Nová poistná udalosť? Pri sexe v aute sa nakazila HPV vírusom, vysúdila obrovské odškodné

Nová poistná udalosť? Pri sexe v aute sa nakazila HPV vírusom, vysúdila obrovské odškodné
  • 13.06.2022
  • Zuzana Andrášová

Americká poisťovňa riešila nezvyčajný prípad. Žena, ktorá sa v aute poistenom poisťovňou Geico nakazila sexuálne prenosnou chorobou, žiadala od poisťovne odškodné.

A veru sa aj dočkala. Napriek tomu, že poisťovňa jej žiadosť odmietla, za pravdu jej dal súd.

Neprehliadni: Čaputová a Banášová pozývajú na skríning rakoviny krčka maternice. Prečo sa nechať vyšetriť?

hpv infekcia

Zdroj: Shutterstock®

Obrovské odškodné

Žena z Missouri, v súdnych dokumentoch označovaná ako M.O, vysúdila od poisťovne 5,2 milióna dolárov, čo je približne 4,94 milióna eur, informuje portál CNN.

Žena podľa súdnych dokumentov na súde vysvetlila, že sa nakazila ľudským papilomavírusom – HPV. Jej už teraz bývalý partner o svojej chorobe vedel, neupozornil ju a zároveň nepodnikol potrebné kroky, aby zabránil prenosu ochorenia.

Konanie svojho partnera označila za nedbanlivé a keďže jeho poistka auta kryje poranenie, prvotne žiadala odškodné od poisťovne. Na začiatku chcela „len“ 1 milión dolárov, ale poisťovňa Geico jej žiadosť zamietla.

Žena s iniciálkami M.O. sa následne obrátila na arbiter, ktorý rozhodol v jej prospech. Odvolací súd potvrdil, že má nárok na odškodné vo výške 5,2 milióna dolár. Arbiter svoje rozhodnutie zdôvodnil tvrdením, že v poistenom aute došlo k sexuálnej aktivite, ktorá priamo spôsobila alebo priamo prispela k nákaze ženy infekciou HPV.

Bude ťa zaujímať: Kate Middleton, Adela Vinczeová i Zuzana Čaputová majú niečo spoločné. Patríš k ním aj ty?

sex

Zdroj: Shutterstock®

Budú sa prepisovať poistné zmluvy?

Právnik z Los Angeles Miguel Custodio v súvislosti s rozsudkom pre portál Mail Online uviedol: „Zranenia cestujúcich sú zvyčajne výsledkom kolízie alebo pribuchnutia prstov do dverí. Zatiaľ čo súdny spor týkajúci sa pohlavne prenosnej choroby od poisteného vodiča môže byť prvým svojho druhu. Tento prípad ukazuje, že nie je ťažké podať žalobu za akékoľvek konanie, ku ktorému došlo v motorovom vozidle."

Upresnil tiež, že všetky poisťovne sa určite budú týmto prípadom zaoberať, pretože to môže mať dopad na mnohé situácie. Príkladom je nakazenie sa od svojho partnera v jeho dome HIV vírusom, ak partner zamlčí svoj zdravotný stav. Bude sa teda dať v USA v súvislosti s nákazou poistiť? Custodiou dodáva, že v blízkej budúcnosti Američania zažijú zmeny v poistných zmluvách.

Pozri aj: Balenciaga prišla s novinkou. Stanú sa zničené topánky novým trendom?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Iveta Moravčíková 14.06.22 14:12

IM
karma
100.00

Zaujimavé

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 15.06.22 18:44

MR
karma
114.00

ťažko tomu uveriť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní