, extrakt z brusníc a komplex Aquaregul, ktorý optimalizuje cirkuláciu a zásoby vody v pleti a rovnako posilňuje funkcie bariéry pokožky, čím preventívne pôsobí proti state hydratácie.

Ako produkt hodnotím: Ako som spomenula pri predchádzajúcom produkte, táto čistiaca pleťová voda vytvára dobrú dvojku s čistiacim mliečkom. Pri testovaní som pleť najskôr zbavila make-upu pomocou mlieka a následne dočistila pomocou pleťovej vody, ktorú som aplikovala pomocou vatového tampónu.

Na pleti voda zanecháva veľmi príjemný pocit čistoty a pleť úžasne prevonia. Ani čistiaca voda z testovaného radu od Matis moju extrémne citlivú pleť nijako nepodráždila, práve naopak som po jej použití vždy postrehla pocit upokojenia.

Odporúčame: ​VIDEO: Skúšam novinky z FAnn-ka – moje nové TOP produkty na leto?!

pleťový krém

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Matis Réponse Fondamentale pleťový krém

Skrášľujúci pleťový krém Matis Réponse Fondamentale s príjemnou textúrou je určený pre všetky typy pleti. Zabezpečuje obnovu, hydratáciu, rozjasnenie a ochranu pleti. Tento pleťový krém nie je žiadnou novinkou, ale je dlhoročnou súčasťou ponuky značky Matis, ktorá celé desaťročia udržiava jeho zloženie nezmenené.

Obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorá je skvelá na hydratáciu pleti. Obsiahnutý extrakt mimózy má antibakteriálny účinok a pleť chráni pred voľnými radikálmi. K ďalším zložkám patrí vitamín E s antioxidačným účinkom, ako aj palmitát vitamínu A, ktorý podporuje bunkovú regeneráciu, stimuluje rast a delenie buniek a zvyšuje enzymatickú činnosť.

Ako produkt hodnotím: Na tento produkt od Matis som bola veľmi zvedavá, pretože som si o ňom prečítala, že ide o ikonický a jeden z najobľúbenejších krémov od Matis, ktorý si dokonca dlhé roky zachováva svoje zloženie. Krém je veľmi jemne parfumovaný a má ľahkú textúru, ktorá zabezpečuje rýchle vstrebanie bez nepríjemného pocitu mastnoty na pleti.

Testovala som ho v letnom období a musím povedať, že na teplejšie obdobie mne plne vyhovuje. Používala som ho ráno aj večer, pričom ráno nebol žiaden problém, ak som naň následne aplikovala make-up. To je, myslím si, pri pleťových krémoch veľmi dôležité – ak sa líčite, váš pleťový krém si skrátka musí rozumieť s krycím krémom.

Sama som zvedavá, či mi krém bude vyhovovať aj v chladnejšom počasí. Keďže hydratuje naozaj výdatne, myslím si, že s tým nebude problém. Moja pleť je aktuálne hladká, má krajší a jednotnejší farebný tón a je v nej celkovo viac jasu. Stačilo ľahšie opálenie a nemám problém chodiť aj bez krycieho krému.

Odporúčame: ​VIDEOTEST: Japonská kozmetika Annayake – aktívne zložky, inovačné textúry, jednoduchosť, vrstvenie...

pleťová maska

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Matis hydratačná maska test

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Matis Réponse Fondamentale pleťová maska

Ide o dvojfázovú masku s hydratačným a vyživujúcim účinkom, ktorá pozostáva z upokojujúceho krému so zamatovou textúrou, ktorý je následne pokrytý priehľadným výživným gélom. V zložení nájdeme kyselinu hyalurónovú a olej z maslovníka. Ten podporuje regeneráciu a pleť zvláčňuje. K ďalším zložkám radíme kaméliový olej bohatý na esenciálne mastné kyseliny a zmes cukrov, ktoré upokojujú citlivú a reaktívnu pleť.

Ako produkt hodnotím: Pre mňa bola maska takéhoto druhu, teda zložená z dvoch zložiek inej textúry, úplnou novinkou. Priznám sa, ako býva u mňa zvykom, návod na použitie som preskočila, čo viedlo nasledovnému... Myslela som si, že je vlastne len vo forme priehľadného gélu, pričom po otvorení nádobky to vyzeralo, akoby samotnej masky v tégliku bolo dosť málo.

Až následne som zistila, že pod gélom sa ukrýva biela nepriehľadná zložka a keď som si konečne prečítala návod, zistila som, že pre aktiváciu prípravku sa jednotlivé fázy masky majú premiešať. A keď už som vedela, ako na to, mohla som začať testovať. Výrobca odporúča masku aplikovať raz alebo dvakrát týždenne a nechať pôsobiť 10 minút. Maska ma už po prvom použití viac než nadchla a s odstupom času môžem povedať, že za mňa ide o jednu z najlepších hydratačných masiek, aké som kedy používala.

Moja pleť má tendenciu byť nielen citlivou, ale aj poriadne vysušenou, preto nikdy nepohrdne poriadnou dávkou hydratácie. Masku som používala a stále používam raz týždenne na tvár, krk a dekolt a jej efekt je skrátka úžasný. Pleť je po aplikácii dokonale zhydratovaná, napnutá, mäkučká, nabobtnaná,rozjasnená a upokojená. Pocit na pleti po jej použití je skrátka neopísateľný, to musíte zažiť na vlastnej koži.

Odporúčame: ​Najstaršia tatérka na svete: 106-ročná Filipínčanka zažiarila aj na obálke Vogue

pleťová spŕška

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Matis Réponse Fondamentale pleťová spŕška

Táto osviežujúca pleťová spŕška s jemnou vôňou prináša pleti povzbudzujúci pocit. Obsahuje zapuzdrenú vodu z ľadovca s vysokomolekulárnou kyselinou hyalurónovou, vďaka čomu poskytuje úžasné osvieženie, hydratáciu a ochranu. K ďalším zložkám patrí extrakt zo ženšenu, ktorý povzbudzuje, revitalizuje, tonizuje a zároveň upokojuje. Zlepšuje pružnosť pleti a pomáha zmierňovať jej prípadné začervenanie.

Ako produkt hodnotím: Nakoniec si ešte niečo povieme aj o pleťovej spŕške z testovaného radu od Matis. Ja by som sa mohla pokojne zaradiť k veľkým fanúšikom tejto skupiny produktov, obľubujem ich hlavne v letnom období, kedy prinášajú dokonalé osvieženie. Testovaná pleťová spŕška rozhodne nesklamala, pleť krásne osviežuje, rozvoniava, hydratuje.

Počas tohtoročných horúčav som si ju niekedy držala dokonca v chladničke a v prípade potreby aplikovala na tvár počas dňa, a to pokojne aj na make-up. Oceňujem obsah kyseliny hyalurónovej. Ako majiteľka suchšej a citlivej pleti môžem potvrdiť, že je vhodná aj pre tento typ pleti.

Pozri aj: ​Megan Fox o svojej duševnej poruche – kráska má problém s prijatím vlastného tela

Moje celkové hodnotenie Matis Réponse Fondamentale

Na záver by som ešte rada celkovo zhrnula moju skúsenosť s prípravkami Matis. Prvá zásadná vec, ako majiteľka extrémne citlivej pleti, ktorej rozhodne nesedí každý kozmetický produkt, môžem povedať, že s testovanými prípravkami som nemala žiaden problém. Nedostavilo sa žiadne podráždene či začervenanie, a to ani po prvej aplikácii, ani po dlhodobom používaní. Ak máte citlivú alebo suchšiu pleť, za seba môžem prípravky odporučiť.

Myslím si, že dobre si s nimi bude rozumieť aj mastnejšia či zmiešaná pleť, keďže majú príjemné textúry, ktoré pleť nezaťažujú, dobre sa vstrebávajú či zmývajú. Čo sa konkrétnych produktov týka, ani jeden ma nesklamal, no niektoré som si obľúbila viac ako iné. To je úplne normálna vec, keďže každá sme v rámci starostlivosti o pleť skrátka zvyknutá na niečo iné.

Čistiaci krém, čistiaca voda a čistiace mlieko – to sú tri kategórie produktov, ktoré úplne bežne nepoužívam, keďže preferujem dvojfázový odličovač na oči, tekutý odličovač na tvár a následne čistiaci pleťový gél. Avšak, tieto prípravky od Matis ma milo prekvapili. Plnili si dobre svoju funkciu a moja pleť bola s nimi spokojná, čo je najpodstatnejšie.

Dokonca by som mohla povedať, že čistiaci krém som si z nich obľúbila najviac a rada po ňom opakovane pri odličovaní siaham. Pri kréme chápem, že výrobcovia sa držia overeného zloženia a že je tento krém medzi zákazníčkami obľúbený - ja sa k nim určite pripájam.

A čo sa posledných dvoch produktov týka – spŕšky a masky – tie si ma úplne získali. Spŕška bola pre mňa skvelou spoločníčkou do horúcich letných dní a popravde, aktuálne používam už druhé balenie a rozhodne nie posledné. Je vynikajúca.

Avšak, mojou najväčšou srdcovkou je bez pochýb práve famózna pleťová maska, pri ktorej som na začiatku bola trošku v rozpakoch ohľadom jej použitia. Moja pleť je po jej aplikácii zhydratovaná tak ako po asi žiadnej inej maske. Zaraďujem ju bez debaty medzi moje stálice v starostlivosti o pleť. Ktoré z týchto produktov najviac zaujali vás?

Všetky produkty Matis Réponse Fondamentale nájdete na www.fann.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Horáčková 19.12.23 10:08

SH
karma
123.00

výrobky Matis Réponse sú vynikajúce

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní