VIDEO: Šestonedelie z pohľadu ženy – o základnej starostlivosti o telo, hojení rán aj ošetrovaní bradaviek

VIDEO: Šestonedelie z pohľadu ženy – o základnej starostlivosti o telo, hojení rán aj ošetrovaní bradaviek

Keď sa novopečená mamička vracia z pôrodnice domov, pozornosť je obvykle najviac upriamená na starostlivosť o novorodenca. Avšak, hoci je dôležité zabezpečiť drobčekovi všetky základné potreby, je zároveň nesmierne dôležité zamerať sa na starostlivosť o vlastné telo, ktoré má za sebou veľmi náročné obdobie. 

Vďaka správnej starostlivosti a ošetrovaniu sa telo ženy môže čo najskôr dostať do čo najlepšej kondície. Po pôrode sa v období šestonedelia zmenšuje maternica a vracia na pôvodné miesto, prebieha hojenie prípadných rán, ktoré počas pôrodu vznikli a rovnako prechádzajú veľkými zmenami ženské prsníky a bradavky. A všetkým týmto partiách tela je dôležité venovať pozornosť. 

V šestonedelí je nevyhnutná zvýšená hygiena a rovnako aj oddych. Ako podporiť správne zavinovanie maternice či hojenie rán na hrázdi alebo brušku po cisárkom reze? Ako ošetrovať bradavky? Aké prostriedky pri starostlivosti a ošetrovaní používať, čo robiť a čo naopak rozhodne nerobiť?

Aj o tom všetkom sa porozprávame s pôrodnou dulou a laktačnou poradkyňou Luckou Vančo, ktorá si pre vás, milé ženy, pripravila množstvo užitočných rád, ktoré vám v období šestonedelia môžu pomôcť. Želáme príjemné sledovanie!

Zistite, ako by malo vyzerať ošetrovanie tela v šestonedelí:

Pozrite si aj video o telesných zmenách po pôrode s Luckou Vančo:

Ako sa mení ženské telo po pôrode? Tieto zmeny môžu prekvapiť každú ženu

 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní