VIDEO: Šestonedelie z pohľadu okolia – kto z okolia a ako môže žene pomôcť po pôrode?

VIDEO: Šestonedelie z pohľadu okolia – kto z okolia a ako môže žene pomôcť po pôrode?

Šestonedelie je pre ženu po pôrode veľmi náročným obdobím. Mamička potrebuje v prvom rade veľa oddychovať. Musí sa postarať o seba a o svoje telo. Je to nevyhnutné k tomu, aby sa dobre zahojili popôrodné rany a telo sa čo najrýchlejšie, takpovediac, vrátilo do normálu. Ruka v ruke so starostlivosťou o seba však ide aj starostlivosť o novorodenca, ktorý je takpovediac, závislý na matke.  

Bábätko si pritom vyžaduje naozaj nemálo pozornosti. O to ťažšie sú pre ženu prvé týždne po pôrode. Práve preto je veľmi vítané, ak prichádza z najbližšieho okolia pomocná ruka. O tom, ako dokáže žene uľahčiť obdobie šestonedelia okolie, sme sa rozprávali s pôrodnou dulou Luckou Vančo. 

Avšak, tému šestonedelia neotvárame prvýkrát. V predchádzajúcom rozhovore sme prebrali, ako sa má žena v šestonedelí starať o seba a svoje telo a v ďalších rozhovoroch sa pozrieme aj na to, čo potrebuje v šestonedelí novorodenec. 

V tomto videu sa ale pozrieme na to, kto a akým spôsobom môže pomôcť žene v šestonedelí. Je pomocou zobrať bábätko na prechádzku, aby si mohla mamička navariť, upratať a podobne, alebo sú lepšie možnosti, ako jej pomôcť? A čo v prípade, ak žena nemá v blízkosti niekoho, na koho sa môže spoľahnúť? Aj toto preberieme s Luckou Vančo!

Zisti viac o tom, ako sa dá žene pomôcť v šestonedelí:

- Anketa

MALA SI V ŠESTONEDELÍ DOSTATOČNÚ POMOC OD OKOLIA?

Odpovedalo 33 ľudí  

Áno, všetci mi boli veľmi nápomocní.
30%
Oporou mi bol hlavne partner.
21%
Pomohli mi viaceré blízke osoby.
18%
Objednala som si popôrodnú dulu.
12%
Skôr som to zvládala sama.
18%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní