Nielen letná párty plná zábavy s hrami od Albi: Párty Alias je zárukou smiechu

Nielen letná párty plná zábavy s hrami od Albi: Párty Alias je zárukou smiechu

Možno tie časy, keď ste vymetali všetky nočné bary, degustovali rôzne druhy alkoholu, na tanečnom parkete ste zodrali topánky, sú už dávno za vami. A možno nie! Ale, pokiaľ sa z vás stali rodičia, aj oslavy a rôzne párty nabrali nový rozmer. Už to nie je o zábave pri poháriku, ale o vymýšľaní zábavy pre vaše ratolesti a ich kamarátov či spolužiakov.

Fúkanie balónov a ťahanie hélia je častokrát vrcholom zábavy. Príprava sladkých muffinov, osviežujúcich nanukov a vymýšľanie zábavy pre menších i väčších dá poriadne zabrať. Niekedy stačí napustiť bazén, rozložiť trampolínu a o zábavu je postarané. Nie vždy je to ale takéto jednoduché!

Hra Párty Alias: Pre deti

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Nájsť vhodné aktivity, ktoré spravia z každej párty nezabudnuteľný zážitok chce trošku fantázie a inšpirácie. Hry sú však dôležitou súčasťou každej detskej oslavy, preto máme pre vás tip na novú zábavnú hru od spoločnosti Albi – Párty Alias: Pre deti, s ktorou si nielen deti užijú kopec zábavy.

Odporúčame aj: Priprav si svadobník a polaroid a vytvor si svoj vlastný príbeh s nezabudnuteľnými zážitkami

Hra Párty Alias: Pre deti

Rodinka hier Párty Alias sa rozrástla o novinku v podobe inovatívnej hry pre deti. V kolekcii tak nájdete 6 skvelých hier, s ktorými si užijú zábavu deti i dospelí, muži i ženy naprieč všetkými generáciami.

Detská hra Párty Alias: Pre deti

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Párty Alias: Pre deti je inovatívna hra, ktorá sa stane hitom každej detskej párty. Podstata hry je podobná ako pri ostatných hrách z tejto kolekcie hier od Albi, s tým rozdielom, že je prispôsobená pre deti od 5 rokov. Je vytvorená tak, aby si deti mohli užiť hodiny smiechu, zábavy a kreativity.

Hra je navrhnutá na podporu rozvoja slovnej zásoby, komunikačných schopností a rýchle myslenie detí, a to všetko prostredníctvom „hrania sa“.

Pozri aj: Malé vedecké sady pre malých aj veľkých vedátorov: Ideálna zábava na jarné prázdniny

Detská hra Párty Alias: Pre deti

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

V čom spočíva podstata hry Párty Alias: Pre deti?

Kto dôjde do cirkusu ako prvý? Cieľom hry je predbehnúť všetkých hráčov a dostať sa do cieľa skôr ako oni. Hra je vytvorená pre troch až šiestich hráčov vo veku od piatich rokov. Súčasťou hry je herný plán, ruské koleso, 200 kartičiek a 6 figúrok. A aj keď je táto hra určená pre deti, neváhajte sa k vašim ratolestiam pridať aj vy – užijete si kopec zábavy a strávite spolu plnohodnotný čas. 

Podstata hry spočíva v opisovaní a hádaní. V závislosti od toho, na ktorom políčku bude stáť figúrka, dieťa bude musieť pantomímou napodobňovať obrázok na kartičke alebo slovami opísať, čo sa na kartičke nachádza. Háčik je však v tom, že dieťa nesmie použiť skutočný názov postavy či veci, ktorú opisuje. Vďaka tomu si dieťa rozširuje nielen slovnú zásobu, ale podporuje aj svoju kreativitu a komunikačné schopnosti. Pozor, ostatní hráči musia hádať, čo sa dieťa snaží napodobniť alebo vysvetliť.

Aby to nebolo také jednoduché a deti sa viac zabavili, Albi to trošku celé zamotalo. Ak si hráč potiahne kartičku, na ktorej je zároveň symbol s modrým nosom, pri opisovaní alebo napodobňovaní si všetci hráči musia držať nos.

V prípade, že je na kartičke symbol so skákajúcou postavou, všetci hráči musia pri hádaní a opisovaní poskakovať.

Hra končí vtedy, ak niektorí z hráčov príde do cieľa – v tomto prípade do cirkusu na konci herného poľa. Prišli do cieľa viacerí hráči naraz? V tom prípade sú víťazmi všetci!

Hra Párty Alias: Pre deti je skvelým spôsobom, ako tráviť čas a ako zabaviť deti. Je to však aj originálny darček, ktorým dáte deťom možnosť objaviť nové zábavné spôsoby trávenia voľného času, ktoré prinesú smiech a radosť.

Zaujme ťa tiež: Dokonalé sviečky od Heart & Home: Čas na romantiku každý deň!

Hra Párty Alias: Pre deti Albi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Párty Alias: Ženy verzus Muži

Nielen deti si môžu užívať zábavu, ale aj dospelí. Ak ste zorganizovali posedenie pre kamarátov alebo rovno párty, prizvite si do spoločnosti hru, pri ktorej sa neskutočne nasmejete, ale aj niečo nové naučíte.

My sme si hru Párty Alias: Ženy verzus Muži zamilovali a vyťahujeme ju vždy, keď je na to príležitosť. Musím povedať, že je skvelo vymyslená a vytvorená s cieľom zabaviť každého.

Pri tejto hre sa hráči delia do dvoch tímov – jeden tvoria ženy, a ten druhy zase muži. Súčasťou hry sú teda 2 figúrky, herný plán, 400 kartičiek obsahujúcich 2400 slov a presýpacie hodiny. Avšak pozor, kartičky sú rozdelené na ženské a mužské.

Podstata hry totižto spočíva v tom, že ženy vysvetľujú slová z mužského sveta a naopak, muži vysvetľujú veci zo ženského sveta. Myslíte si, že váš muž vás dokonalo pozná a má v malíčku všetky činnosti, ktoré robíte? Vie pomenovať všetky veci, ktoré používate alebo s ktorými sa spája ženský svet? Vedel by, čo je ovulácia, korektor, krížikový steh, paličkovanie, etui, face lifting, poslíčkovia a pod.?

Vedeli by ste vy, čo je to airsoft, nebožiec, krosček, kto je Lionel Messi či Rafael Nadal? Hovorí vám niečo halapartňa, sústruh alebo fleret? Neváhajte a zahrajte si hru, ktorá možno na prvý pohľad vyzerá jednoducho, ale popravde, až taká jednoduchá nie je! Pri vysvetľovaní vás v „šachu“ drží čas. Až uplynie, na rade je druhý tím.

Aj pri tejto hre pre dospelých platí, že sa pri vysvetľovaní nesmie použiť žiadna časť hľadaného slova ani slovo, ktoré sa čiastočne zhoduje s hľadaným slovom – pozor, nemali by sa používať ani synonymá či nápovedy pomocou písmen (napr. slovo začína na písmeno „S“).

Neprehliadni: Svadobný plánovací blok, s ktorým zorganizuješ celú svadbu: TOP pomocník pre každú nevestu

hry alias od Albi

Zdroj: Albi

Párty Alias pre všetky generácie

Hľadáte nový spôsob, ako osviežiť oslavy a rodinné stretnutia? Hry z kolekcie Párty Alias sa skvelo hodia na rôzne príležitosti – či už ide o deti, dospelých alebo celú rodinu. Je to ideálny spôsob, ako zaangažovať všetkých účastníkov a prežiť nezabudnuteľné chvíle plné smiechu a radosti. Stačí sa rozdeliť do tímov a vstúpiť do sveta slovnej zábavy.

Kolekcia Párty Alias od Albi ponúka rôzne balíčky kariet, ktoré prinášajú nové výzvy, ale aj témy na diskutovanie. Hry pobavia nielen deti, ale aj dospelých v závislosti od toho, akú verziu zvolíte.

Párty Alias 

Pri hre Párty Alias je základom vysvetliť význam slov pomocou iných výrazov. Je teda možné používať protiklady, synonymá a rôzne nápovede. Na hernom poli sa nachádzajú aj prémiové políčka, kde na vás čakajú aj iné úlohy.

Napríklad predvádzanie zvierat či povolaní, hľadanie rýmov, popisovanie slávnych osobnosti alebo menovanie čo najväčšieho počtu slov začínajúcich na konkrétne písmeno.

Párty Alias: Hádaj, kto si

Hra s čelenkami. Cieľom hry Párty Alias: Hádaj, kto si je odhaliť identitu podľa pojmu napísanom na čelenke, ktorú má každý hráč nasadenú na hlave. Na kartičkách sa nachádzajú mena rôznych osobností a postáv, povolanie, národnosť a pod. Hráč sa snaží ostatným vysvetliť či popísať, čo majú na čele napísané tak, aby to uhádli.

Párty Alias: Mládeži neprístupné

Dostaňte sa do nočného klubu, ktorý je mládeži neprístupný. Hra Párty Alias: Mládeži neprístupné vás prinúti červenať sa, keď budete vysvetľovať a opisovať „dospelácke“ slová. Hra obsahuje 300 kariet, 100 prázdnych kariet (na vlastné slová), 6 figúrok, škatuľku nočného klubu a presýpacie hodiny.

Ak sa pre túto hru rozhodnete, nebojte sa odhodiť všetky zábrany, pretože hra je miestami príliš „šteklivá“. Najmä, keď budete musieť popisovať, čo je to erekcia, tantrický sex, rozrobená práca a pod.

Párty Alias: Súboj generácií 

Niekedy je naozaj ťažké prekonať generačné rozdiely. Každý sme vyrastali alebo vyrastáme v inej dobe, preto je niekedy ťažké rozumieť deťom alebo dospelým.

S hrou Párty Alias: Súboj generácií  však prekonáte akékoľvek bariéry medzi vami a deťmi. Pri tejto hre sa musíte vcítiť do role svojich detí a ony zase sa na chvíľu musia stať vami. Vy opisujete slová zo sveta vašich detí a ony zase z dospeláckeho sveta. Viete čo je copyright, hakisák alebo Steam. A vedia vaše deti, čo je haruľa, buzola či bonmót?

Na čo ešte čakáte? Vyberte si hru, ktorá vás oslovila najviac a užite si kopec zábavy s deťmi alebo s kamarátmi. Nech už zvolíte ktorúkoľvek hru z kolekcie Párty Alias, užijete si kopec zábavy počas celého roka.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Anna Vargová 20.08.23 18:46

AV
karma
100.00

S hrami od Alby som sa ešte nestretla. Ďakujem za tip. Páči sa mi hlavne hra Ženy verzus muži a Súboj generácií. Super spestrenie posedenia.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní