Žena vracala 80-krát denne počas tehotenstva: Ranné nevoľnosti ju skoro stáli 2 životy

Žena vracala 80-krát denne počas tehotenstva: Ranné nevoľnosti ju skoro stáli 2 životy

Tešíte sa na tehotenstvo, s nádejou ocikávate tehotenské testy aj 3-krát denne a dúfate, že aspoň na jednom sa objavia 2 čiarky. Až napokon, raz to príde a tie vytúžené 2 čiarky sa aj ukážu. Tu začína radosť, ale aj strach, pretože zrazu sa všetko zmení. Možno niekde tu začína aj príbeh mladej mamičky Breanny, ktorá sa o svojom tehotenstve dozvedela po tom, čo sa cítila zle a preto zašla k lekárovi. Všetko sa to udialo v minulom roku, kedy po pol hodine strávenej na pohotovosti jej oznámili, že čaká bábätko. Spočiatku to bol pre ňu šok, no vtedy jej ani na um neprišlo, že celých 9 mesiacov bude bojovať o svoj život, ale aj o život svojho dieťaťa.

V tom čase bola v treťom týždni a keďže sa necítila veľmi dobre, všetci ju ubezpečovali, že to sú tehotenské nevoľnosti a že časom sa to zlepší. No popravde, nezlepšilo sa nič, ba ešte zhoršilo.

Ranné nevoľnosti a hyperemesis gravidarum

Breanna začala vracať 20-krát denne. Po pár týždňoch sa to ale zhoršilo a začala vracať 80-krát denne. Uf! Ranné nevoľnosti sú nepríjemné, no u mnohých žien po niekoľkých týždňoch prejdú a tie na ne čoskoro zabudnú. Breanna však kvôli tehotenskej nevoľnosti skončila niekoľkokrát na pohotovosti, a to najmä z dôsledku dehydratácie, s ktorou sa časté vracanie spája. Lekári jej však odmietali pomôcť. Utvrdzovali ju v tom, že to sú ranné nevoľnosti a že musí piť viac vody, aby sa nedehydrovala. Všetci z okolia jej dávali rady, ako toto obdobie zvládnuť, no nič jej nepomáhalo. Jej okolie si už dokonca začalo myslieť, že tehotenstvo nezvláda. No popravde, kvôli ranným nevoľnostiam schudla 20 kíl!

Neskôr jej diagnostikovali hyperemesis gravidarum, čo je v podstate extrémna forma ranných nevoľností. Je to zriedkavé, život ohrozujúce ochorenie matky a dieťaťa. Podľa štatistík postihuje len 2 % tehotných žien. Breanna v dôsledku tohto ochorenia strávila viac ako 100 dní v nemocnici. A kým jeden lekár jej odmietal pomôcť, pretože nemocnica je určená pre horšie prípady ako je ten jej a obviňoval ju, že robí zbytočnú drámu a má sa len napiť vody, zdravotná sestra jej podala záchrannú ruku.

Po prvýkrát, čo prišla na pohotovosť sa jej ujala zdravotná sestra, ktorá ihneď nariadila jej hospitalizáciu. Nariadila jej infúzie a tekutú stravu.

Neprehliadni: Ako škodí fajčenie v tehotenstve? Takéto môže mať následky!

Tehotenstvo nemusí byť krásne

Všade na sociálnych sieťach všetci píšu o tom, aké je tehotenstvo krásne a ako si ho všetky ženy užívajú. Breanna sa však rozhodla rozpovedať svoj príbeh, ktorý bol publikovaný na portály lovewhatmatters.com. Jej tehotenstvo sa spájalo s mnohými komplikáciami, a to len kvôli neochote lekárov. Počas tehotenstva napokon schudla 26 kíl a zažila viaceré komplikácie. Mala prasknutý pažerák, ktorý jej spôsobil vnútorné krvácanie a ťažkú anémiu. Prešla počiatočnými štádiami zlyhania orgánov a v dôsledku toho všetkého má trvalo poškodené srdce. Nehovoriac o tom, že celé tehotenstvo sa podpísalo aj pod jej psychický stav.

Jej nočná mora skončila v marci, kedy na svet priviedla svoju dcérku.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Reibergerová 10.11.21 14:40

MR
karma
104.00

zaujímavý článok

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 10.11.21 19:08

MM
karma
100.00

hádam jej to dieťa vynahradí

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 11.11.21 07:10

ĽŠ
karma
100.00

Skutočne extrémna forma ranných nevoľností.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 12.11.21 09:15

JK
karma
100.00

Tak to bolo pre ňu hrozne no teraz sa teší z bäbetka

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní